Kontrolka brzd/ruční brzdy a její čidlo a výkon ruční brzdy

Brzdový systém všech modifikací Frontera.
LENKA1976

rozebrání ruční brzdy

Příspěvek od LENKA1976 »

No, ruční brzda zabírá až při vytažení úplně na doraz a ještě jenom bídně..Po dotažení matice zespoda na tom táhle je to dobrý,ale po dvou třech použitích se problém opakuje.Tak se chci podívat pod rukojeť,jestli to tam neni nějak vyběhaný.
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

Ručka se dotahuje pouze maticí. tady bych to viděl na problém lank a nebo samostavu v brzdovém bubnu.
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

souhlas s nimrodem.Podival bych se do kol.Je divny ze to po dotazeni samo povoli.To je jak kdyby ta matka sjela zpatky.U rucky v tunelu bych to asi nehledal :-)
pato
Pokročilý diskutér

Re: rozebrání ruční brzdy

Příspěvek od pato »

Z ničoho nič mi začala blbnuť kontrolka ručnej brzdy.Dám dole stale svieti po čase prestane.Prejdem napríklad kolaje začne svietiť potom sama vypne.Problém môj sa na verejnosť dáva a o radu na Slovač sa žiada a možno bude aj Borovička a Slivovička. :P :oops: :P :oops: :P Paťo-Divoch
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Pato rozeber středovej tunel a čóhni na ten konektor. Já sem to měl upadený.Může to ale dělat taky někde v celým okruhu.Je to propojený na kontrolku i na pátý dveře. :roll:
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

U Lenky bych viděl problém v samostavech v kolech, a pokud budeš dotahovat ručku, udělej ji tak, aby šla aspoň na 5-6 zubů, když ji dotáhneš, že ti bude brát tak na 2-3 zuby, tak lanko bude mít krátkej chod a po čase by se mohlo stát, že tím jak se hejbe jen o malý kousky by mohlo zareznout, takže ať se při zatahování ručky pěkně proběhne :grin:

U Paťa blbne spínač, buď to spínač u ručky, a nebo to bude v nádobce brzdovky, možná bude jeden z nich vypálenej, že nevypíná, u ručky možná blbě naštelovanej, že po uvolnění ručky ta na něj nedosedne a nevypne ho :grin:

víc nevim.................... :oops:
pato
Pokročilý diskutér

Příspěvek od pato »

Cez víkend sa na to pozrem,vďaka za rady dám vedieť čo som tam vyčmuchal,lebo tá kontrolka keď svieti a nemá ma sere. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Paťo-Divoch
Dandy

Re: ruční brzda

Příspěvek od Dandy »

Měl bych dotaz k ruční brzdě. Jak vám brzdí - je schopná vam zablokovat zadní kola ? Mě brzdí na 5-tý zub a sotva mi to udrží v mírném kopci natož ve větším a nedej bože ve svahu ...a to tam je nové obložení a lanovody fakčí na jedničku.
Díky za info.
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Re: ruční brzda

Příspěvek od Milda »

Po repasi zadních brzd (nové obkložení), přesoustružení bubnů a výměny válečků (jeden tekl), mám ručku krásně vostrou. Na vhodném terénu udělám s Froňkou i votočku 180°. Kola mi zablokovat jdou! Ještě jsem nepoznal žádný prudký kopec s asfaltem, kde by mi neudržela auto. Před repasí to byla hrůza. Ale je pravda, že hned po výměně obložení to ještě chvíli brzdilo blbě.Sedlo si to asi za měsíc. Poradit ti asi nebudu umět, ale jen si občas za jízdy skus na pár vteřin ručku přitáhnout. Třeba si to taky po chvíli "sedne".
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
Odpovědět

Zpět na „BRZDY“