Jaky mi doporučíte tlumiče

Sem piště cokoliv, co se týká sekce Podvozek, ale nezapadá konkrétně do předdefinovaných kategorií sekce Podvozek
Odpovědět
Vokoun
Ultra diskutér

Re: Jaky mi doporučíte tlumiče

Příspěvek od Vokoun »

Člověk míní, Pámbůh mění :!: :!: :wink:
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
myslivec
Super diskutér

Re: Jaky my doporučíte tlumiče

Příspěvek od myslivec »

Rom.Honda píše:Ahoj, mám ten samý dotaz ohledně tlumičů ... možná nejen tlumičů
Mám Hondu Passport 3.2 V6 rok 2001 a auto se strašně houpe a kolébá. Jak už jsem psal v představování nováčků, po horších cestách se bojím mořské nemoci 8) Vzhledem k tomu, že nemá najeto ještě ani 40t mil, tak předpokládám že je takhle továrně nastavená.
Vyřešilo by se to namontováním tvrdších tlumičů ? Přemýšlel jsem o Koni Heavy Track nebo Trailmaster Sport. Ale nerad bych dal 10t Kč za nové tlumiče s nejistým výsledkem.
Moje předpokládané ježdění bude 90% na silnici s vlekem ( auta, koně ) + 9% na silnici bez vleku + 1% lehký terén.
Díky moc za radu a osobní zkušenost :)
Problém není v tlumičích, ale v tuhosti pružin. Ameriky jsou tím vyhlášené, BMW X5 ze států se na našich silnicích kolébá jako kachna :lol: :lol: :lol:
majo
Moderátor

Příspěvek od majo »

Ahoj! Je možné,že máš mäkkší podvozok ako Frontera a preto ak chceš trochu eliminovať húpanie sa auta,tak použitie tvrdších tlmičov je asi najjednoduhšie (ak nechceš kupovať torzné tyče a pružiny z Frontery) a celkom účinné!Neverím,že ti sériové tlmiče z Frontery tento problém odstránia,pretože ich tuhosť bola stavaná na "možno" tvrdšie torzky a pružiny a preto ich kombinácia s tvojími "možno" mäkkšími, sa minie účinku! Preto by som išiel do off road tlmičov,ale neviem či sa vmestíš pod 10 000KČ.Pro Compy (tie mám ja) sú dosť tvrdé,tam by si rozdiel mal pocítíť (MYSLÍM SI). Je to na tebe ako sa rozhodneš! :wink:
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

tlumič ti pero nenahradí. Pokud je měkké pero,musíš dát tvrdší. Si myslím.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Rom.Honda
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rom.Honda »

A neřešil nikdo podobný problém ???

Když o tom přemýšlím, tak mi KONI vycházejí jako nejuniverzálnější, teď bych je mohl nastavit na max. tvrdost a v případě, že by to bylo málo a měnil jsem i pružiny, tak je mohu zase povolit.
Pravda, nejlevnější nejsou :roll:
Honda Ridgeline 3.5 Vtec r.v. 2006 , Jeep Cherokee XJ 2.1 TD 1993 ... dříve Honda Passport 3.2 V6 LPG 2001
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

to, jak se auto houpe, nebo nehoupe, dělaj tlumiče nebo progresivita a tuhost pružin. progresivita vinutejch pružin se dělá změnou stoupání závitu, změnou průměru drátu nebo změnou průměru pružiny. když se sehneš pod auto, snadno zjistíš, jestli se tvoje pružiny v něčem z toho liší od ostatních fronter. pokud by byla jiná tuhost pružiny změnil by se ti rozdíl výšky naloženého a nenaloženého auta. asi by se to dalo taky změřit a porovnat s jinou fronterou, naložením stejné zátěže. u torzek si nejsem jistej, že se dělá víc typů - myslím si, že ne. pak už ti zbývaj jen ty tlumiče a v těch si i myslím, že bude ten problém kolébání-se celého auta, pokud je opravdu tak hrozné, jak píšeš. ono by to nejdřív chtělo, porovnat si celkové jízdní vlastnosti s jinou fronterou. tvoje předchozí auta, mám zato, měla zavěšení McPerson, zož je na jízdní vlastností uplně něco jiného, než tuhá náprava s Panhardskou tyčí, kdy ti při každém propružení ujede zadní náprava o pár cm do strany, vůči kastli. měla uplně jinde těžiště, jinou světlou výšku, jiné gumy, prostě jsi si koupil offroad, ne SUV -jako byla honda cr-v, takže se ptám, nechceš od toho auta uplně jiné vlastnosti, než které jsou mu dány koncepcí, výměnou za to, že to může jezdit i v terénu, ne jen na polňačkách ?
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Souhlas s Peťanem. Vyzkoušej jinou Fronteru. Když s mojí jel kamoš co má Suzuki Jimny Tak se strašně divil jak má měkký pérování. Proti Jimnymu je to v pérování osobák.
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

To je těma unavenejma pružinama Žanku :wink:
Žiju OFF !
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Kdepak, Jimny je od začátku jinak nastavenej. :twisted:
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

Já myslel ty povadlý pružiny na tvojí :twisted:
Žiju OFF !
Rom.Honda
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rom.Honda »

Petře souhlasím ...
Kdyby tu byl někdo z Plzně nebo okoli s dlouhou Fronterou B, a věnoval mi 10-15 min. svého času, byl bych mu velmi vděčný.

S CR-V to srovnávat nechci, nevím jestli je možné porovnat to s dlouhým Patrolem GR, toho měl kamarád ... tak ten byl takovej tuhej :)
Passport mi po najetí zatím cca 300 km přijde spíš takovej francouzsky houpavej a vlnící se, a na to jsem u žádné Hondy nebyl zvyklej :grin:
Honda Ridgeline 3.5 Vtec r.v. 2006 , Jeep Cherokee XJ 2.1 TD 1993 ... dříve Honda Passport 3.2 V6 LPG 2001
myslivec
Super diskutér

Příspěvek od myslivec »

Souhrnná odpověď, ať mi Janeš neposílá psaníčka :roll: :roll: (zamilovaná :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

Suzuki Jimny, spousta mých kamarádů je má. Auta super do terénu, kde se ty naše krasotinky povalujou v blátě (bezmocně a cuk jedna-zpátečka :lol: ), tak tenhle prcek letí jako blesk. Jiná situace je na silnici, to chce chrabrého ducha, krátký rozvor, obě nápravy tuhé. Výsledek 8) - poskakuje, nad 100 km/h hazard kdekoliv, jednou kámoš nejel na šutr a hup, myslel jsem, že budu pusinkovat patník s odrazkou :lol: :lol: . Málo místa na šířku, v hubertusu dva myslivci se nevejdou :lol: :lol:, pokud se veze zvěř, zádní sedadla dolů a to je místa JEN NA NĚCO HODNĚ SLABÉHO :mrgreen: :mrgreen:

Honda CR-V, auti pro naprcanou paničku ze satelitu 8) (druhé auto, první je MB M :lol: ). Tohle auto jsem docela bral do doby, než jsme jeli na vzdálenou kazatelnu a terén docela hustej (zrovna se těžilo), koleje jako kráva, že jsem odrhnul celej podvozek :roll: . Honda projela co Frontera, bez problémů, i když jsem posledních 100 m prudkého kopce jel na redukci. No výsledek drsný :roll: , spojka v prdeli (na CR-V 8) ), ale to je vada mezikusu :lol: , dveře se zkřížíly tak, že lezl ven kufrem (šulin nácek :wink: ) a auto na odpis, totálně zkrouceno, to se nám stát nemůže :lol: :lol: :lol:
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Vokoune po 180 000km jsou na tom všechny stejně i ta tvoje jak jsem ji viděl před zvednutím. Myslivče v terénu je Jimny fakt nezmar a hlavně v lese se s ním otočíš na pětikoruně. Řekl bych , že do lesa ideál. Jinak na zvěř je ideální rám dozadu. Kamoš ho tam má. Uvažuju udělat ho na kouli, vono rvat většího čuníka sám do Frontery taky není prdel. :mrgreen:
myslivec
Super diskutér

Příspěvek od myslivec »

Jenža nemám kouli, ale koule :lol: :lol:
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Tak to chcu vidět jak na nich potáhneš třeba jen sele !!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Kamaráde, dalo by se to vymyslet třeba i na rám a zasunovací ! :twisted:
Odpovědět

Zpět na „OSTATNÍ_podvozek“