Různé problémy při přiřazování přední nápravy (režimu 4x4)
- Marcel S.
- Diskuzní Nováček
Re: Různé problémy při přiřazování přední nápravy (režimu 4x
Mne by zajímalo, jaký vliv má točící se kardan na pohon předku... a s tím spojené dotazy na to, zda se točí..mlady houbar píše:tak kardan a poloosa na levé straně se točí,na pravé straně se poloosa netočí
Mám jej vyndaný, protože čekám na nový (a stále nic...) a jezdím a jezdím na předek (moc ne, to se ví, ale z nutnosti se nedá svítit jinak)
Opel Frontera A 2,4i, 1994 Long, Matador Izzarda, CB - Allamat 295 DTMF - PRODÁNO
Opel Frontera B 2.2 DTi RS, 2003. 245/70 R16 - PRODÁNO
Opel Frontera B 2.2 DTi 85kW, 2001, 245/70 R16 4x4 Hankook Dynapro MT R, Allamat 296.
Opel Frontera B 2.2 DTi RS, 2003. 245/70 R16 - PRODÁNO
Opel Frontera B 2.2 DTi 85kW, 2001, 245/70 R16 4x4 Hankook Dynapro MT R, Allamat 296.
- Slaava
- Moderátor
Kluci pochopitelně myslí PŘEDNÍ kardan. Pokud se po přeřazení páky do polohy 4H nebo 4L netočí kardan, tak je problém v převodovce, pokud se točí kardan ale stojí poloosy (homokineťáky), tak je problém v rozvodovce (diferáku). Pokud se točí od kardanu po poloosy všechno a kola nic, tak jsou špatný volnoběžky.Marcel S. píše:Mne by zajímalo, jaký vliv má točící se kardan na pohon předku... a s tím spojené dotazy na to, zda se točí..mlady houbar píše:tak kardan a poloosa na levé straně se točí,na pravé straně se poloosa netočí
Mám jej vyndaný, protože čekám na nový (a stále nic...) a jezdím a jezdím na předek (moc ne, to se ví, ale z nutnosti se nedá svítit jinak)
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- Slaava
- Moderátor
Tak se přednostně koukni na pravou volnoběžku.mlady houbar píše:tak kardan a poloosa na levé straně se točí,na pravé straně se poloosa netočí
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- Janeš Petr
- Moderátor
no jestli to kolega pozoroval za jízdy a jedna poloosa se netočí, tak má rozpadlej diferák
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
-
mlady houbar
Auto sem měl zvedlé na zvedaku a řadily jseme všechny polohy paky a na pravé straně poloosa nedělala nic,samozřejmě za chodu.
-
mlady houbar
je tady někde popsana oprava diferaku?nic sem zatim nenašel a nikdy sem ho nerozebiral 
- vlado007
- Extra diskutér
Oprava sa ti neopati ak bude spatny. Za par šušnov kupis druhy.
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. 
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
- Janeš Petr
- Moderátor
z tebe lezou pořád jen polovičaté informace. to, že jsi měl auto na zvedáku( předpokládám, že všechna čtyři kola byla ve vzduchu ) je hezké, ale to pořád nic nevypovídá. když jsi zkusil podržet to točící se kolo, začla se točit ta druhá poloosa ? přece když má něco diferenciál, neni podmínkou, že se budou v odlehčeném stavu točit obě stranymlady houbar píše:Auto sem měl zvedlé na zvedaku a řadily jseme všechny polohy paky a na pravé straně poloosa nedělala nic,samozřejmě za chodu.
-
mlady houbar
Tak to tu těd budu za pěknýho hlupáka za to co ted napíšu
.Sice všechna kola byla ve vzduchu, ale nenapadlo mě podržet to levé přední kolo.Takže když auto zvednu tak jak sem to udělal nastartuju dam tam 1 a mam zároven zařazíno třeba 4h a roztočí se zadek a leví přední kolo tak to levé kolo mám podržet?A pravé prědní by se mělo začít točit?omlouvám se za neznalost 4x4, všechny info jsou pro mě novinkou
-
mirek101
- Začínající diskutér
Už se do toho začínáš pomalu dostávat,takže díky diferenciálu se Ti bude točit jen kolo s menším odporem,nemáš li uzávěrku difu nebo samosvorný dif,Frontera přední uzávěrku z výroby nemá tedy to není čistokrevný provoz 4x4,takže pokud pakou přiřadíš přední náhon roztočí se přední kardan co vede do difu a dif posílá sílu poloosama s homokinetákama ke kolum a bude se točit to které bude mít menší odpor,to samo je v zadu, pakliže tam máš samosvorný dif( což je možné) tak ho lamely přivřou a budou se točit obě zadní a min.jedno ve předu, jinak to tu trošku pročti, Ty chlapy už to taky nebaví psat to každej měsíc dokola každýmu novýmu majiteli Frontery 
A 2,2i,Long,100Kw,1995,LPG,AVM,rozšířená 3+3 Trip racing,zvednutá +10MaxT,+5Bodylift,tlumiče ProComp+5,Snorchel,GoodYear Wrangler MT 33x12,5 R15,BF Goodrich AT 245x75 r16,rám,nášlapy,samosvor,hubcuk 4t,Stihl 440MS,lopatka,pajzr,UAZ 469/1974,777 667 094
-
mlady houbar
Chlapi, všem kdo jste se mi snažili poradit chci poděkovat.Postupoval jsem podle vašich rad a dnes už vše funguje.
- Janeš Petr
- Moderátor
to jsi sice hodnej, že jsi veřejně poděkoval, cennější by ale bylo, kdyby jsi pro ostatní napsal, v čem konkrétním byla u tebe ta závada. ....nebo jsi další z uživatélů fora, který si rád nechá radit ale sám si svoje zkušenosti nechává radši pro sebe ?
-
mlady houbar
Zdravím,abych nějak popsal opravu
.Auto jsem zvednul na ekonoru
nastartoval, zařadil a šel se podívat.Zadní kola se točila,kardan se točíl a přední levé kolo se točilo.Přední levé kolo sem přidržel a pozoroval co dělá pravé přední.To mělo snahu se otočit ale nic moc nedělalo.Tak sem si tady našel rozebráni volnoběžek (je to tu krásně popsané i vyfocené)a začal rozebírat.volnoběžky sem teda rozebral, pořádně odmastil a znovu namazal (použil jsem mazadlo Karabrake) auto znovu vyzvedal a opakoval celej proces.Levé přední jsem přídržel a pravé se začlo podstatně líp točít.Tak podle toho usuzuji že je vše ok.Všem děkuju za rady
.Ještě mi cinká Egr tak se pokusím tady dohledat opravu Egru
.
- Janeš Petr
- Moderátor
když levé přední kolo podržíš, musí se okamžitě pravé kolo roztočit dvojnásobnou rychlostí. není tam nic, co by mohlo proklouznout, nebo jinak ovlivnit otáčení druhého kola. všechno je mechanicky natvrdo, takže buď se kolo točí, nebo netočí , a né že napíšeš ,, se začlo podstatně líp točít ,, - pokud se jen pozvolna unáší, je to problém a něco ti stále nefunguje.
- J.J offroudak
- Diskuzní Nováček
zdar chlapy,tak mam problem,frontera B,dnes jsem zaradil 4x4,kontrolka se rozla jako vzdy i nejake to cvaknuti.jel jsem lesni cestou po snehu a uz bylo jasne ze nejde predek a kdyz jsem se otacel na miste tak sel jenom zadek a v prednich kolech mi jenom sem tak luplo(skoro jak u A kdyz jsou vymlete zuby na automat.volnobezkach)
cosi jsem tu uz precet ltak budu postupova od jednoho ke druhemu.ale jestli mel nekdo stejni problem tak budu rad za kazdou radu. 
frontera B 2.2DTi zatm v zakladu
frontera A 2.3td(predelana na 2.8td)zvisena o 10cm
frontera A 2.3td(predelana na 2.8td)zvisena o 10cm