Zimne pneumatiky

Vše co se bude týkat pneumatik, protektorů a disků. Rozměry, huštění, vzorky, údržba, doporučení, atd. Všechny modifikace Frontera.
Odpovědět
stavitel1
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Zimné pneu - skúsenosti

Příspěvek od stavitel1 »

nenašiel som tému čisto o zimných gumách tak som ju založil vzhladom na to že sa blíži ich sezona :roll: nemá niekto skúsenost konkretne s týmto typom Nankang SW-5 Sil XL lebo nenašiel som ju v žiadnom teste :?
skype ,, stavitel2 ,, email ,, stavitel1@azet.sk ,, 2,2dti ,, 5dv.
Opelfrontera888
Diskuzní Nováček

Re: Zimne pneumatiky

Příspěvek od Opelfrontera888 »

Ešte tu poriadna zima vobec nebola ale pár dní mám nové matadory MP 91 včera som zo srandy vyskúšal na hrádzi vodnej nádrže uhol cca 40-45 stupňov na mokrej tráve -pršalo v kuse bez rozbehu som sa pohol a čakal som , že vyjdem pár metrov ale ja som kľudne vyšiel až hore kde som musel zabrziť :shock: takúto trakciu som nečakal ani vo sne - za málo peňazí veľa muziky :grin: tie gumy sa na trávu prilepili ako keby boli z lepidla...
Od mladi všetky Jawy +ČZ od 5O do 380, Š-120 , Mondeo 1,8 TD , ARO ,Frontera 2,2i LTD 1999, Mondeo 2,2 TDCi
Rom.Honda
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rom.Honda »

koupil jsem je taky (MP91 Nordica), po ujetí asi 1500 km si pěkně "sedly" a zatím opravdu dobrý (zvlášť za ty peníze) :)
Honda Ridgeline 3.5 Vtec r.v. 2006 , Jeep Cherokee XJ 2.1 TD 1993 ... dříve Honda Passport 3.2 V6 LPG 2001
Tunki
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Tunki »

Opelfrontera888 píše:................ na mokrej tráve -pršalo v kuse bez........... - za málo peňazí veľa muziky :grin: tie gumy sa na trávu prilepili ako keby boli z lepidla...

Sranduješ?! Čo má spoločné mokrá tráva s ujazdeným snehom? A za málo prachov čakaj tak akurát na hovno urobenú konštrukciu pneumatiky. Mizernú životnosť alebo nehomogénnu gumu.

Keď pneu na zimu na 4x4, tak DUNLOP Grandtrek SJ6. Všetko ostatné je pod ich úroveň.
ISUZU Trooper 2,2TD ročník 86' +WARN a obrnenie proti cyklistom a stromom
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

Opelfrontera888 píše: včera som zo srandy vyskúšal na hrádzi vodnej nádrže uhol cca 40-45 stupňov na mokrej tráve ...
hoď fotku té hráze a my ti řeknem, kolik jí chybí do 45 stupňů :wink: :lol:
Opelfrontera888
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Opelfrontera888 »

Ten uhol bude sa bude blížiť naozaj skor k 4O .. 45 bolo optimistické , k tej konštrukcii matador nie je žiadny zázrak tak isto ako frontera , povedal by som že je to rovnaká cenová kategória ale milo ma prekvapili trakciou , zimné matadorky sú slušné gumy čo sa mi potvrdilo na autách v robote niekoľko sezón . Ja samozrejme na rýchle auto obúvam prémiové gumy ale na auto určené do lesa nebudem obúvať najdrahšie gumy , idem umrieť od smiechu ke´d vidím najlepšie pirelii na vysávači fábii 1,2 alebo na A 6 čínske gumy , všetko treba robiť primerane .
Od mladi všetky Jawy +ČZ od 5O do 380, Š-120 , Mondeo 1,8 TD , ARO ,Frontera 2,2i LTD 1999, Mondeo 2,2 TDCi
vlado007
Extra diskutér

Příspěvek od vlado007 »

Neviem preco by maly byt matadorky zle gumy ked ich obuvame na dost drahe auta a majitelia si absoultne nestazuju. A kopu firemnych soferov ani netusia ze maju na novom superbe obute matadory. A ked ich zjazdia a objednavaju zimaky tak ich tam davaju znova. A to by som chcel vidiet toho kto kupi na fronteru gumu za 200 euro.
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. :)
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
majo
Moderátor

Příspěvek od majo »

Tiež si myslím,že MP 91 sú na zimu schopné-postačujúce pneu a na štvorkolku zvlášť,keď beriem do úvahy,že ja prežívam zimu na MT-čkách. :roll:
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
tirlin
Začínající diskutér

Příspěvek od tirlin »

MP 91 mám 2 rok a jsou dobré, byly v tatrách i v alpách a nepoznal jsem žádný problém, je jedno jestli je cesta ujetá, politá, neprohráblá, posypaná, nepoznal jsem žádné výkyvy proti normálu a očekáváni. Letos jsem je vyndal z garáže a obul znova, dezén jako nový. Názory, že pod určitý tip Dunlop nebo Pirelli jsi pod úroveň jsou hloupé. Frontera je těžké a pomalé auto, není to Lancer EVO X. Kdo neumí jezdit, tomu nepomůže ani rolba na pásech. Zkuste se podívat na pneuservisy a e-schopy, jsou to nejprodávanější gumy v ČR SR Polsku Ukrajině, většinou jsou na objednávku, málo kde jsou skladem, asi to o něčem svědčí. cena je velice příznívá a kvalita odpovídající jak ceně gumy, tak ceně auta. Leoš mareš kdysi říkal, že když chceš zdvojnásobit cenu svého vozu, naluj do nádrže plnou. Asi tak to bude s těma pneu, pokud někdo chce dát za gumy 30 tis. a více - jeho volba. Já jezdím autem do práce po cestě, né přes džungli a občas v zimě na hory to stačí. Toď můj názor.
Frontera Béčková dlouhá 2.2 litrová nafová 2001 vyrobená černá =Nový Jičín=
Tankan
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tankan »

Plně souhlasím. Tři zimy jsem přežil na matadorkách. Sice používám MP 71 Izarda A/T, což není vzloženě zimní guma, ale nemůžu si ani v nejmenším stěžovat. Na jakémkoliv podkladu včetně hlubšího sněhu jela velice dobře,a navíc má skvělé samočistící schopnosti :!: .
Mazda B 2,5D ,udělá spoustu práce, a terénu se nebojíme. Neustálou údržbou k dalším kilometrům. Motorová pila a další udělátka. (fšecko enem na prácu)"Pojedeme zkratkou, je to sice dál, ale zato horší cesta!"
Janeš Petr
Moderátor

Re:

Příspěvek od Janeš Petr »

farmář píše:.Guma se liší měkkostí za různých teplot,pevností/pružností co do kvality v závislosti co se od ní požaduje kontra její sjíždění/opotřebení.Je to alchymie udělat ideální gumu prodaný účel. :lol: :lol: .
já myslím, že materiál na gumy do 3000,- kč má číňan v jedno kýbli a jen střídá ve formě nápisy, někdy i desény a snad jen u vyložených zimáků ještě vzorek rozkrájí do drobnejch lamel, čímž guma jakoby změkne ale to jen do doby, než se lamely ojedou. první 4mm zmizí po ujetí 10tisíc km a ty druhé 4 mm pak vydrží dalších 30tisíc a vůbec neubejvaj. to cos tu psal bych očekával u gum za 6000,- kč a vejš ale né u těch šlupek, made in europe ( kamufláž pro Čínu,Thajvan,Turecko ) na kterejch většina fora jezdí. oprav mne, jestli se pletu
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

no comment.
Nebo jo, ale už se o tom nebavím. Kdo neměl Nordiccy, netuší, jak dobře seděj a to právě na kde čem, ani Pirelli mi tak hezky neseděly,ale ty jsem měl pár let před tím, takže je to jako srovnávat Spartaka s Fabií.
Ta guma je konstrukcí dost schopná, když sedí jak svině a přežila zimu,léto zimu a ještě by byla schopná dát jednu zimu. A není jak placka, má více jak 4mm.
Polarisky jsou za ní taky tak o délku a půl koně.
Neříkám, že by nebyla lepší guma, klidně bych skočil po Michelinu....sice by tolik asi nevydržel,ale seděl by jak hřebíky.
Nebudu a nehodlám někoho přesvědčovat.
K těm čínskejm....to máš Peťo žel pravdu.
Je to přesně jako v tom vtipu .....

na kongresu o bezpečnosti práce na výškových stavbách se u kafe sejde američan, němec a rus.
Američan říká, pánové, měli jsme velkej problém, my stavíme hodně mrakodrapy, to víte, indiánů na to není tak moc a tak bereme kde koho a sem tam se prostě stane, že někdo spadne. Býval to průser, dělník na kaši ale vymysleli jsme speciální padák, je to jako vesta, když prostě dojde k volnému pádu, vystřelí padák a chlapík přistane dole na ulici a je to dobré.
To je fajn, říká němec, my tiolik mrakodrapů nestavíme,ale hodně opravujeme pěti šesti poschoďové baráky, dělníci jsou odevšad z východu a no prostě trochu nám tam kalej a tak se stane, že spadnou....ale udělali jsme takovou kombinezu, něco jako airbag, nafoukne se to v mžiku kolem těla jako koule a nic se mu nestane
Rus pokyvuje pokyvuje.....ale nic neříká. Ti dva se tedy na něj přímo obrátí...a co vy? jak vy jste na tom s ochranými pomůckami???
No, povídá rus, my jsme vyrobili úžasné holínky. Holínky?diví se ti dva. Jojo, normální gumovky,ale když je dáte chlapovi na nohy a vyhodíte ho z letícíhho letadla....cože???křičí ti druzí dva přes sebe....nic nse mu nestane? úúžasnééé! Ale houby, povídá rus, chlap je na sračky,ale holinky jsou jako nové!

No a to je vážení jako s těma čínskejma gumama, co mám na zadku.
Prosejvka 12 metráků z lomu, hlína, kubík vody, palety tvárnic....v zimě kloužou, v létě kloužou, žádnej matroš na nich není, nic nevážej, jsou jako duch...ale vydržely to a po cca 30tis. kilometrech maj vzorek i na zimu.
Každýmu, kdo mě sere je vřele doporučuji. Ne že by na nich nešlo jezdit,ale ony fakt kloužou jak prase a na trávě....tam taky jako svině...na sněhu, na mokru, na blátě....jako svině.
Ale co vydržej, to je úžasný!
Asi tak. Osobně už na ně dost kašlu.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Rom.Honda
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rom.Honda »

jj, jednu zimu jsem na CR-V jezdil Michelin Latitude Alpin 4x4, asi nejlepší zimáky co jsem kdy měl, ale ...
Můj Passport téměř nezná ježdění bez vleku, tzn. cca 100 km/h, a Michelin stojí 2x tolik co Matador ...
Navíc se mi podařilo jednu Mich. píchnout akorát na křížení dvou dálnic kde nešlo hned zastavit, guma samozřejmě vyhodit a nákup pouze jednoho ks vyšel ještě o 500,- Kč dráž než v sadě.
Zkušenosti uživatelů MP91, co jsem sehnal, byly jen kladné.

Tohle všechno jsem dal vedle sebe a nakonec místo plánovaných Mich. koupil Matador.
Honda Ridgeline 3.5 Vtec r.v. 2006 , Jeep Cherokee XJ 2.1 TD 1993 ... dříve Honda Passport 3.2 V6 LPG 2001
Rom.Honda
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rom.Honda »

Napíšu už první zkušenosti s Matadory Nordica 4x4.

Jedním slovem ? SKVÉLÉ !!!

S vlekem, bez vleku, hlubší sníh, břečka, sucho ... rozjezd, brždění, boční vedení, směrová stabilita ... prostě bomba

kupoval jsem je před sezónou za 2180,- Kč / kus, 245/70R16, letošní DOTka ... nechápu důvod koupit protektor o 200,- Kč levnějš :grin:

PS. nesrovnatelně lepší než Cooper Discoverer M/S
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

hodně muziky za málo peněz. Taky jsem s nima spokojenej. Už je máme skoro na všem :)))) jen na Trabanta jsme je ještě nesehnali :mrgreen:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Odpovědět

Zpět na „PNEUMATIKY“