Bodylift - jak na to, poznatky, zkušenosti a dotazy
- Slaava
- Moderátor
Hotovo
Už to mám za sebou. Popis bude časem, teď na to nemám fakt vůbec čas. Šaltrpáky jsou po 55mm zvednutí boudy od rámu relativně v pohodě, závisí to asi hodně na typu motoru a tudíž na tom, jak je tam usazená převodovka. U mě to vyšlo jakž takž ale když tam vrátím gumovou manžetu, tak ta mi bude vyřazovat, takže musím dát něco jinýho. Možná ještě trochu přihohnu hlavní páku řazení.
Brzdový potrubí se ohlo, takže sem ho ani neměnil, palivový hadice sem dal delší. Bohužel sou teď krátký hadice posilovače řízení (nádobku dám jinam a tímto vyřeším, stejně by hadice vadily větší baterce, kterou plánuju na zimu) a trochu protestujou i hadice sání. Hadice plnění nádrže má rezervu tak na 100mm bodylift.
Pozice viskózní vrtule se rozhodí natolik, že je třeba buďto vyhodit kulisu na chladiči nebo lopatky vrtule citelně ořezat. V obou případech má ale vrtule citelně menší účinnost. Proto je lepší ji vyhodit a dám tam elektickou, která je přímo na chladiči.
Co se tyče řízení týče, je to individuální. Její součástí je i dilatační spojka (která řeší přechod mezi individuálně se pohybujícími soustavami rám / budka), jejíž rezerva je u každého kusu vozu asi jiná. Mě dovolila bez prodlužování ono 50mm zvednutí, přírubu na převodce sem ale musel posunout o cca 5mm dozadu, takže styčná plocha spojky je menší a šroub už neprochází vybráním na čepu převodky řízení, takže je to bez pojistky a tyč budu muset prodloužit.
Brzdový potrubí se ohlo, takže sem ho ani neměnil, palivový hadice sem dal delší. Bohužel sou teď krátký hadice posilovače řízení (nádobku dám jinam a tímto vyřeším, stejně by hadice vadily větší baterce, kterou plánuju na zimu) a trochu protestujou i hadice sání. Hadice plnění nádrže má rezervu tak na 100mm bodylift.
Pozice viskózní vrtule se rozhodí natolik, že je třeba buďto vyhodit kulisu na chladiči nebo lopatky vrtule citelně ořezat. V obou případech má ale vrtule citelně menší účinnost. Proto je lepší ji vyhodit a dám tam elektickou, která je přímo na chladiči.
Co se tyče řízení týče, je to individuální. Její součástí je i dilatační spojka (která řeší přechod mezi individuálně se pohybujícími soustavami rám / budka), jejíž rezerva je u každého kusu vozu asi jiná. Mě dovolila bez prodlužování ono 50mm zvednutí, přírubu na převodce sem ale musel posunout o cca 5mm dozadu, takže styčná plocha spojky je menší a šroub už neprochází vybráním na čepu převodky řízení, takže je to bez pojistky a tyč budu muset prodloužit.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- Slaava
- Moderátor
Bodylift a nárazníky
...no a samozřejmě nárazníky, ale to je kapitola sama pro sebe...
- Slaava
- Moderátor
Šroubos
Kdes sehnal ty šrouby? Moh bys mi je popř. sehnat? Tady v ČB se mi nějak nedaří sehnat tyhle šroubos v pevnostním provedení. Zatím největší úspěch je měkká závitová tyč M10 se stoupáním 1,25mm. Plís, help!!!Bublina píše:Taky sem přemejšlel nad silonem, ale řek bych že je relativně křehkej tak sem tam šoupnul k puvodnim silentblokum dva puky a bylo to. Největči problem bylo sehnat dlouhy pevnostni šrouby.
A musel sem vykousat tunel, nešla mi tam dát jednička.
- Slaava
- Moderátor
- farmář
- Moderátor
Pěkný,Slaavo,přemýšlel jsem také nad touto variantou,ale nejsem z ní extra happy, jenže je to jedinej způsob jak efektivně zvýšit světlost podvozku-udělat místo větším kolům :D ale na to nemám ani náhodou koně pod kapotou :-( tak na to prdím a holt budu prorážet dál.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
-
Luboš K.
- Slaava
- Moderátor
Gumy
No vidíš, to mám gumy větší než ty a jak to vypadá. Chci tam dát 33x12,5 R15, asi tyhle (jestli je budou ještě dělat, až na ně budu mít prachy):Luboš K. píše:Slaavo hezký,fakt hezký.Nekecám.Jaký budeš dávat gumy.Kola se mi líbí,ale gumy tam vypadaj takový dětský.
Když jsem kupoval gumy tak jsem ty koně řešil taky.Nakonec jsem zvolil kompromis.Mam tam 225x75x16" a je to tak akorát.

Naposledy upravil(a) Slaava dne 16 pro 2006 12:08, celkem upraveno 1 x.
-
Luboš K.
- Slaava
- Moderátor
Satan Klaus
A jak to jezdí na asfaltu? Tady v ČR je prej i pár kvalitních asfaltovejch cest, tak aby až na ně náhodou narazím to jelo taky good.Luboš K. píše:Guma je to hezká.Mam podobnej vzorek a osvědčil se jak na sněhu tak v blátě.
Hele a napsal si o ně Ježíškovi? Máš nejvyšší čas!
Satan Klausovi sem o ně nepsal, ještě by to poplet a přitáh jiný gumy. On tomu moc nerozumí, protože jezdí na saních.
-
Luboš K.
Na asfaltu jsou taky OK.Tady v Praze je ho docela dost a občas do nějaké zatáčky vjedu trošku rychlejš a sedí.Překvapily mě,že ani nedělaj kravál.
S Ježuchem je to nějaký divný.Psal jsem si mu tři roky o Jeepa Wranglera.Psal jsem mu,že ho nemusí dávat pod stromeček celej,že mi stačí klíčky,že už si ho na sídlišti najdu.A hovno.
S Ježuchem je to nějaký divný.Psal jsem si mu tři roky o Jeepa Wranglera.Psal jsem mu,že ho nemusí dávat pod stromeček celej,že mi stačí klíčky,že už si ho na sídlišti najdu.A hovno.
- Slaava
- Moderátor
Klíčky
Dík za odpověď. Už se na ně těším!Luboš K. píše:Na asfaltu jsou taky OK.Tady v Praze je ho docela dost a občas do nějaké zatáčky vjedu trošku rychlejš a sedí.Překvapily mě,že ani nedělaj kravál.
No porádně se porozhlídni po parkovištích. Jestli tam stojí zaprášenej Wraník, tak si asi klíčky vyhodil se spadaným jehličím už před třema rokama!