Láďa Džbán z Českých Budějovic (Opel Campo 2,5D, rok 1992)
- Slaava
- Moderátor
Re: nováček ve všech směrech
A kde hledat informace o tobě? Napsal si to do představení nováčků, tak nám o sobě (a o svým autě) něco napiš a přihoď nějaký foto... jinak ti to smáznu!lada.dzban píše:kde hledat informace?
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
-
lada.dzban
Re: Láďa Džbán (Opel Campo... ???)
Ahoj, takže jsem z českých budějovic, přd tímto autem jsem měl Ladu Nivu, a byl jsem s ní max. spokojen. Ale měl jsem tam plyn a tím pádem jsem příšel o veškerý místo v kufru. Tak jsem dost výhodně koupil tohle, je na tom moře práce a ještě se ním seznamuju.
Jinak mám rád vysílačky a zbraně a terénní auta. (podle fin. možností...)
Je tu také někdo z Českých Budějovic, kdo má tohle auto?
Ještě jedna laická otázka: jak poznám jestli mám samosvor?
Láďa - džbán
Jinak mám rád vysílačky a zbraně a terénní auta. (podle fin. možností...)
Je tu také někdo z Českých Budějovic, kdo má tohle auto?
Ještě jedna laická otázka: jak poznám jestli mám samosvor?
Láďa - džbán
LADA-DŽBÁN OPEL CAMPO
-
lada.dzban
Re: nováček ve všech směrech
Děkuji za poskytnuté informace, velice si cením toho, že jste se podělil o své zkušenosti. Ještě jednou děkuji. Láďafarmář píše:zdar, motor 5W40 SM/CF , z velkoobchodu jde dobře koupit tohle od OMV, jinak Gulf, 77 Lubricants, vše pod stovku za litr. Vyˇměň si rovnou vzducháč a palivovej filtr, je to jako malá GO![]()
![]()
většinou jsou ta auta přidušená filtry. Do převodovky jakejkoliv 10W-40 SL/CF , to stačí, to koupíš kolem šede za litr. Kdybys měl problém, že ti nejde dobře řadit, vyskakují kvalty nebo tam nejdou, není to vada převodovky,ale jejího držáku, ta vzpěra hnije a klesá...a to je celej ten problém. Kdyby ti to náhle nejelo a šlo jen tak max na volnoběh, tak musíš nahradit drát od spínačky na chcípák čerpadla...ta horní cívka. Přes pojistku. Vytáhne se to z pojistkovnice pomocí konektoru, pojistku dáš dokonektorů mimo pojistkovnici a novej drát z toho natáhneš na chcípák.
To je tak v kostce merito závad, které kromě shnilého rámu snižují kupní cenu a jde to koupit leckdy za pár, díky bohu za to
LADA-DŽBÁN OPEL CAMPO
- Slaava
- Moderátor
Vítám dalšího Budějičáka! Jakej v tom máš motor? Klasickej 2,5D bez turbíny? A co je to za rok a co to má za boudu? S tím samosvorem ti neporadím ale někdo říká, že když si vyřadíš, zvedneš obě zadní kola a jedním začneš ručně točit, tak lamely samosvoru přeperou diferák a obě kola se točí stejným směrem a otáčí kardanem. Ale jestli to tak fakt funguje nevím. Když je samosvor v dobré koncici, tak má na kluzkým povrchu při rozjíždění v maximálním zatáčení tendenci vlýct jedno kolo (neprokluzuje ale šmejká se stejnou rychlostí jako to druhý). Tutovka je ale sundat víko diferáku, stejně těsnění většinou chčije a je potřeba ho vyměnit. Zkus ale počkat, co napíše místní odborník na Campa, farmář Farmář. Třeba se dozvíš, že samosvor se dával do všech Camp - matně si vzpomínám, že sem to taky někde slyšel ale moc si nevěřím.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- Žanek
- Super diskutér
Re: Láďa Džbán z Českých Budějovic (Opel Campo)
Poznáš to jak píše Slaava a to na 100%. Zvednout zadní nápravu zatočit kolem a když se druhý točí stejným směrem je tam dif se zvýšenou svorností. Pokud se točí každý obráceně je tam prd.
- Janeš Petr
- Moderátor
... campo sice nemám ale frontera je skoro to samé a Budějčákem se taky necejtím ale přepad ze septiku mi teče do tvojeho vodovodu, takže zas tak daleko od Budějc nejsemlada.dzban píše: Je tu také někdo z Českých Budějovic, kdo má tohle auto? džbán
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
-
lada.dzban
Re: Láďa Džbán z Českých Budějovic (Opel Campo)
Zdravým všechny,mám opel campo 2,5d rok 92 stříbrná bouda, bíla haupna a přední blatníky, mám na tom balony .koupil jsem to v Otrokovicích. jezdím s tím do práce, Ledenice - ČB-N.Hrady.atd. ps.díky za radu .lada
LADA-DŽBÁN OPEL CAMPO
- Slaava
- Moderátor
Janeš Petr píše:...přepad ze septiku mi teče do tvojeho vodovodu...
- Janeš Petr
- Moderátor
se netlem, do tvojeho takySlaava píše:Janeš Petr píše:...přepad ze septiku mi teče do tvojeho vodovodu...![]()
![]()
DOBYTKU!
![]()
![]()
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- farmář
- Moderátor
Re: Láďa Džbán z Českých Budějovic (Opel Campo 2,5D, rok 1992)
já nevím,jestli do všech,ale protože tyhle auta se neprodávaly jako silniční, ale otroci práce, tak bych se divil, kdyby bylo bez lameláku.
Mám tři a mají samosvor všechny.
Není proč se nepodělit. Zrovna další nechci, tak nescháním nějaké s mě známou závadou
kdysi jsem chtěl jedno o typ výše a poradil jezeďákům a najednou na prodej nebylo....si přizvedli evidentně převodovku a zase jezdili
Tak ať ti jezdí.
Slávo, to je ještě prd proti Praze a tak, těm močíme do vodovodu všem a jak si mlaskaj
...co jim zbývá, než se spolehnout na matku přírodu a VaK
...toho Janeše ještě upijete, to je v pohodě, on zase tak moc nechodí....furt někde jezdí 
Mám tři a mají samosvor všechny.
Není proč se nepodělit. Zrovna další nechci, tak nescháním nějaké s mě známou závadou
Tak ať ti jezdí.
Slávo, to je ještě prd proti Praze a tak, těm močíme do vodovodu všem a jak si mlaskaj
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
-
lada.dzban
ahoj diky za radu ,lada
LADA-DŽBÁN OPEL CAMPO
-
kout.jk
- Super diskutér
k tomu samosvoru: nemusí se zvedat obě kola najednou- stačí vyřadit, zvednout jenom jedno kolo a když se s nim točí lehce-nemá samosvor, když se s tim musíš prát jako s mírně zataženou ručkou- má samosvor 
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz