na co si dát pozor při koupi frontery
- stavitel1
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kupa fronteri na co si dat pozor ?
nestras ho inak sa mu nemusi pokazit ani cerpadlo a moze to byt palka ja sa chystam na bzrdy a vychadza to na 12000,-
a 99 mam a je to fajn lebo su najlacnejsie s pomedzi Becok

skype ,, stavitel2 ,, email ,, stavitel1@azet.sk ,, 2,2dti ,, 5dv.
-
Martinn
zdravim vas no tak dnes sme tu Fronterku boli omrknut tak nic s toho nebude ...motor naskocil ale trochu mu to trvalo kontrolka zhavenia nesvetila kontrolka ABS ties a ani neslo ani kontrolka zapnutich svetiel nesla ... jazda sa zdala byt poriatku ziadne hucanie diferaku ani nic take 4x4 slo myslim ze jak malo (s tim moc skusenosti nemam) posilovac siel OK akurat sa mi zdalo ze tiahne do strani ale to asi preto ze mal mäke gumy... po jazde som 2x zhasol motor a znova nastartoval po chvilke sa rosvietila sa kontrolka poruchy motora spodok vozu som moc nevidel ale pri zadnich tlmicoch bolo dost oleja asi z napravi nefim no a vypadalo to tak ze su tie Km pretocene to sa dalo cakat za tie peniaze 5600e 168 700sk... no nic budem muset esce setrit a kupit daco poriadne .. par foto kvalita je dost na nic ...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Janeš Petr
- Moderátor
dobrá volba, žes nevzal. není to jediné auto na prodej a když má už teď tolik závad, kolik bys jich ještě objevil po pár dnech provozu. a ta svítící kontrolka motoru...

603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- Žanek
- Super diskutér
Ta svítící kontrolka motoru bude to nejmenší. U Opel motorů je to nejčastěji jen zas...ej EGR ventil. Nakonec seJaneš Petr píše:dobrá volba, žes nevzal. není to jediné auto na prodej a když má už teď tolik závad, kolik bys jich ještě objevil po pár dnech provozu. a ta svítící kontrolka motoru...![]()
dá zajet před koupí na diagnostiku. Je tam toho ale nějako povíc. A ta cena je na tento rok výroby běžná.
- stavitel1
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
kontrolka zhavenia svieti len ak je okolo -5C zelenu kontrolku svetiel Frontera NEMA niekto to tu mal ale spravene s nejakej diody abs mi svieti stale spina asi ju vytiahnem
zadne tlmice mozu byt ko ked su utecene aj ich mam sice suche ale hojdam sa jak na koni
aj mne to tahalo do lava aj som gumi prehadzoval a vyriesil som to az teraz cez vikend bolo to ihlickove lozicko pred smrtou
ale ta kontrolka motora to moze byt hoci co emilianovi to robila vaha vzduchu
no neviem ta cena je celkom prijatelna
ked si pozres ine bazare
- Janeš Petr
- Moderátor
a třeba to vstřikovací čerpadlo není připojené na kontrolku motoru ? ?Jan Sekanina píše:Ta svítící kontrolka motoru bude to nejmenší. U Opel motorů je to nejčastěji jen zas...ej EGR ventil. Nakonec se
dá zajet před koupí na diagnostiku. Je tam toho ale nějako povíc. A ta cena je na tento rok výroby běžná.
- Žanek
- Super diskutér
Jóóó tak to nevím. Fronteru bych radši kupoval od soukromníka než z bazaru. A když ti někdo předvádí auto který má podhuštěný pneuJaneš Petr píše:a třeba to vstřikovací čerpadlo není připojené na kontrolku motoru ? ?Jan Sekanina píše:Ta svítící kontrolka motoru bude to nejmenší. U Opel motorů je to nejčastěji jen zas...ej EGR ventil. Nakonec se
- Janeš Petr
- Moderátor
....tak má hnutej rám, to už bohužel známJan Sekanina píše:.... A když ti někdo předvádí auto který má podhuštěný pneu..............
-
Martinn
tak to je zvlasne boli sme tam na renault sceniku (bratovom disel) a jemu kontrolka zhavenia sveti chvilu vzdi pred startom a bolo 0*C tak to som nevedel ze to zapina as pri -5*C myslim ze by bolo lepsie keby to us pri 0*C spusta start by bol urcite lepsi..kks to jako u oplu tak setria ze to nema ani kontrolku zapnutich svetiel sak to ma us nasa SKODA 110Lstavitel1 píše:kontrolka zhavenia svieti len ak je okolo -5C zelenu kontrolku svetiel Frontera NEMA niekto to tu mal ale spravene s nejakej diody abs mi svieti stale spina asi ju vytiahnemzadne tlmice mozu byt ko ked su utecene aj ich mam sice suche ale hojdam sa jak na koni
aj mne to tahalo do lava aj som gumi prehadzoval a vyriesil som to az teraz cez vikend bolo to ihlickove lozicko pred smrtou
ale ta kontrolka motora to moze byt hoci co emilianovi to robila vaha vzduchu
![]()
no neviem ta cena je celkom prijatelna
ked si pozres ine bazare
- václav
- Pokročilý diskutér
Napsali jste toho tolik , že nevím kde začít, takže pokud se ta kontrolka motoru rozsvěcí při přidání plynu, bude to asi ta váha vzduchu, já ji vymontoval a lihobenzinem opatrně proplách byvá na vlákně napečenej prach a olej, tím by se měla zvýšit jeji životnost. Pokud kotrolka motoru rozsvěcí po spadnutí otáček, bude to EGR ventil. Vymontovat a vyčistit od karbonu a hlavně vyměnit hadičky podtlaku, přisávají vzduch a EGR pak nefunguje jak má a proto ta kontrolka. Na podhuštěných gumách a origo starejma tlumičema auto plave to se nedá nic dělat vyměnit tlumiče a dohustit gumy. A hlavně pokud jsi nikdy nejel s dvoutunovým autem s tuhou zadní nápravou bude ti připadat jak loďka na vodě. To ABS může být problém , ale taky to může být uhnilý kabel ,čidlo atd. Žhavení chodí každému jinak, většinou začíná žhavit při +5 stupních, ale je možné že to auto už ten den běhalo a nestihlo pořádně vychladnout, ale taky mohla zapadnout nafta, zpuchřelé hadičky přepadu. Já osobně jsem auto raději koupil v německu, nemám k našim bazaristům důvěru , stočené kilometry , bouračky atd. lajk to jen tak nepozná. Hodně štěstí při výběru. 
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
- Janeš Petr
- Moderátor
a je teda ta kontrolka spojená i s tím čerpadlem ? mám dojem, že jsem tu někde zahlédl, že jeváclav píše:Napsali jste toho tolik , že nevím kde začít, takže pokud se ta kontrolka motoru rozsvěcí ....
- václav
- Pokročilý diskutér
Mno jestli je ta kontrolka spojená s čerpadlem nevím, ale m,yslím že nějakým způsobem bude, třeba přes řídící jednotku atd. 
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
- stavitel1
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
mne to ozaj zhavy az okolo -5C kontrolku to nema preto ze to je prebrete s isuzu (japonci to nepoznajuMartinn píše:
tak to je zvlasne boli sme tam na renault sceniku (bratovom disel) a jemu kontrolka zhavenia sveti chvilu vzdi pred startom a bolo 0*C tak to som nevedel ze to zapina as pri -5*C myslim ze by bolo lepsie keby to us pri 0*C spusta start by bol urcite lepsi..kks to jako u oplu tak setria ze to nema ani kontrolku zapnutich svetiel sak to ma us nasa SKODA 110Lnj sa mi zdalo ze to aj dost plava na ceste.. no sak ta cena je ok ale to auto sa mi moc nezdalo..
- Janeš Petr
- Moderátor
takže by tu mohla bejt i teoretická možnost poroučejícího se čerpadla....václav píše:Mno jestli je ta kontrolka spojená s čerpadlem nevím, ale m,yslím že nějakým způsobem bude, třeba přes řídící jednotku atd.
-
Martinn
no tak je to potom tak jak vravis to som nevedelstavitel1 píše:mne to ozaj zhavy az okolo -5C kontrolku to nema preto ze to je prebrete s isuzu (japonci to nepoznajuMartinn píše:
tak to je zvlasne boli sme tam na renault sceniku (bratovom disel) a jemu kontrolka zhavenia sveti chvilu vzdi pred startom a bolo 0*C tak to som nevedel ze to zapina as pri -5*C myslim ze by bolo lepsie keby to us pri 0*C spusta start by bol urcite lepsi..kks to jako u oplu tak setria ze to nema ani kontrolku zapnutich svetiel sak to ma us nasa SKODA 110Lnj sa mi zdalo ze to aj dost plava na ceste.. no sak ta cena je ok ale to auto sa mi moc nezdalo..
) na plavanie si trebo zviknut je to dvoj tonove auto ehm a pred tim si sa na nejakej frontere viezol ?