Frontera B 2.2 TDI r.v.99 ALARM

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
Rosta

Re: Frontera B 2.2 TDI r.v.99 ALARM

Příspěvek od Rosta »

Slaava píše:
ukatumba píše:...přeci není normální že se auto zamkne s klíčema v zapalování...
Známýmu se tohle stalo u služební Hondy HR-V. A protože byl daleko od firmy a tudíž i od náhradních klíčků, tak si od kolemjedoucího auta pučil palici a do vozu vstoupil hadním bočním okýnkem. Těžko se mu vysvětlovalo majiteli kladiva, že se nejedná o krádež ale nakonec se zadařilo. Po návratu vytrhal dodělávanej centrál a byl klid.
...bych to udelal stejne. A tuplem u sluzebaku :evil:
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

Všechny výšeuvedené potíže jsem už měl možnost vidět na vlastní oči. V naprosté většině se jednalo o nekvalitně provedenou montáž. Nejhorší, co může být, je používání kabelových tzv."rychlospojek". Nic takového nepoužívat!
Zvláště u offroadů naprosto všechno kvalitně pájet cínem a pak na to smršťovací bužírku s horkovzdušnou pistolí.
Né zapalovač,proboha.. :!:
V horším případě vyhoví po spájení vodičů i samovulkanizační izolační páska. Né ta z PVC za 30,-.
V poslední řadě je nutno věnovat velkou pečlivost nastavení táhla serva DO ve dveřích řidiče, pokud je to pětidrátové s možností ovládání i klíčkem. Já používám jen dvoudrátové na všech dveřích. Od doby, co ho mám na Froně, jsem ještě klíč do dveří nemusel strkat.
Pokud se odflákne přesné nastavení, tak stačí větší řacha dveřma a kontakt na zavírání může sepnout :!:
A pokud si vyrval špatně fungující centrál zamykání, pak jsi udělal jedině dobře, protože to byla odfláknutá instalace.
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
Jan Fried
Začínající diskutér

Příspěvek od Jan Fried »

Jak píše Milda o el. oknech, které se po dálk. uzamknutí sami dovírají, to snad není případ Frontery. Mě to šlo u Octavie, ale tady??? A ještě bych poprosil o výklad tlačítka alarmu na přístrojovce (vedle vyhř. zad. skla). Mám manuál v NJ a i po opakovaném pokusu překladu to prostě nechápu. Funguje to při dvojím sepnutí dálk. centr. zamykání, ale na co je tam vlastně to tlačítko s blikem.
Čaudy-krátké béčko 99/2.2 dTi 85 kW/X22DTH/automat
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

Tlačítko slouží k tomu abys vyřadil pohybové čidlo v autě.Pokud nechávám v autě psa a zamykám dvojím stlačením na klíčku, taže na alarm tak když vylézám z auta tak zmáčknu tlačítko a zamknu klasicy nadvakrát. Tím je zapnutý alarm v autě ale bez toho čidla aby mi to pes neaktivoval.

ještě ti to můžu nafotit přímo z návodu - česky :lol:
fotka toho pohyb. čidla je na předchozí stránce.
alarm.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

Ahoj dovírání oken u frontery pomocí alarmu není možné, protože jednotlivé ovladače ve dveřích na které jsou napojeny motory komunikují po sběrnici can.

Už jsi našel tu tvou jednotku alarmu co ti blbne ?
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
Jan Fried
Začínající diskutér

Příspěvek od Jan Fried »

Franta píše:Tlačítko slouží k tomu abys vyřadil pohybové čidlo v autě.Pokud nechávám v autě psa a zamykám dvojím stlačením na klíčku, taže na alarm tak když vylézám z auta tak zmáčknu tlačítko a zamknu klasicy nadvakrát. Tím je zapnutý alarm v autě ale bez toho čidla aby mi to pes neaktivoval.
alarm.jpg
Tak moc díky Franto. To jsem přesně chtěl vědět. Já to prostě s té technické němčiny vevydoloval. Pejska mám a když jsem ho nechával v autě, tak jsem jen zamknul (jedno stlačení) a odešel. Díííky!
Jan Fried
Začínající diskutér

Příspěvek od Jan Fried »

DJ.Tom píše:Ahoj dovírání oken u frontery pomocí alarmu není možné, protože jednotlivé ovladače ve dveřích na které jsou napojeny motory komunikují po sběrnici can.
Sice netuším, co to je sběrnice can, ale vím že dnes to dovírání má mraky aut včetně Opelů. Měl jsem to i na Octavii.
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

Nooo jenže Frontera je tak trošku zastaralý auto. Což je zase ale dobré na servis. Ve fronteře máš na každou věc vlastní modul a ten modul funguje zcela nezávisle na všem ostatním: řídící jednotka motoru, palubní deska, palubní počítač, alarm, cyklovač stěračů, kontrola žárovek, centrální zamykání.

Zatím co u koncernu VW a jiných novějších aut, jsou tyto komponenty propojeny tak zvanou sběrnicí CANbus, ta dělá to že každý komponent ví o tom druhém. Tím například není možné dát jednotku centrálního zamykání z Octavie do Frontery, to samé palubní počítač, U octavie totiž třeba není jen ve dveřích motorek na sklo se dvěma drátky ale motorek s x drátky kde dva jsou sstálé napájení a zbytek je říten datově po sbernici, nikoliv napětím otevírej zavírej. No a na tomhle snad jediném se shodují i skla u Frontery, tam je sice motorek samostatnej ale hned u něj je elektronika a pak jednotlivé dveře jsou spojené po sběrnici. Ta ale končí u místa řidiče a nevede nikam dál k centrálu a podobně.

U frontery je centrál (alarm zcela samostatná jednotka malá krabička) a kní prostě vede 6 zámků nějaký ty čidla a napájení.

pokud je u Frontery alarm je to ta samá krabyčka ale s jiným nápisem a uvnitř je více osazený tišták než u centrálu.

Proto pokud chce někdo dodělávat alarm u Frontery není !!! možné použít alarm typu jablotron ca 320 a podobně, ten má totiž samostatné ovladače a není možné dopojit.

Jsou proto dvě možnosti co máš:

Bud se v tom někdo zaštoural profesionálně a dal tam jednotku centrál s alarmem ad bud z označením AT nebo centrální jednotku z alarmem z Astry G (na které je vlastně celá Frontera elektricky postavená) a jednotka astry má funkci ochrany že při poruše čidel jakoby znovu uzamkne.

No a nebo máš druhou možnost a to jsou alarmy bez do které si vezmou signál od motorků centrálu + od blinkrů a tím detekují zda jsi odemkl nebo uzamkl a tehdy se zajistí nebo odjistí, no a to si právě myslím že máš ty, jenže u týhle krabičky někdo asi zapnul nějakou špatnou funkci či jej zapojil špatně.

Pak je možnost třetí, ale o tom jsi se nezmínil, že by tam opravdu dal někdo alarm typu akcent a zapojil ho paralelně k centrálnímu zamykání a to by pak dělalo ten bordel. Ale to by jsi pak měl krom klíčku ještě dálku k tomuhle alarmu ale to ty nemáš ne ?????

Odkud jsi ?

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Jan Fried
Začínající diskutér

Příspěvek od Jan Fried »

Já jsem z Č. Budějovic. Mě to ale zatím kupodivu šlape výborně. Zamykání i alarm je vše původní originál z fabriky. Já se chci jenom ujistit, že tuto výbavu tento auťák prostě nemá. Mám něneckej manuál a německy neumím. Také mi nejde okno řidiče samo nahoru. Dolů jde (když se podrží spínač). To také tak má být???
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

Ano tak to má být, je to z důvodu bezpečnosti. Některá auta mají tak zvaný dojezd, to jest pokud tam dáš ruku sklo se samo zastavý a o kousek sjede. Tohle Frontera nemá takže nemůže mýt automatický dojezd nahoru protože ten motor má takovou sílu že kdyby tam někdo strčil hlavu, tak už jí nemá :o) Takže všechna skla jdou tak že dokud držíš jedou ad nahoru nebo dolu. Pouze sklo řidiče a tlačítko u řidiče má 2 polohy směrem dolů v první jede jak jsme říkal a při plném domáčknutí sjede dolu.

Co ale soudruzi nevymysleli je to že pokud vyndáš iklíček se sklama nehneš takže já tam mám takovou krabyšku časovače kdy se napětí acc (spínané) drží ještě 10 minut na to mi jde pak rádio skla neony atd.

Jan Fried
Začínající diskutér

Příspěvek od Jan Fried »

DJ.Tom píše:...co ale soudruzi nevymysleli je to že pokud vyndáš iklíček se sklama nehneš takže já tam mám takovou krabyšku časovače kdy se napětí acc (spínané) drží ještě 10 minut na to mi jde pak rádio skla neony atd.
Tááák tomu rozumím. Halt není nad to, když si to umíš ubastlit sám. Dík za vysvětlení. Takovou podobnou krabišku bych potřeboval vřadit do obvodu alarmu u vchodových dveří na chalupě. Zdroj mám 2x aku NiFe 6 V = 12 V, mechanickej spínač na dovřené dveře a piezosirénu. Ovšem chtěl bych, aby to mělo zpoždění po zapnutí /tajný vypínač uvnitř) a stejně zase mírné zpoždění při aktivaci, abych to mohl uvnitř v klidu vypnout. Nyní tam při příchodu i odchodu pískám na širé okolí. Dá se něco takového koupit, nebo pouze vyrobit??
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

Ahoj dá se to jak vyrobit tak koupit. jde o to jestli to chceš jen tak za pár korun (do 100 Kč) nebo proti pobudům za 1000 Kč a nebo už jako normální alarm za 2000 Kč

tohle je trošku složitější řekni m i cenu do jaké se chceš dostat já ti pošlu pár odkazů já bych už volil malou primitivní zabezpečovací ústřednioičlku (ty bez atestu se dají koupit tak za 1000 Kč a dopojíš ktomu to co chceš, pokud máš elektřinu tak adaprter + táloha, pokud ne tak solární panýlek s akumulátorem (+1000 Kč)

tohle už je špičková ústředna: http://www.ezs-satel.cz/ca5.htm (cca 2500 kč i s klávesnicí a zdrojem)

ale dá se to vyřešit různě, ale ted je mi líto že jsme vyhodil před měsícem něco co by se líbilo tobě.

Byl to malej alarm s vypínačem na 2 ploché baterie a byla k tomu i sirénka Když jsi ppřišel měl jsi 20 sekund na to aby jsi to vypnul jinak to 5 minut houkalo a když jsi odcházel tak jsi to zase zapnul a po ,minutě to začlo reagovat na čidlo. strálo to asi 300 napiš mi cenu po něčem se ti kouknu

Jan Fried
Začínající diskutér

Příspěvek od Jan Fried »

Tak to je velká škoda, že jste to vyhodili. Něco takového by se mi obrovsky hodilo. Samo, že chci něco jen tak levného. Kdybych chtěl drahou záležitost, tak jsem došel do obchodu a po poradě bych něco vybral. Tohle jsem vyondil sám a dobrý. Jen mi vadí to, co jsem ti popsal, aby to zpožďovalo na obě akce. Poraď prosím něco nej - nej levného. Akumulátor (zdroj) 12V mám, sirénku také. Díky.
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

nooo tak prodávaj se různý takový primitivní alarmy kolem 1000 Kč je to lepší než něco bastlit, je to třeba tento:
http://www.gme.cz/dokumentace/754-063/p ... -063.1.jpg prodejna GM electronic pobočky maj všude

Má to 4 smyčky z čehož jedna je spožděná další okamžitý v sadě je napáješ pohybové ( pir čidlo) 3 sady magnetů na dveře nějaká ta tkanička na propojení sirénka i zdroj (zálohuje se 2ma 9V bateriema)

To by ti asi na chatičku stačilo, jen aby nenašli tu ústřednu a hned jí nerozbili tak bych vní odpojil tu sirénku a dal to někam za zámek nějaká kovová schránka nebo tak něco. zapneš jí a odejdeš (čas můžeš nastavit) při příchodu zprávnými dveřmi otevřeš a vypněeš pokud jdeš jinudy hned to hvízdá zase po nastavený čas ovládá se to kodem) Já bych si to teda nedal ani do garáže :o) co by jsi taky chtěl za ty peníze ale na lumpy na chalupě to stačí, navíc budeš mít dvě sirénky tak jednu můžeš dát někam dovnitř druhou pod stříšku ven (nebo pod děrovaný kovový plech a pokud ho někdo sundá můžeš tam dát jeden ten magnetickej kontakt a bude houkat ta vnitřní. Samozřejmě k tomu celýmu můžeš napojit GSM hlásič nebo zálohovanou kovovou sirénu (najdou ústřednu rozmlátěj ale na baráku houká pořád) je to sice 1000 Kč ale je to lepší než nějaký bastl.

no a nebo už pak opravdu bastl a na to ti stačí nějaká stavebnice, pájet předpokládám trochu umíš. juknu se ti po nějaký to by bylo tak do 400 ale byl by to jen tišták a musel by sji si udělat skřínku atd takže budeš na tý samí částce

DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

tohle je ten samí princip ale v bezdrátové variantě (na chatu kde nechci bastlit dráty bych volil asi toto, ale stejně bych ktomu dal tu zálohovanou sirénu a interní sirénu vypnul: http://www.flajzar.cz/detail.php?zbozi= ... &z=galerie

Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“