tzv. "nadych" na prednej kapote

Vše o karoserii vozidla
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

tak asi jo nic jinyho mi stejne nezbude :-)
Luboš K.

Příspěvek od Luboš K. »

Myslím Slaaavo,že náš slovenský kolega myslel sání na kapotu (kapličku),která se montuje v případě,že máš interkuler.V našem případě by to bylo:
1. na ozdobu (když nevyřízneš díru)
2. na ozdobu s částečným efektem (když vzřízneš díru a dáš pletivo)
Měl jsem to na Isuzu.Za jízdy to ochlazuje motorový prostor a když stojíš ve fontě tak tudy uniká teplý vzduch z motorového prostoru ven.
Mam na své 2,2 16V daný sportovní,kuželový filtr,má propustnost vzduchu o 30% lepší a tím je zajištěný lehký nárůst výkonu.Hlavně kroutícího momentu.Mam ho tam už rok a váha vzduchu je v pohodě.
Čauky Luboš K.
*pt*
Pokročilý diskutér

Sportovy tunning

Příspěvek od *pt* »

Luboš K. píše:Myslím Slaaavo,že náš slovenský kolega myslel sání na kapotu (kapličku),která se montuje v případě,že máš interkuler.V našem případě by to bylo:
1. na ozdobu (když nevyřízneš díru)
2. na ozdobu s částečným efektem (když vzřízneš díru a dáš pletivo)
Měl jsem to na Isuzu.Za jízdy to ochlazuje motorový prostor a když stojíš ve fontě tak tudy uniká teplý vzduch z motorového prostoru ven.
Mam na své 2,2 16V daný sportovní,kuželový filtr,má propustnost vzduchu o 30% lepší a tím je zajištěný lehký nárůst výkonu.Hlavně kroutícího momentu.Mam ho tam už rok a váha vzduchu je v pohodě.
Čauky Luboš K.
Za "B" je spravne :P na ozdobu s ciastocnym chladiacim efektom ...ale prave Slavoo ma odhovaral ze to moze rozhodit vahu vzduchu a zblbnut :? co vravis ty, isto do toho? ...inak uz som rozmyslal aj nad tym sprotovym filtrom. Co to vyjde a ako je to potom so spotrebou, sla ti hore alebo ostala?
mfg

*pt*

Lexus NX200t
Luboš K.

Příspěvek od Luboš K. »

No on Slaava nám tunerům moc nerozumí.Já si chci sání na kapotu dát také,ale hledám něco širšího.
Filtr mam kuželovej s chromovým ochranným krytem a stojí 800 Kč.Vážně,nekecám.Filtr je prací - 15 000 km se vyndá vypláchne a napustí olejem.Je k tomu sada a stojí 500 Kč (je asi tak na 5 použití).Montáž je jednoduchá.Odšroubuješ váhu vzduchu z airboxu a airbox dáš celej pryč.Uděláš si držák na váhu a jelikož má kulatej výstup tak na ni filtr jen nasadíš.A tradááá.Spotřeba jde dolu asi tak o necelý litr a auto je trochu živější na akceleraci.Filtr má životnost 100 000 km.
Posílal jsem fotky mailem,aby mi moji Želvu dali di galerie a filtr jsem tam nafotil také.
Nebo mohu poslat fotky do mailíku.
Čauky Luboš.
PS.Slaavo promiň.
Slaava
Moderátor

Tunění

Příspěvek od Slaava »

No, je vidět pánové, že asi moc nebrodíte, takže vám nevadí volně ložený filtr v motorovém prostoru. Já bych s tím asi daleko nedojel. No nic, takže v náhodném pořadí:

1) Předpokládal jsem, že na díru bude přímo s těsněním navazovat vzduchový box, ne že to bude jenom díra do motorovýho prostoru.
2) Atrapa sacího tunelu bez díry do plechu je na ozdobu a díky odporu vzduchu taky na hovno a pro zlost. Dobrej je tak na podomácku tuněnou Š120, která o aerodynamice nikdy neslyšela a rychlost 100km/hod dosáhne jedině při odvozu do šrotu na korbě Liazky.
3) Jak sem už napsal, volně loženej filtr v mot. prostoru vůbec nepřipadá v úvahu při použití v terénu. Taky není "na větru", takže ti pochopitelně nedělá nic s váhou vzduchu. Při přímo napojeném komínku sání by to ale bylo jinak a záleželo by to na individuálních schopnostech dané váhy.
4) Jak souvisí díra do haupny a intercooler?
5) Přínos by měl tedy jenom zmiňovaný komínový efekt při stojícím vozidle - pro Pražský provoz to teda trochu pomůže. Pokud ti ale funguje termostat a vrtule na chladiči, tak bych se tím, jakou teplotu má povrch motoru vůbec netrápil a haupnu bych pilkou na železo neděsil.

P.S.: Sorry, Luboši :twisted:

Nechcete si raději koupit třeba Camaro?
fronterman
Začínající diskutér

Příspěvek od fronterman »

Bolo tu písané o dvoch rôznych veciach, ktoré sa tu jednoducho poplietli. Slaavové argumenty sú vecné.
A úspora spotreby pri športovom pracom filtri? Výkon áno, aj spotreba. Ale nie do litra úspory, ale len pár deci, čo je zanedbateľné. Uber na 80 km/h, a uvidíš tú úsporu.
P.S.: Mám šiškový filter green na fiate bravo, poznám aj špongiu pipercros a šišku kingdragon.
10 rokov a 4 mesiace Opel frontera B 2,2DTi, teraz Suzuki Grand Vitara 3,2 V6
honzík
Pokročilý diskutér

re

Příspěvek od honzík »

a je tady dilema na svete...........

na predchozi tigre jsem mel sportovní filtr ( neco jako pise lubos ) a auto byl drak na silnici i mimo ni - potom jsem ho chtel menit a zdesil se ceny kolem 4500,-kacek - takze jsem sklouznul do normalniho a vykon byl jemne receno v toalete........
Predtim jsem trhal beton a potom nic - slapal jsem na to o to vic a spotreba stoupala.
Tak to by mluvilo pro lubosovi argumenty

Ale zase chci jezdit dost terenem - takrka za chalupou mam dve motokrosovy trate a chci jim ukazat kam az se dotanu v zime, v lete.........
Brodit se nebudu.
Udelam to asi jako Knight Rider - zmacknu cudlik a budu se divit co se stane :twisted:

Nene - jsem pevne rozhodnutej pro funkcní nadech na haupne a s filtrem pokecam az mu dojde dech.

PS - lubosi muzes mi poslat fotky nebo odkaz kde jsou??
eventuelne adresu kde jsi to schrastil.........

diky

h.
*pt*
Pokročilý diskutér

hmmmm, inspirativna debata :D

Příspěvek od *pt* »

honzík píše:a je tady dilema na svete...........

PS - lubosi muzes mi poslat fotky nebo odkaz kde jsou??
eventuelne adresu kde jsi to schrastil.........

diky

h.
mozes aj mne? fotky, pripadne kde si to vsetko pozhanal..

u mna je to zatial vsetko viacmenej v teoreticko-pripravnej faze, sam este neviem ako na to :lol: ...

inak Slavo , dufam ze sme ta moc nevytocili :D ...
mfg

*pt*

Lexus NX200t
fronterman
Začínající diskutér

Příspěvek od fronterman »

Súhlasím s tebou Honzík. Ale vieš prečo to tak je. Keď ideš z rýchlejšieho na pomalšie, z lepšieho na horšie, máš tendenciu na to tlačiť. A spotreba je hore.
Keď som namontoval šport. výfuk /sorry Slaavo/ tiež išla mierne spotreba hore. Ale prečo? Fasa zvuk bol na príčine. Čím viac som tlačil, tým bol krajší. A prekvapivý nárast výkonu /lebo k výfuku išlo sanie šiška, irídiové sviečky denso, šel 0W40, šel vípover rejsing/. Potom ťa to prejde.
10 rokov a 4 mesiace Opel frontera B 2,2DTi, teraz Suzuki Grand Vitara 3,2 V6
Slaava
Moderátor

Re: hmmmm, inspirativna debata :D

Příspěvek od Slaava »

*pt* píše:...inak Slavo , dufam ze sme ta moc nevytocili :D ...
V poho, sou to vaše auta. 8)
Rosta

Re: Tunění

Příspěvek od Rosta »

Slaava píše:No, je vidět pánové, že asi moc nebrodíte, takže vám nevadí volně ložený filtr v motorovém prostoru. Já bych s tím asi daleko nedojel. No nic, takže v náhodném pořadí:

1) Předpokládal jsem, že na díru bude přímo s těsněním navazovat vzduchový box, ne že to bude jenom díra do motorovýho prostoru.
2) Atrapa sacího tunelu bez díry do plechu je na ozdobu a díky odporu vzduchu taky na hovno a pro zlost. Dobrej je tak na podomácku tuněnou Š120, která o aerodynamice nikdy neslyšela a rychlost 100km/hod dosáhne jedině při odvozu do šrotu na korbě Liazky.
3) Jak sem už napsal, volně loženej filtr v mot. prostoru vůbec nepřipadá v úvahu při použití v terénu. Taky není "na větru", takže ti pochopitelně nedělá nic s váhou vzduchu. Při přímo napojeném komínku sání by to ale bylo jinak a záleželo by to na individuálních schopnostech dané váhy.
4) Jak souvisí díra do haupny a intercooler?
5) Přínos by měl tedy jenom zmiňovaný komínový efekt při stojícím vozidle - pro Pražský provoz to teda trochu pomůže. Pokud ti ale funguje termostat a vrtule na chladiči, tak bych se tím, jakou teplotu má povrch motoru vůbec netrápil a haupnu bych pilkou na železo neděsil.

P.S.: Sorry, Luboši :twisted:

Nechcete si raději koupit třeba Camaro?
...hehehehe, ty jim teda davas Slaaaavo. Ale mas pravdu, na terenni auto tuning moc nepatri. Sem nedavno potkal snizovanej (!!!) jeep a mel jsem z toho docela razpacitej pocit.
Ale kdo chce kam ....
*pt*
Pokročilý diskutér

To: Rosta a Slaaavo

Příspěvek od *pt* »

Rosta píše:
...hehehehe, ty jim teda davas Slaaaavo. Ale mas pravdu, na terenni auto tuning moc nepatri. Sem nedavno potkal snizovanej (!!!) jeep a mel jsem z toho docela razpacitej pocit.
Ale kdo chce kam ....
hehe, stara skola sa nezaprie, pozri ako drzia spolu :D :lol:

pozri, ked vie ze s tym Jeepom v zivote z asfaltu nezide ale pritom chce mat velke a silne ,trebars i pekne , auto , tak preco nie :wink:
mfg

*pt*

Lexus NX200t
honzík
Pokročilý diskutér

re

Příspěvek od honzík »

to je prave ono - dravec na silnici i v terenu

Neco zvednes neco rozsiris necemu pridas filtr
ale do koncovky nepůjdu zase tak vysoko jsem nezvedal a zbytecne ji trhat o parezy je blbost :-)

Slaava by stejne nejradsi jezdil v tanku a nam by se smal - ja kdyz jedu po lese tak chci oslnit i srnky svym vykonem!!!!

h.
Luboš K.

Příspěvek od Luboš K. »

Tak to vypadá,že se to tu malinko rozdělilo na pravověrný offrouďáky a na leštěnky.
Já se přiznám,že doba kdy jsem chodil s polní lopatkou za pasem a jezdili jsme řádit na Kocábu a na tankodrom do Berouna je už pryč.Mam tedy spíš tu "leštěnku".
Trochu fotím a tak mi stačí,když mohu zajet na nespevněnou cestu nebo na louku.V zimě na sjezdovku a nebo na chalupě tahat děti na saních za autem (děti už se těší - loni jsme pokořili 70 km/hod).
Takže nyní si Fronterku hýčkám a tuniním (teťka se Sllava asi opupínkoval).Nemyslím,že je na tom něco špatného.Každý si dělá auto pro sebe a vystihuje jeho já.Já se ohlídnu po zabláceném Hamru nebo vyfešákovaném Wrangleru.Co se mi,ale fakt nelíbí jse sníženej JEEP na nízkoprofiláčích.To fakt nemusím.
Neobhajuju se,to je můj názor a je mi jasný,že má spoustu odpůrců.
Čauky Luboš K.
Slaava
Moderátor

Re: re

Příspěvek od Slaava »

honzík píše:...Slaava by stejne nejradsi jezdil v tanku a nam by se smal - ja kdyz jedu po lese tak chci oslnit i srnky svym vykonem!!!!
Správně, ty mě chápeš, ty mi rozumíš! Jak sem psal, jsou to vaše auta, každej si musí rozmyslet, co a jak tunit. Mě už taky jeden vocas přemlouvat, ať to snížím a dám na to plastový nástavce na prahy a nárazníky. Prej, že to bude vypadat cool. Vůl.

No nic, du si léčit ty pupínky, co mi způsobil Luboš. :?
Odpovědět

Zpět na „KAROSÉRIE“