Nové právní úpravy
-
Dědek
Re: Nové právní úpravy
No, změny od 24.11. se týkají pouze nových nových aut a rámu. Co se doprodá a je namontováno to může zůstat. Mě jen nejde do hlavy ten technický výraz "měkký " nárazník a to že by nově vytáběná auta měla rám, který se "snadno" oddělí a odpadne při střetu s důchodcem. Říká se tomu přední ochranný rám, tak co teda bude chránit ? Za 15 tisíc (vlastně prý o dost víc -už hlásili, že bude dražší o vývoj té "měkotiny") si přeci nikdo na auto něco, co půjde ukopnout ,až bude nějaký puberťák zkoušet,jak je přidělaný, na auto nenamontuje. Dědek
- farmář
- Moderátor
Janešu Janešu
„Nařízení nemá ovšem zpětnou platnost. Pro lidi, kteří si terénní auto pořídili před 24. listopadem, se tedy nic nemění a mohou s rámem jezdit dál. Naopak výrobci už musejí nové nařízení plně respektovat,“ řekl v úterý Právu ředitel odboru provozu silničních vozidel ministerstva dopravy Josef Pokorný.

„Nařízení nemá ovšem zpětnou platnost. Pro lidi, kteří si terénní auto pořídili před 24. listopadem, se tedy nic nemění a mohou s rámem jezdit dál. Naopak výrobci už musejí nové nařízení plně respektovat,“ řekl v úterý Právu ředitel odboru provozu silničních vozidel ministerstva dopravy Josef Pokorný.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Janeš Petr
- Moderátor
já jsem netvrdil, že se to bude týkat i starejch , už do provozu uvedenejch rámů. ale v případě, že na starou fronteru, koupíš novej rám a budeš to chtít legálně zapsat, budeš muse koupit ten gumovej, nebo z čeho ty antikorové trubky hodlaj do budoucna válcovat. nejlepší rám je stejně z lešenářské trubky, na přechodu i tupec hned pochopí, kdo má přednost, jestli on, nebo já a když nepochopí, materiálu na opravu rámu se válí všude na stavbách dost. ....a největší výhoda těch lešenovejch trubek je, že se daj po případné nehodě, provizorně pospojovat lešenářskejma žabkama a můžeš jet hned dál, aniž bys potřeboval svářečku
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- farmář
- Moderátor
.... ty jsi pro ty ploty jezeďáků fakt moc nebezpečnej

Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Rom.Honda
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Kdo máte zapsanej rám v TP ?
Já to teda nikdy neřešil 
Honda Ridgeline 3.5 Vtec r.v. 2006 , Jeep Cherokee XJ 2.1 TD 1993 ... dříve Honda Passport 3.2 V6 LPG 2001
- farmář
- Moderátor
na to že mám druhej originál s autem, nepsalo se kdysi nic. Obě auta byla prodaná ČR jako nová! dřív se to neřešilo.
- Janeš Petr
- Moderátor
část aček, ho má zapsanej už z výroby, to jsou ty auta, co maj ten origo rám ( údajně maj zapsanou jinou délku vozidla )
- Slaava
- Moderátor
Jiná délka vozidla? Jinak nic? Viděl vůbec někdy někdo, že by auto mělo v TP zapsanej rám, nášlapy nebo ocelovou expediční zahrádku či rezervu na střeše (protože i to se dá pořídit jako originální příslušenství)? To potom u starýho offa stačí zachovat původní vnější rozměry a člověk může mít i pevnostní nárazník?
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- václav
- Pokročilý diskutér
Mám Béčko a mám origo rám a v techničáku mám napsanou jako poznámku jinou délku, zajímavé je , že o rámu tam není ani slovo, tak že bych ho vyměnil za trubkoví....

Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pož námka kvuli délce je tam u B kvůli rezervě a jejímu krytu. Jinak co se týče rámů a nášlapů originálních zapsaných v TP, tak ty se nezapisují, jelikož to není nutné a tyto rámy byli hologovány jako odnímatelná součást vozidla (zjednodušeně napsáno).
- Slaava
- Moderátor
Takže v praxi je to tak, že když se stane průser s rámem, tak bengaboys budou u dovozce zjišťovat, jestli se na to daný auto dával origo rám. Pochybuju, že na většině rámů je nějaká homologační značka nebo číslo homologace. A i kdyby bylo, tak pochybuju, že se benga dostanou na nějakou Centální Databázi Homologací.
No a na technický maj nějakej seznam aut a typů rámů, co na nich můžou bejt? Spíš to asi bude na dobrý slovo...
- "Ten rám tam nemá co dělat."
- "Ale to je originál!"
- "Ten rám tam ale nemá co dělat."
- (kde se vzala, tu se vzala, v TP se objevila příloha s homologací - je na ní Božena Němcová)
- "Ten rám je v pořádku, tohle auto má vyjímku, pane."
- "Děkuji."
Scéna končí, technik i zákazník odcházejí do zapadajícího slunce a již mimo scnénu provozují anální sex za účasti orezlé výfukové koncovky. Opona padá...
No a na technický maj nějakej seznam aut a typů rámů, co na nich můžou bejt? Spíš to asi bude na dobrý slovo...
- "Ten rám tam nemá co dělat."
- "Ale to je originál!"
- "Ten rám tam ale nemá co dělat."
- (kde se vzala, tu se vzala, v TP se objevila příloha s homologací - je na ní Božena Němcová)
- "Ten rám je v pořádku, tohle auto má vyjímku, pane."
- "Děkuji."
Scéna končí, technik i zákazník odcházejí do zapadajícího slunce a již mimo scnénu provozují anální sex za účasti orezlé výfukové koncovky. Opona padá...
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- Vokoun
- Ultra diskutér
Slaavo, nepíšeš přízpěvky do nějakejch novin
Ptám se proto, že bych si je začal kupovat 
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
- Rom.Honda
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Slaava a Vokoun
tak dobře už jsem se dlouho nezasmál 
Honda Ridgeline 3.5 Vtec r.v. 2006 , Jeep Cherokee XJ 2.1 TD 1993 ... dříve Honda Passport 3.2 V6 LPG 2001
- Janeš Petr
- Moderátor
já to měl na STK i bez Božky. na spodek rámu jsem navařil ocelovej štítek, na kterej jsem vysekl nějaké slovo z německého časopisu o autech , pomlčku a moje datum narození a byl jsem technikem pochválenej, že po dlouhé době zas vidí jeden opravdickej homologovanej rám
- farmář
- Moderátor
fakt jsi mu vysvětli, že rám je o půl století starší jak auto? to jsi borec
Hele třeba na něm homologační číslo mám, to je jeho věc jestli ho najde, bo rám je originál, zrovna Campácký jsou dost poznat.
Asi jako s číslem na žebřinách a motoru....když se mu to hledat chce, tak prosím. Já ho nechám pohledat a když spokojeně odchází i když našel prd, neptám se ho.
nebudu ho dráždit. Na mém bývalém Ducatu zaučovali jednoho nového, poslali ho hledat číslo (všechny je maj vyhnilý) a pak se kolem něj slejzali a čekali co bude. Pak mu řekli....vyser se na to , ještě jsme neviděli jedno s čitelným číslem starší řekněme pěti sedmi let.
Tak asi tak
Campo má rám ryze funkční, žádný mastodont, tak akorát. Nikdy jsem neměl problém tak doufám že při tom zůstaneme.
Hele třeba na něm homologační číslo mám, to je jeho věc jestli ho najde, bo rám je originál, zrovna Campácký jsou dost poznat.
Asi jako s číslem na žebřinách a motoru....když se mu to hledat chce, tak prosím. Já ho nechám pohledat a když spokojeně odchází i když našel prd, neptám se ho.
Tak asi tak
Campo má rám ryze funkční, žádný mastodont, tak akorát. Nikdy jsem neměl problém tak doufám že při tom zůstaneme.