brzdove svetla
-
*pt*
- Pokročilý diskutér
opraveneeee
tak nakoniec to bola predsa iba ziarovka v tom lavom svetle*pt* píše:
Opakujem: nejde mi iba zadne lave brzdove svetlo, a horne tretie brzdove svetlo , pricom prava strana je no problem.
ale na tretom brzdovom svetle za zadnym sklom bol zlomeny drotik v tom mieste hore ako su panty ...
mfg
*pt*
Lexus NX200t
*pt*
Lexus NX200t
- Jan Fried
- Začínající diskutér
Re: brzdove svetla
Něco málo ke třetímu brzdovému světlu v plastové střeše krátkého Béčka. Nesvítila mi jedna jediná žárovička, tak jsem chtěl povolit dva krajní šrouby na střešním brzd. světle a žárovku vyměnit. A tady nastal obrovský problém. Jeden jsem velmi opatrně a pracně vytočil, avšak druhý v žádném případě. Křížová nůta dokonale očesána dost kvalitním nářadím, pak malým sekáčkem uvolňování, prostřik uvolňovacími kapalinami. Po celodenním úsilí došlo k uvolnění ocelové matice zalité v laminátu - IDIOTINA - a tím protáčení šroubu skrz světlo i matice ve střeše. Nezbývalo než odvrtání. Nejdříve se šroub točil i s vrtákem - MUSEL JSEM HLAVU PROLOMIT SVĚTLEM - a pak jsem si mohl otvorem po světle podržet kleštěmi ocel. matici při vrtání. Šroub (prům. 5 mm) jsem odvrtal, plast světla jsem poopravil tavným silonem a světlo zpátky (po výměně žárovek) přilepil akrylátovým tmelem (abych příště odlepil) na jedné straně a na druhé hodně promazaným šroubem.
RADA OSTATNÍM: povolte občas preventivně tyto dva šrouby a namažte je vazelínou - jinak opruz!!!
Nová lampa...?...ani jsem se o cenu nové radši nezajímal.
RADA OSTATNÍM: povolte občas preventivně tyto dva šrouby a namažte je vazelínou - jinak opruz!!!
Nová lampa...?...ani jsem se o cenu nové radši nezajímal.
Čaudy-krátké béčko 99/2.2 dTi 85 kW/X22DTH/automat
-
climberr
- Diskuzní Nováček
Re: brzdove svetla
Mám podobný problém, na palubnim PC píše "Bremslicht prufung" ale světla svítí všechna.
Frontera 2.2 dti