problémy s kontrolkami na B Fronteře

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: Érbeg

Příspěvek od Franta44 »

olympus píše:
fronterman píše:Spoj pod sedačkou som prefúkol a vida, kontrolka airbegu už nesvieti. Díky Franto priateľu... Mimochodom je tam len jeden spoj, nemam vyhrievanie sedačiek. Aj keď je to 2,2dti Limited. Ale v čom limitovaná séria? neviem. Nemám ani klímu. Asi to bude tou kožou. Na druhej strane, čím menej elektronických pičovín, tým lepšie. Nemá sa ti čo kurviť. Toť môj názor. /zapaľovač mi spôsoboval vypálenie poistky na ovládanie okien-je preč,nefajčím, teraz mi pre zmenu nejde nastavovanie svetlometov, poistky sú pritom okej.../
Vyhřívání sedaček se prodávalo v tzv. zimním paketu spolu s ostřikem světel a vyhřívanými tryskami ostřikovačů. Mám prospekt z roku 2000 a tam je psaná klima pro Limited standardně. Tak nevím. Jinak Limited proti základu měla: nárazníky a kliky v barvě, výškově stavitelný volant a sedačku řidiče, zadní dif. se zvýšenou svorností, el. okna, kožený volant, litá kola 245/70-16, el. ovl. a vyhř. zrcátka, pevný kryt rezervy, přední mlhovky, ABS, palubní PC a ta klima. Ale je fakt, že u jedné Frontery Limited jsme neměli třeba mlhovky a pal. PC. Tak prospekt možná kecá nebo si to šlo nakonfigurovat.

Taky mám verzi Limited r.v. 99, ale nemám ostřikovače světel.Jinak je tam vše co píšeš a navíc mám nezávislé topení ohřívá vodu v motoru a topí i do inerieru-to si tam asi nechával původní majitel montovat.Podle příručky je verze Limited širší,delší a vyšší.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
olympus

Příspěvek od olympus »

Jo, nezávislé topení Opel nenabízel, pokud vím. Mám to taky, první majitel si to tam dal namontovat - Eberspacher s dálkovým ovládáním.
A ten ostřik světel nemáš a vyhř. sedačky ano?
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

olympus píše:Jo, nezávislé topení Opel nenabízel, pokud vím. Mám to taky, první majitel si to tam dal namontovat - Eberspacher s dálkovým ovládáním.
A ten ostřik světel nemáš a vyhř. sedačky ano?
Topení mám to samé.Ostřikovače nemám ,ale sedačky vyřívané ano.
olympus

Příspěvek od olympus »

Tak to je bordel :-) Podle prospektu to šlo koupit jen jako sadu - vyhř. sedačky s tím ostřikem. Hm, tak asi co je psáno, není dáno.
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

Tak to je fakt bordel.Protože světla mám pořád od bláta a v noci pak není vidět.Asi to budu muset někde sehnat.
olympus

Příspěvek od olympus »

No nevím, s tím by se mi asi nechtělo dělat. Od opela je to nesmysl a vrakoviště na Frontery moc vybavené nebývají :(
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

olympus píše:No nevím, s tím by se mi asi nechtělo dělat. Od opela je to nesmysl a vrakoviště na Frontery moc vybavené nebývají :(
No u nás je vrakáč na frontery tak zkusím tam.A má to smysl vůbec montovat? Umyje to ty světla?
olympus

Příspěvek od olympus »

Tlak to má, ale jak dobře to myje jsem vlastně nikdy nezkoumal, takže moc neporadím.
Nedal bys mi kontakt na to vrakoviště? Potřeboval bych ty budíky.
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

Tak to vyzkoumej a napiš,abych to tam zbytečně nedával.Nechci to tam mít jenom tak. Ten vrakáč je někde v Opavě nebo kolem.Já jsem s tím borcem mluvil jen telefonem.Číslo na něj je 608849205
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

Ahoj - chlapi. Tak si čtu ty vaše povídání o ostřiku svetel.
Mám 2.4i 94 v A a Udělal jsem generálku celého ostřikovacího systému. Tekl - mrcha jeden - a vyplácal mi na zem během 1 dne celou nemznoucí. Myslel jsem, že teče těsnění kolem motůrků ( jsou 3 ). Celá přední maska i s rámem musela zbytečně ven, než jsem přišel na to, že nádrž je v přední části chycená zespoda 2šroubky , ale zpod blatníku!! Byla prodřená tlaková hadice k ostřikovačům světel. Budeš-li si dělat ostřikování světel dodatečně, musíš mít k tomu i nádrž s osazením pro tlakové čerpadlo. No a to čerpadlo taky. Jsou tam pak 3 ( přední, zadní a světla ). A to čerpadlo na světla je spínané přez pulzní relé asi jen na půl vteřiny po stisknutí ostřikovače skel. Jinak by ti to vycuclo bandasku během krátké chvíle. Další podmínka spuštění ostřiku světel je, že musejí být světla zapnutá. Jinak jako já budeš dlouhé minuty pátrat, jak že se ten bazmek zapíná. Ťaky jsem měnil hadičky a trysky na sklo. Ty vyhřívané šly do kytek a spíš slzely,než stříkaly. A nezapoměň na zpětný ventilek proti zpadávání kapaliny zpět do nádrže. Zdárek.... Milda
Naposledy upravil(a) Milda dne 07 pro 2007 22:04, celkem upraveno 3 x.
*pt*
Pokročilý diskutér

Příspěvek od *pt* »

Milda píše:Ahoj - chlapi.
Taky jsem měnil hadičky a trysky na sklo. Ty vyhřívané šly do kytek a spíš slzely,než stříkaly. A nezapoměň na zpětný ventilek proto zpadávání kapaliny zpět do nádrže. Zdárek.... Milda
Mne tie ostrekovace na predne sklo tiez strasne slabo striekaju! Oproti tym na svetla sa to neda porovnat, sotva do polky skla :evil: Myslel som ze su len upchate, ale ani precistenie nepomohlo, potom sa mi s tym viac uz nechcelo babrat. Zeby ich trebalo vymenit komplet? :shock:
Zajtra na to mrknem lepsie...
mfg

*pt*

Lexus NX200t
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

Dík za radu na ty světla.I mě ty ostřikovače na čelní sklo stříkají sotva do půlky, u spolujezdce ani tam.Dá se to nějak opravit? Měl jsi to rozebrané,nebo se musejí vyměnit?
Slaava
Moderátor

Brutáááááál

Příspěvek od Slaava »

Milda píše:Ahoj - chlapi. Tak si čtu ty vaše povídání o ostřiku svetel.
Mám 2.4i 94 v A a Udělal jsem generálku celého ostřikovacího systému. Tekl - mrcha jeden - a vyplácal mi na zem během 1 dne celou nemznoucí. Myslel jsem, že teče těsnění kolem motůrků ( jsou 3 ). Celá přední maska i s rámem musela zbytečně ven, než jsem přišel na to, že nádrž je v přední části chycená zespoda 2šroubky , ale zpod blatníku!! Byla prodřená tlaková hadice k ostřikovačům světel. Budeš-li si dělat ostřikování světel dodatečně, musíš mít k tomu i nádrž s osazením pro tlakové čerpadlo. No a to čerpadlo taky. Jsou tam pak 3 ( přední, zadní a světla ). A to čerpadlo na světla je spínané přez pulzní relé asi jen na půl vteřiny po stisknutí ostřikovače skel. Jinak by ti to vycuclo bandasku během krátké chvíle. Další podmínka spuštění ostřiku světel je, že musejí být světla zapnutá. Jinak jako já budeš dlouhé minuty pátrat, jak že se ten bazmek zapíná. Ťaky jsem měnil hadičky a trysky na sklo. Ty vyhřívané šly do kytek a spíš slzely,než stříkaly. A nezapoměň na zpětný ventilek proto zpadávání kapaliny zpět do nádrže. Zdárek.... Milda
A co takhle narvat tam stěrače předních světel z Nivy nebo GRka? Maj sice kulatý světla a byla by to hrozná fuška... ale ten výsledek! Brutál!!!! :!:
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

Na téma STĚRAČE & OSTŘIKOVAČE zakládám novou složku. Aby to nedopadlo jako s Tažnou koulí a STK ve složce na téma XENONY - viď Nimrode :D
Naposledy upravil(a) Milda dne 07 pro 2007 22:06, celkem upraveno 2 x.
Slaava
Moderátor

Milda

Příspěvek od Slaava »

Milda píše:Na téma STĚRAČE & OSTŘIKOVAČE zakládám novou složku. Aby to nadopadlo jako s Tažnou koulí a STK ve složce na téma XENONY - viď Nimrode :D
Konečně někdo svědomitej.
Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“