nabíjení vada alternátoru?

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

tak dalsi zmena.Sice to dobijelo ale zacalo to tlacit do okruhu 17V.Takze je to zase v servise a vypada to na regulator.A to jsem schvalne rozdelal palubku protoze nesvitila kontrolka dobijeni a zarovka je 100% dobra.Tak uvidime zitra.Predpokladam ze kontrolka dobijeni je pres regulator.Tam byly utrzene ty 2 draty ale ani po oprave pri zdechlem motoru kontrolka nesvitila tak uvidime.Pak dam vedet a asi to po oprave sesumiruju do nejakeho kratickeho clanecku .
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

tak to byl vadny regulator.
Zavada se v prvopocatku projevila tak ze prestal dobijet.Voltmetr na palubce se nehybal.Zaroven pri vypnutem motoru nesvitila kontrolka dobijeni.Byly uhnile draty vedouci od altiku ty 2 tenky.Po vymene regulatoru je vse OK.Regulator jsem poridil cca kolem 1700,- bez DPH
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Re: Dobíjení

Příspěvek od Milda »

Slaava píše:To by odpovídalo - když zapneš elektirku ale netočí se motor, tak kontrolka svítí. Mě svítila i za chodu, když sem odpojil kablíky k této kontrolce, které zároveň živí napětím i otáčkoměr, resp. když sem je potom zapojil obráceně (pochopitelně omylem :oops: ).
Ahoj. Zdravím. Jak říkáte zprávně, po zapnutí klíčku MUSÍ svítit vždy a na všech typech vozů kontrolky ŘÍDÍCÍ JEDNOTKA, OLEJ a BATERIE. Proto, aby byla kontrola o dobrém stavu žároviček. Víš co by bylo za mazec, kdyby se něco stalo za jízdy s mazáním či dobíjením a kontrolka by měla prasklé vlákno. :evil: Taky u novějších vozů po zapnutí elektriky zasvítí na chvilku ŘÍDÍCÍ JEDNOTKA a AIRBAGy.
Píši toto pro to, že když jsem do Froňi nacpal automat na zapínání světel po nastartování, tak řídící povel je právě z vodiče od kontrolky dobíjení. Jak zhasne, rozsvítí se hlavní světla. :P Jen se musí vyndat tachák, ale bacha na náhon. Blbě jsem ho nasunul zpátky, ukroutila se struna a novej byl za 1700,-. Tak Čauky. Milda z Litoměřic. :)
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

Tak ještě dvě poznámky: Kontrolka dobíjení.
Kontrolka je napájena přímo z alternátoru a je v tachometru trvale z jedné strany zapojena na +. Z druhé strany je uzemněna přez diodu a vinutí alternátoru. Po zapnutí zapalování svítí do doby, než se motorem roztočí alternátor a začne dobíjet palubu. V ten okamžik má kontrolka BATERIE +12V z obou stran, proud nemá kam téci a ona si spokojeně zhasne.
POKUD NESVÍTÍ:
Buď je spálená nebo nemá dobrý kontak v objímce s plošňákem tachometru. Dále může býr špatný dotek v konektoru (ten svislý) k tachometru kontakt levý a druhý odspoda. Nebo je přerušen vodič vedoucí do altíku. těžko něco jiného. Regulátor s tím nic společného nemá.

Nádrž ostřikovače:
Už jste ji někdo vyndaval? Kvůli vyčištění nebo přetěsnění čerpadel ostřikování skel a světel? To je chuťovka,co?
Já kvůli tomu rozebral celou př.masku s ochr.rámem a vyndal hl.světlo. Málem jsem zničil elektroservo na náklon. Ty pitomý dolní dva šrouby se totiž povolují ZESPODA pod blatníkem a plastovým krytem podběhu. Uf to jsem klel,když jsem na to přišel po 4 hodinách demontáží.
Tak ahojte - Milda z LT
Slaava
Moderátor

Ostřik

Příspěvek od Slaava »

Jo, nádobku ostřikovače jsem prvně taky dobýval zezhora - vítej v klubu dobyvatelů :lol:
Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“