chvění volantu

Sem piště cokoliv, co se týká sekce Podvozek, ale nezapadá konkrétně do předdefinovaných kategorií sekce Podvozek
MMS
Začínající diskutér

Re: chvěí volantu

Příspěvek od MMS »

jak tooo :( vždyť jsou půlroční, málo najeto... Kurňa...!!!
Ale tohle mi dělalo i před výměnou kotoučů... Pravě proto sem je měnil... no pustím se do teho... je to nepříjemný to chvění.
legenda :Frontera 2.2. dlouhá leštěnka LPG
Alfa romeo 156 2.4JTD
Golf V LPG
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

MMS píše:jak tooo :( vždyť jsou půlroční, málo najeto... Kurňa...!!!
Ale tohle mi dělalo i před výměnou kotoučů... Pravě proto sem je měnil... no pustím se do teho... je to nepříjemný to chvění.
Každopádně než je shodíš, tak si změř jejich házení budíkem (číselníkovým úchylkoměrem) a pokud budou házet, tak není vyloučený, že kotouč spatně sedí na náboji.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

ani nezáleží, jak jsou staré, jako na tom , jak se kdy ohřáli a jakej je materiál. už se mi párkrát při přetáčení na soustruhu stalo, že se na kotouči najde místo, kde má uplně jinou tvrdost a složení. je to vydět i na hotovém osoustruženém povrchu, že je v tom místě jinej. asi záleží na tom, kolik bylo v vsázce rezatejch kýblů a kolik opravdového železa a jestli je to dobře zamíchaný :lol: myslím, že se ta struktůra materiálu změní taky přehřátím, proč jen v jednom místě ale nevím. co ale vím, že takovej kotouč za 10 tisíc km háže zas
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Janeš Petr píše:...asi záleží na tom, kolik bylo v vsázce rezatejch kýblů a kolik opravdového železa a jestli je to dobře zamíchaný :lol:
Evidentně znáš provoz v Budějický slejvárně :lol:
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
vlado007
Extra diskutér

Příspěvek od vlado007 »

Jan Sekanina píše:Jo tak to vypadá na zvlněný kotouče.

Dost casto sa stava ze sa sa kotoc prehreje pri brzdeni, vbehne sa kolesom do vody a kotuc sa nasledkom ochladenia zvlni.
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. :)
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
MMS
Začínající diskutér

Re: chvěí�olantu

Příspěvek od MMS »

je to ale divný, když jsem fronteru koupil tak měla málo jeté přední brzdy po čase to začalo takhle házet volantem, usoudil jsem že to bude kotoučema, tak sem je vyměnil... a přestalo to házet volantem, ale taky ty staré kotouče byli jěště hooooodně dobré, bylo mi to divný. Teď když to začalo dělat znova tak přemýšlím jestli poškození kotoučů nemůže spůsobyt třeba bzdy, nebo nevím... Problém nevidím ve výměně kotoučů, ale abych každých 10 tis km měnil kotouče...
Alfa romeo 156 2.4JTD
Golf V LPG
sowwwa
Začínající diskutér

Příspěvek od sowwwa »

To zkrouceni kotouce muzou zpusobovat pridreny cepy na brzdicich, protoze pak to brzdi jen z jedny strany kotouce .. Jinak, jakou znacku kotoucu/desticek kupujes?
Honda Passport 3.2i V6, r. 94, manual, General Grabber AT2 245/70 R16, volnobezky AVM
Peugeot 406 Break 3.0 24V, r. 98, automat
Mitsubishi L200 2.5TD
MMS
Začínající diskutér

Příspěvek od MMS »

už ani nevím... objednával jsem to z kelly... tak že vzčistit a promazat ty vodíci čepy...?
Alfa romeo 156 2.4JTD
Golf V LPG
Slaava
Moderátor

BRZDY

Příspěvek od Slaava »

MMS píše:už ani nevím... objednával jsem to z kelly... tak že vzčistit a promazat ty vodíci čepy...?
Vodicí čepy předních plovoucích čelistí jsou u Fronter docela citlivý na čistotu, takže by se měly pravidělně mazat každej rok. Koukni do sekce brzdy, kde je to řešený a taky se koukni na servisní plán.
sowwwa
Začínající diskutér

VOLANT

Příspěvek od sowwwa »

Jojo, vycistit, promazat, pripadne vymenit manzety .. teda pokud vubec pujdou ty cepy vyndat. Jestli byly zasekly, poznas to hned na destickach, jedna bude sjeta vic nez druha. V Kelly prodavaj taky kotouce Pilenga, a z tech bych mel docela strach - vubec by me neprekvapilo kdyby se zkroutily po takhle kratky dobe. Ty ostatni (Ferodo, ATE, Febi) jsou OK, ja kupuju ATE a zatim se mi na zadnym aute nepodarilo je zkroutit.
Honda Passport 3.2i V6, r. 94, manual, General Grabber AT2 245/70 R16, volnobezky AVM
Peugeot 406 Break 3.0 24V, r. 98, automat
Mitsubishi L200 2.5TD
MMS
Začínající diskutér

Příspěvek od MMS »

dík kluci. V pondelí jdu na to. Mam týden volna, tak..
Alfa romeo 156 2.4JTD
Golf V LPG
Odpovědět

Zpět na „OSTATNÍ_podvozek“