motor 2dti nebezi

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
farmář
Moderátor

Re: motor nebezi

Příspěvek od farmář »

přitom je to tak snadné...vyndáš chcípák, naleješ čistou!!! naftu, hadici doleješ stříkajdou, filtr zaplníš a hubou nasaješ z nádrže, chytneš hadici prstem a nasadíš na filtr. My, co máme pumpičku jen odvzdušníme filtr a je po ptákách, žádný nasávání, na to máme jiné ehm provozní kapaliny. :wink:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
radek89
Diskuzní Nováček

Příspěvek od radek89 »

Je to zajimave,ale kdyz jsem tocil sarterem tak nic...a kdyz jsem to roztal,tak to chytlo hned..co se zatocil motor
Opel Frontera B Long 2.2dti 16V r.v2000 ,LIMITED,černa metal. černe okna ,kůže,CB
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

radek89 píše:Je to zajimave,ale kdyz jsem tocil sarterem tak nic...a kdyz jsem to roztal,tak to chytlo hned..co se zatocil motor
Vyšší otáčky dělaj svý.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
myslivec
Super diskutér

Příspěvek od myslivec »

radek89 píše:Je to zajimave,ale kdyz jsem tocil sarterem tak nic...a kdyz jsem to roztal,tak to chytlo hned..co se zatocil motor
vole, takhle ten motor odorovnáš, konkrétně 2,2 DTI má tlaky jak hovado :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :roll: :roll:
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

Ahoj, jen pro naprostý idioty... kde je palivovej filt u 2,2 DTL. Též jej vyměním / co stojí, mám brát orygo nebo tam sedí nějakej za 200 z octavky :)

Díky.

A ten samý dotaz pro filtr olejový a výpust je stejně jako u benzínovýho tak že musím nejdřív dole sundat kryt motoru ???

kdyby byla fotečka bylo by to čupr

Díky
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
majo
Moderátor

Příspěvek od majo »

DJ.Tom píše:Ahoj, jen pro naprostý idioty... kde je palivovej filt u 2,2 DTL. Též jej vyměním / co stojí, mám brát orygo nebo tam sedí nějakej za 200 z octavky :)

Díky.

A ten samý dotaz pro filtr olejový a výpust je stejně jako u benzínovýho tak že musím nejdřív dole sundat kryt motoru ???

kdyby byla fotečka bylo by to čupr

Díky
Palivový filter je na spodu auta na šasoch pod sedadlom vodiča(teda aspoň na staršej verzii-85kw) a mení sa vložka,ktorá stojí max.250sk,ale nie origo,načo!! Olejový filter je na boku motora na strane vodiča pod saním vedľa mierky oleja a mení sa tiež len vložka,ktorá stojí do 200sk.Potrebuješ tuším 36 orech a povoliť ten plastový klobúčik a vo vnútri je olejová vložka(maličkosť).Výpust pre olej je na spodu vane a je tam torx o veľkosti tušímT49(to neviem presne). Áno treba dať dole kryt motoru(stredný diel).Foto nemám!
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

Děkuji, takto mě to přesně stačilo :) jen mě štve to sundavání krytu, neb musím na rampu a ty šrouby jsou většinou pěkně zanesený. Palivový filtr je tedy stejně jako u benzínu podélně pod prahem. Zvláštn í, většina naftových motorů je má přímo v prostoru motoru aby byl lepší přístup. Taky se do toho bude asi pěkně blbě dolejvat nafta aby nevznikla moc velká vzduchová bublina.

maj ty filtry nějaké označení ? či jsou shodné snějakým jiným autem ? ad nejdu někam do obchodu a nenajdu to..
Když pominu olej + filtr, palivovej filtr, vzduchovej filtr, mám ještě něco měnit či hned udělat aby pak nebylo pozdě ?
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“