Otáčkomě a tachometr
- DerrickCuster
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Otáčkomě a tachometr
Neapol11 nám asi fotku nedodá, tak jsem chvíli pátral v TISu a dávám sem alespoň obrázky s umístěním toho kostřícího bodu. Třeba to někomu pomůže.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
lasky
- Začínající diskutér
- Bydliště: Bohumín FRONTERA B dlouhá 2.2 DTI:Gumy v kaslíku a v lekarničce
- Kontaktovat uživatele:
cau prosimte odkud ten tis stahujete?DerrickCuster píše:Neapol11 nám asi fotku nedodá, tak jsem chvíli pátral v TISu a dávám sem alespoň obrázky s umístěním toho kostřícího bodu. Třeba to někomu pomůže.
tel- +420 608701329 NON STOP
- Žanek
- Super diskutér
Šikovnej ! 
- DerrickCuster
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Dá se stáhnout třeba pomocí linků v přiloženém texťáku. Nebo z mého FTP. Když se mi tu mrchu teda podaří zprovoznitlasky píše:cau prosimte odkud ten tis stahujete?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- restaw23
Zdravim fronteraci, ja mam tiez problem s tachometrom. Na potulkach lesnymi cestami som nejak vytrhol cidlo tachometra.
Ostal mi len visiet kablik s koncovkou a na vrchnej casti prevodovky pred vstupom kardanu diera..
Mam problem zohnat toto cidlo. googl ponuka inzeraty so stavom tach. v servisoch nic nieje a na vrakoviskach momentalne
ziadna 2,5 tds.
Neviete poradit z akeho typu frontery by to mohlo zapasovat? alebo z akeho ineho typu auta.. urcite to cidlo nebude len vo froncke 2,5
a nikde inde.
Ostal mi len visiet kablik s koncovkou a na vrchnej casti prevodovky pred vstupom kardanu diera..
Mam problem zohnat toto cidlo. googl ponuka inzeraty so stavom tach. v servisoch nic nieje a na vrakoviskach momentalne
ziadna 2,5 tds.
Neviete poradit z akeho typu frontery by to mohlo zapasovat? alebo z akeho ineho typu auta.. urcite to cidlo nebude len vo froncke 2,5
a nikde inde.
-
lefty1980
budíky
caute lidi
Nejde mi tachometer....Nemate niekto schemu zapojenia pristrojovky, ake signaly tam idu a ako by sa to dalo vyskusat, ked to budem mat vonku? A hlavne naco si dat pozor, ked to budem skusat.
A este jeden dotaz mam, nie som isty,ale - existuje snimac tlaku turba? ide mi o to, ci by sa nedal takyto signal vyviest na budik, alebo nejaky displej?
A mam Fronteru 99 2.2 DTI.
Dik
Dusan
Nejde mi tachometer....Nemate niekto schemu zapojenia pristrojovky, ake signaly tam idu a ako by sa to dalo vyskusat, ked to budem mat vonku? A hlavne naco si dat pozor, ked to budem skusat.
A este jeden dotaz mam, nie som isty,ale - existuje snimac tlaku turba? ide mi o to, ci by sa nedal takyto signal vyviest na budik, alebo nejaky displej?
A mam Fronteru 99 2.2 DTI.
Dik
Dusan
-
wolf14sk
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý deň, mám problém s tachometrom na Frontere A 1997, po kúpe ručička ktorá ukazuje rýchlosť skákala ale držala sa cca na rýchlosti takej ako sme v skutočnosti šli. potom začala úplne blbnúť, auto stálo motor na voľnobehu a podľa ručičky sme išli 180km/h
momentálne sa to stále takto chová, tak isto aj počítadlo kilometrov počíta úplne blbosti keďže to počíta podľa toho akú rýchlosť ukazuje ručička. Kontroloval som konektor ktorý ide do budíkov ten vyzerá byť ok, podrobne som plošak nekontroloval. napadlo ma ešte skontrolovať čidlo na rýchlosť ktoré poredpokladám posiela údaje do budíkov, no netuším kde sa to čidlo nachádza, neviete mi poradiť ?
Dnes keď som tak sedel v aute (na parkovisku, na voľnobehu) mal som pocit že podľa toho ako ta ručička skáče tak že sa mierne menia aj otáčky motora, ale fakt veľmi jeme, bolo to počuť len podľa zvuku motora)
Inak otáčky ukazuje dobre a aj ostatné budíky (okrem tlaku oleja) pravdepodobne ukazujú správne hodnoty
Ďakujem
Dnes keď som tak sedel v aute (na parkovisku, na voľnobehu) mal som pocit že podľa toho ako ta ručička skáče tak že sa mierne menia aj otáčky motora, ale fakt veľmi jeme, bolo to počuť len podľa zvuku motora)
Inak otáčky ukazuje dobre a aj ostatné budíky (okrem tlaku oleja) pravdepodobne ukazujú správne hodnoty
Ďakujem
Frontera 3.2 V6 2003 + LPG
- vlado007
- Extra diskutér
Cidlo to nema. Bere si to udaje zo snimacov z abs.
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. 
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
-
wolf14sk
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Mam fronteru bez ABS, predpokladam že to tie snímače na abs asi mať nebude nie?
- vlado007
- Extra diskutér
Tak to asi nie. Zatial co som videl boli z abs. Tak skus popozerat niekde na prevodovke cidlo.
-
wolf14sk
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Na prevodovke skoro uplne na konci tam ako ide kardan tak tam je niečo, ide do toho konektor s 3ma drôtmi, no aj po jeho odpojení ručička skákala.. takže buď to nie je to čidlo (neviem čo iné by to ešte mohlo byť, keď ho vykrútim tak jasne vidno že sa to tam vo vnútri točí a vyzerá to ako by tam bol v tom nejaký magnet alebo niečo také) alebo bude chyba niekde inde :/ No nič, ešte potrvá kým sa to všetko dá dokopy... 
- 33.petrd
- Začínající diskutér
to by měl být ten snímač na tacho....pokud ti po odpojení skáče ručička,případně něco ukazuje,pak je závada v budíkách....nejčastěji kupodivu špatné ukostření...
Petr
Ostrava,Opel Frontera A Sport 2,5TDs
Ostrava,Opel Frontera A Sport 2,5TDs
-
wolf14sk
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Takže nové zistenia... keď vypínam motor a rýchlosť akurát ukazuje napr. 100 tak po vypnutí kľúča ostane ručička na 100vke, keď znova zapnem kľučik do polohy že sa rozsvietia kontrolky tak vtedy sa ručka vráti na 0 a je v kľude - neskáče, keď naštartujem, motor ide na voľnobehu, auto stojí a ručička behá hore-dole od 0 po 220...
čo môže spôsobovať to že začne skákať až keď sa naštartuje ? Veď predsa elektrika ide do budíkov aj keď je motory vypnutý a klúčik je v polohe kedy svietia kontrolky (žhavenie, motor a pod.)
Dnes som rozobral skoro celý prístrojovú dosku, nenašiel som žiadny bod kde by sa to ukostrovalo alebo niečo také (tak ako sa to tu spomínalo), pozeral som aj v oblasti rýchlostnej páky/ručnej brzdy a tiež nič..
čo môže spôsobovať to že začne skákať až keď sa naštartuje ? Veď predsa elektrika ide do budíkov aj keď je motory vypnutý a klúčik je v polohe kedy svietia kontrolky (žhavenie, motor a pod.)
Dnes som rozobral skoro celý prístrojovú dosku, nenašiel som žiadny bod kde by sa to ukostrovalo alebo niečo také (tak ako sa to tu spomínalo), pozeral som aj v oblasti rýchlostnej páky/ručnej brzdy a tiež nič..
-
outdoorman
- Diskuzní Nováček
A mne dnes zrazu prešli všetky ručičky na najvyššie hodnoty (t.j. doprava), ukazujú teplotu za červeným polom, otáčky za červeným polom, rýchlosť vyše 220, palivo plná nádrž a ešte viac (hoci je v nej 20l nafty). Tento stav je pri zapnutom aj vypnutom motore a pri zapnutých aj vypnutých svetlách. Doteraz mi budíky fungovali so zapnutými svetlami (tlmené, alebo stretávacie, to bolo jedno). Poraďte, je to preto, že som viac pravičák, alebo je chyba v tom plošnom spoji, ktorý treba dať komplet preletovať, alebo iná záhada. Je to Frontera B, 2,2 DTI, r.v. 2002, 183.000km, pekná, starostlivo udržiavaná. Musím to nejako opraviť, lebo manželka sa v inom traktore po minulej zime vyvážať nechce (mnou vyvážať) a ja s ňou v tomto plne súhlasím. Takže Frontera u nás ostáva naveky! Na čo sa teda pri oprave prioritne zamerať?
Frontera B, 2,2DTI limited, r.v.2002, BFGoodrich All-Terrain T/A, BFGoodrich Winter Slalom KSI
- vlado007
- Extra diskutér
Skus najprv poodpajat a pozret tie konektore vzadu v budikoch. Potom jedine dat opravit.
P.S.- uz sa to pomaly zacina. Cerpadlo mas uz po repase ??
P.S.- uz sa to pomaly zacina. Cerpadlo mas uz po repase ??