Vstřiky a předvstřik froncek 2.2 DTI
- Slaava
- Moderátor
Re: Vstřiky a předvstřik froncek 2.2 DTI
To je nějaká blbost. 365 bar by se prořezalo pístama a blokem na druhou stranu a rozřízlo cestu vejpůl.smutka píše:Tlak otevírání vstřiku nového 180 bar, staršího 365 bar
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- sowwwa
- Začínající diskutér
Opravdu to tak je, ta pumpa ma vystupni tlak 1500 bar 
Honda Passport 3.2i V6, r. 94, manual, General Grabber AT2 245/70 R16, volnobezky AVM
Peugeot 406 Break 3.0 24V, r. 98, automat
Mitsubishi L200 2.5TD
Peugeot 406 Break 3.0 24V, r. 98, automat
Mitsubishi L200 2.5TD
- vlado007
- Extra diskutér
Fuha, to je tlak skoro ako v common raile
Naposledy upravil(a) vlado007 dne 12 úno 2009 17:48, celkem upraveno 1 x.
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. 
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
-
smutka
Nakonec jsem vyměnil olej, kterému se blížila lhůta výměny, motor se stišil??!!
Všiml jsem, že jde smrad z pravého zadního kola, tak jsem ho zvedl a dost hodně přibr¨žďovalo, tak jsem rozhýbal pístek a froncek zas jezdí jako dřív....
Všiml jsem, že jde smrad z pravého zadního kola, tak jsem ho zvedl a dost hodně přibr¨žďovalo, tak jsem rozhýbal pístek a froncek zas jezdí jako dřív....
- farmář
- Moderátor
kvalita oleje je pro motor určující, jinak nespoléhej na to, že se mu teprve blížil servisní interval, jak je dlouhej (7500km s jakýmkoliv olejem) asi už víš, ale pokud taháš těžké hengry odjedeš ho i dříve.Věř tomu, pak ti už olej dobře nemaže a já ho v létě odjel za 3500km s hengrama.
to se stává. Mám natočeno přes 300tis. km na Isuzu a s SM olejem jde nádherně, 5W-40.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Janeš Petr
- Moderátor
neděláš dílera přes olejefarmář píše:kvalita oleje je pro motor určující......
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- RAV9
- Začínající diskutér
tiez rozmyslam ze dam ten Gulf SM, vyzera to dobre (cena/vykon)farmář píše: .... a s SM olejem jde nádherně, 5W-40.
inak co mi to spravi ked som mal pred tim castrol? nebude to vadit ked sa to zmiesa s timi zbytkami?
Land Rover Discovery 2
-
smutka
No to jsem blázen, na štítku z Německa jsem měl jet na výměnu po 15. tis km, tak jsem to vyměnil, o chvíli dřív. Ale v uživatelským manuálu co mám od Adama, tak taky píšou 15. tis km....??? na 10w40. S vlekem zas tak často nejezdím 1500km-2000 km za 2 měsíce. Podle prodeje aut. Jinak jezdím město....
Jo a nevíte jestli snese do posilovače Dexron II??
Jo a nevíte jestli snese do posilovače Dexron II??
-
lasky
- Začínající diskutér
- Bydliště: Bohumín FRONTERA B dlouhá 2.2 DTI:Gumy v kaslíku a v lekarničce
- Kontaktovat uživatele:
já mám v srvisce psanou výmenu po 7500km a olej 10w40 na motorkách se taky měni po 6000km na oleji se nic neušetří!!!!
tel- +420 608701329 NON STOP
- farmář
- Moderátor
jestli Castrol nebo Shell nebo Gulf je jedno, normálně vyměň olej a co bylo před ním je vcelku fuck. Jen kdybys při vypouštění pozoroval nějaké hrudky vazelíny a bordelu je dobré koupit výplachovej a nechat ho podle návodu v motorku chvíli klapat. S přípravkem před výměnou co se naleje do starého se to srovnávat nedá, tohle vážně čistí a absorbuje bordel. Bacha ovšem u hydrošteláků, tam tohle může (obojí) napáchat paseku uvolněním sraček.
Vcelku pokud předtím oleje byly gut, stačí jen vyměnit.Takové máslo jako jsem popsal jsi tam snad ještě neměl :D
Ne, nejsem dealer, ale zkoumal jsem si ty třídy, když jsemzkoušel jaký olej mi jak dlouho vydrží mazat v rámci intervalu vý,měny, spíše tedy, jak dlouho maže a SL mi z toho pánové u mého motůrku úplně vypadl.SL tak max Castrol a podobně,ale u normálních nic moc.Ten Gulf ( a jeho stejná verze ta 77čka) v SM 5W-40 se mi plně osvědčila a vydrží mazat krááásně celý interval 7500km. No ale vzhledem k tomu, že mámv autě na haupně nálepku jak kráva že interval je 7500km!!!! tak to neprodlužuju. Někdy by asi vydržel ticku dvě navíc,ale za jakou cenu? že bude hustej a starty na studeno se projeví zvýš. opotřebením? ne dík, dyť stojí oproti Castrolu kulový!
A je výbornej. Minimálně v tomhle intervalu....já už u něj zůstanu
vyzkoušel jsem hodně olejů a ani drahé oleje nejsou leckdy zas takové terno.Na to, aby dostal API SM což je dnes nejvíce, musel přeci jen nějakou kvalitu prokázat a je to znát!
Vcelku pokud předtím oleje byly gut, stačí jen vyměnit.Takové máslo jako jsem popsal jsi tam snad ještě neměl :D
Ne, nejsem dealer, ale zkoumal jsem si ty třídy, když jsemzkoušel jaký olej mi jak dlouho vydrží mazat v rámci intervalu vý,měny, spíše tedy, jak dlouho maže a SL mi z toho pánové u mého motůrku úplně vypadl.SL tak max Castrol a podobně,ale u normálních nic moc.Ten Gulf ( a jeho stejná verze ta 77čka) v SM 5W-40 se mi plně osvědčila a vydrží mazat krááásně celý interval 7500km. No ale vzhledem k tomu, že mámv autě na haupně nálepku jak kráva že interval je 7500km!!!! tak to neprodlužuju. Někdy by asi vydržel ticku dvě navíc,ale za jakou cenu? že bude hustej a starty na studeno se projeví zvýš. opotřebením? ne dík, dyť stojí oproti Castrolu kulový!
A je výbornej. Minimálně v tomhle intervalu....já už u něj zůstanu
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- RAV9
- Začínající diskutér
- buricj
Nu, vstřiky a čerpadlo už jsem taky řešil na svý fronteře - ten správný tlak otevření vstřiku je 180 bar - nesmí být menší. otestuje se to ruční pumpičkou, kterou maj v každym lepšim servisu - aniž by se vstřiky sundavaly - stačí sundat vysokotlaký potrubí.Předvstřik je řízenej elektronicky - a jestli to pracuje správně se snadno zjistí na diagnostice. A ty ostrý zvuky hlavně při studenym motoru mi to taky začlo dělat někdy kolem těch 180 tis km - zkoušel jsem různý oleje - s 5W 40 je to hlučnější ale olej je kvalitní - s 10W 40 je to trochu lepší ale zas o kapku míň kvalitní olej. Ale co zabralo 100% byla výměna rozvodových řetězů. Sice pakárna ale motor se brutálně ztišil. Starý řetězy sice nebyly o moc natažený (max 2-3mm) ale měly vymletý čepy od ozubených kol.... tak uvidíš....
Zdarec Jarda
Zdarec Jarda
-
smutka
buricj píše:Nu, vstřiky a čerpadlo už jsem taky řešil na svý fronteře - ten správný tlak otevření vstřiku je 180 bar - nesmí být menší. otestuje se to ruční pumpičkou, kterou maj v každym lepšim servisu - aniž by se vstřiky sundavaly - stačí sundat vysokotlaký potrubí.Předvstřik je řízenej elektronicky - a jestli to pracuje správně se snadno zjistí na diagnostice. A ty ostrý zvuky hlavně při studenym motoru mi to taky začlo dělat někdy kolem těch 180 tis km - zkoušel jsem různý oleje - s 5W 40 je to hlučnější ale olej je kvalitní - s 10W 40 je to trochu lepší ale zas o kapku míň kvalitní olej. Ale co zabralo 100% byla výměna rozvodových řetězů. Sice pakárna ale motor se brutálně ztišil. Starý řetězy sice nebyly o moc natažený (max 2-3mm) ale měly vymletý čepy od ozubených kol.... tak uvidíš....
Zdarec Jarda
Jo dík za radu, myslím, že problém bude v rozvodech.... Nevím jestli je někdo dělal.
Nestává se Ti, že za studena to vůbec nechce táhnout , kolikkrát mi i chcípne z půl plnýho přidanýho plynu a pak se to zlepší po cca 5 minutách jízdy??
dík
- stavitel1
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
kde ti robili tie rozvody a čo ti všetko menili a čo to staloburicj píše:Nu, vstřiky a čerpadlo už jsem taky řešil na svý fronteře - ten správný tlak otevření vstřiku je 180 bar - nesmí být menší. otestuje se to ruční pumpičkou, kterou maj v každym lepšim servisu - aniž by se vstřiky sundavaly - stačí sundat vysokotlaký potrubí.Předvstřik je řízenej elektronicky - a jestli to pracuje správně se snadno zjistí na diagnostice. A ty ostrý zvuky hlavně při studenym motoru mi to taky začlo dělat někdy kolem těch 180 tis km - zkoušel jsem různý oleje - s 5W 40 je to hlučnější ale olej je kvalitní - s 10W 40 je to trochu lepší ale zas o kapku míň kvalitní olej. Ale co zabralo 100% byla výměna rozvodových řetězů. Sice pakárna ale motor se brutálně ztišil. Starý řetězy sice nebyly o moc natažený (max 2-3mm) ale měly vymletý čepy od ozubených kol.... tak uvidíš....
Zdarec Jarda
skype ,, stavitel2 ,, email ,, stavitel1@azet.sk ,, 2,2dti ,, 5dv.
- stavitel1
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
ako sa dajú odmontovať vstrekovače ?? lebo to mam pod nimi utečené a nie tam kde sa napaja trubka ale medzi motorom a vstekovačom ake su tam podložky ako je to tam upevnené lebo maju obdlžnikový tvar 
skype ,, stavitel2 ,, email ,, stavitel1@azet.sk ,, 2,2dti ,, 5dv.