Průsak oleje - zaolejovaná manuální převodovka Frontery B
- Janeš Petr
- Moderátor
Re: Průsak oleje - zaolejovaná manuální převodovky Frontery B
stejně by mě zajímalo,proč né převoďák.je to skříň,jako každá druhá.... moje chodila na PP90 až do nedávna bez problemu a redukční ječí s motorákem stejně jako s převoďakem. na podzim jsem to teda nalil tak, jak se píše v návodu,jen doufám,že to není tisková chyba 
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- Slaava
- Moderátor
Re: Průsak oleje - zaolejovaná manuální převodovky Frontery B
Mě taky ale je to tak. Osvětu jsem páchal i tady: http://www.oleje.cz/forum/viewtopic.php ... t=fronteraJaneš Petr píše:stejně by mě zajímalo,proč né převoďák.je to skříň,jako každá druhá.... moje chodila na PP90 až do nedávna bez problemu a redukční ječí s motorákem stejně jako s převoďakem. na podzim jsem to teda nalil tak, jak se píše v návodu,jen doufám,že to není tisková chyba
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- Tony
- Diskuzní Nováček
Re: Průsak oleje - zaolejovaná manuální převodovka Frontery B
Vďaka za info, ešte som to neriešil, lebo som mal nejaké cesťáky po SK. Skúsim to dnes mrknuť. Hmmm nejde mi do hlavy ten motorovy olej v prevodovke
To odzvdušnenie je hadička niekde nad prevodoukou??
FRONTERA B - 2.2 DTI RS, 85 kW, r.v. 2000
- Slaava
- Moderátor
Koukni se do sekce převodovka, tam je o oleji v převodovce psáno - najdeš tam i pár lidí, kterejm se přehřívala převodovka, chcal jim z ní olej nebo vypadávaly kvalty poté, co tam dali převodovej olej. Fakt tam patří motorovej olej. Odvzdušnění na Frotneře A jsou dvě ocelový trubičky téměř kompletně překrytý bílou plastovou válcovou čepičkou o rozměrech cca 20x10mm, která je na trubičkách nalisovaná tak aby se mohla pohybovat. Jsou v horní části před šaltrpákama.Tony píše:Vďaka za info, ešte som to neriešil, lebo som mal nejaké cesťáky po SK. Skúsim to dnes mrknuť. Hmmm nejde mi do hlavy ten motorovy olej v prevodovkeTo odzvdušnenie je hadička niekde nad prevodoukou??
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- Tony
- Diskuzní Nováček
Našiel som čiernu hadičku nad prevodovkou a bola spojena s blokom , kde je riadiaca paka. Prečistil som ju ale nebola spinava. Všimol som si, že mi aj presakuje palivova hadica od vstrekovacieho čerpadla, tak ju idem vymenit a dam tam aj riadne sk-pásky, lebo tam je iba taka pružiacia spona.
FRONTERA B - 2.2 DTI RS, 85 kW, r.v. 2000
- farmář
- Moderátor
inu je to na ten motor vyrobené, výrobce říká motorák tak motorák.Rozdíl je ten, že motorák maže jak v tlaku(zuby-převodovka) tak při tření...u převodovkového je priorita jen v tlaku mezi zubama.Tak nějak pokud si to ještě po deseti letech vybavuji.Tyto převodovky chtějí zkrátka své, dáno ponejspíše konstrukcí a žádnou jsem zatím naštěstí nepitval.Tak nevím kde je rozdíl,ale zkrátka motorový olej.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Slaava
- Moderátor
S převodovkama a rozvodovkama to je nakonec horší než s motorama. Motor si špatným olejem dkurvíš ale (alespoň chvíli) ti jede. Převodovka ti může začít stávkovat hned po výměně. Stačí se trochu odchýlit od specifikace a hned je to špatně. Viz. ten můj problém s Ibizou na viewtopic.php?f=17&t=55&st=0&sk=t&sd=afarmář píše:inu je to na ten motor vyrobené, výrobce říká motorák tak motorák.Rozdíl je ten, že motorák maže jak v tlaku(zuby-převodovka) tak při tření...u převodovkového je priorita jen v tlaku mezi zubama.Tak nějak pokud si to ještě po deseti letech vybavuji.Tyto převodovky chtějí zkrátka své, dáno ponejspíše konstrukcí a žádnou jsem zatím naštěstí nepitval.Tak nevím kde je rozdíl,ale zkrátka motorový olej.
Tak to to bude jinak řešený než u Frontery A. Mimochodem dneska jsem si vyvedl odvzdušnění převodovky do vyšších míst - udělal jsem tak převodovkce (a současně přednímu diferáku) takovej hadicovej šnorchlík pro brodění. Použil jsem 8mm hadici, dvě T-spojky a pár hadicovej svorek. Zatím to končí v motorovým prostoru, chci to ale napojit na komoru filtru, podobně jako je napojený odvzdušnění motoru.Tony píše:Našiel som čiernu hadičku nad prevodovkou a bola spojena s blokom , kde je riadiaca paka...