samovolné chcípání motoru během jízdy

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
Odpovědět
tirlin
Začínající diskutér

samovolné chcípání motoru během jízdy

Příspěvek od tirlin »

Dneska mi na 2.2 dti 2000 náhle při jízdě vypnul motor. Auto nenaskočilo hned, cca po 15 minutách v klidu motor zase naskočil na první šťuch a jelo to dál. Problém je, že to udělalo 5x za den. Někdy to ujelo 300 metrů a vyplo, někdy to ujelo 30 km a nic. Jízda je ale klidná, neškube, jede to pěkně. Startuje napoprvé, v noci je to v teple v garáži. Dost jsem toho tady pročet, ale od palivového filtru, hadiček, přeadů, čerpadla, všude je něco - k čemu se přiklonit? Nádrž je plná. Jde mi o konkrétní shodu závady, její odstranění. Myslím, tipuji, mohlo by to být......je totéž, jako když to za pár dnů tady pročtu všechno. Potřebuji to opravit a jezdit, už jsem to tady pročítal 2 hodiny a jistotu 100% nemám zatím u ničeho. Děkuji.
Frontera Béčková dlouhá 2.2 litrová nafová 2001 vyrobená černá =Nový Jičín=
Janeš Petr
Moderátor

Re: vypínání motoru během jízdy

Příspěvek od Janeš Petr »

tohle v naftě nehledej. je to na 100% v elektrice nebo elektronice. co mužeš pro to udělat je, že projdeš vedení od spínací skříňky k čerpadlu. tim asi skončíš. pak si necháš načíst závady a když ani tam nic nebude, budeš čekat na den, kdy to po chcípnutí motoru už nenastartuješ. pak se dá teprve něco najít. bohužel :(
tirlin
Začínající diskutér

Re: samovolné chcípání motoru během jízdy

Příspěvek od tirlin »

Už se stalo, nestartuje.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

nech ji napíchnout. Čerpadlo, nebo imobilizer. Nebyl bys ani první ani poslední.
Pokud je to immo, mělo by jít i odblokovat.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
tirlin
Začínající diskutér

Příspěvek od tirlin »

No už to mám domluvené, v pondělí ráno přijedou, napíchnem a uvidíme, pokud se chyba ukáže, bude to faj, budu vědět, kde začít. Auto naštěstí ještě včera vyjelo do patrové hlídané garáže, takže v pohodě. Při představě, ža by zůstalo někde v cigošské Ostravě (nic proti Ostravě, jen nějkterým obyvatelům, ale ti jsou asi všude na světě) na cestě, tak bych tam musel sedět, něž seženu odtahovku. Po diagnostice napíšu, co to ukázalo a až to opravím, tak co to fakt bylo. Už se mi totiž jednou stalo, diagnostika nebyla 100% příčina, jen nápověda k cestě.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

myslel jsi spíš jistotu :)
mě jsi jen připomněl jeden vtip, jak na prodavači v zelenině chce nějaký zákazník půlku salátu...to znáš?
ten odolává, že prodávají jen celé saláty, no ale je neodbytný tak jde za šéfem a ve dveřích mu povídá : šéfe, je tu nějakej debil, co chce jen půlku hlávkového salátu, když v tom si všimne, že za ním stojí ten zákazník a tak pohotově pokračuje...ale tenhle pán by si vzal tu druhou, tak co myslíte, to by šlo,ne?
Všechno v cajku, zákazníkovi pak daj jen půlku salátu a ten v pohodě odejde. Šéf povídá prodavačovi: Tedy vy jste fakt pohotovej, dobrá reakce! a podle přízvuku koukám, jste asi odněkud z Moravy, že? Jo, povídá prodavač, z Ostravy. No a proč jste se přestěhoval sem? Ostrava je docela pěkný město? Ale, dyk to tam stojí za hovno, akorát samý haviři nebo kurvy. No, Ostravu trochu znám, zarazí se jeho šéf, moje paní je totiž z Ostravy...Jo? povídá prodavač, A kde fárala?
:)

Tož to jen k tej Ostravě, když už jsi mi to připomněl :)
A prodávaj tam skvělou obří pizzu.....hned bych si dal!
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
kresta
Ultra diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kresta »

Dávám tip :lol: čerpadlo :?
Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
majo
Moderátor

Příspěvek od majo »

Tak Tak.
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
tirlin
Začínající diskutér

Příspěvek od tirlin »

K poruše: tak jste vedle, je to rele motoru, musel jsem ho ale objednat, v Ostravě nebylo skladem, takže bude zítra ráno, zato ale je od Bosche a stojí 100,-Kč. Tak to do rána vydržím. Při představě, že bych někde zůstal viset, taková sobota odpoledne v zahraničí, odtahovka, nocování do pondělaka, prostě paráda a výsledek, relé za pár kaček. Škoda, že ten palubní počítač neumí napsat, co se sere, ale to snad uměl jen raketoplán a ještě dva spadly, takže nemůžeme chtít zázraky. jinak diagnostika ukazála, že čerpadlo funguje a v tlaku a procentech dalo 98% , což je skvělé (asi ho předemnou někdo vyměnil a stočil kiláky, jinak si to při 125 tis. nedokážu vysvětlit).
K Ostravě: máš pravdu, pizza je tady velká a levná, většinou v centru dostaneš 2+1 zdarma a jeda stojí 100-120 Kč takže 200 za tři je celkem fajn. V centru je taky obědové menu s polévkou většinou kolem 60,-Kč, taky je tady hodně práce, hnusný vzduch, hezké holky, dost černých, otravná městská Policie, obrovské množství hospod, senzační Radegast, mraky zlodějů, dobré koncerty, suprovní hokej - prostě město, raději jsem se ale odstěhoval pár kiláku za tabulku města.
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

Ostrava pěkně popsaná :lol: 98%, ... to je super :!:
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

jo, no popsal jsi to tak, že v tom vidím hodně měst :) maxipizzu maj v býv. a vlastně dosud fungujícím nákupáku jen nevím jak se jmenuje a vedle něj jsou dva myslím že žlutý panelasy, tak ono je panelasů okolo dost....no já to fakt neumím popsat :) jen kousek dál po hlavní je OMV a myslím že Kaufland.
tirlin
Začínající diskutér

Příspěvek od tirlin »

Jo kamaráde, supermarketů, hypermarketů, shopingů, benzínek je tady mraky a stále se staví další a další, taky se hodně staví nové kanceláře a byty, developeři jsou tady šťastní. Když vidím ty ceny bytů a neb. prostor, tak se divím, že tam někdo vleze a koupí to nebo platí ty nájmy, z poloviny to pak bývá volné, jak byty, tak komerční prostory, jenže oni stále staví další a další, tak nevím, co v tom je???
robert.kvita
Super diskutér

Příspěvek od robert.kvita »

Holt někteří neví co s penězi, je třeba utopit co nejvíc aby třeba nepřišli o sociální dávky....
Robert,Val.Meziříčí,Tel:737190632,
Fr.B 2,2DTi,automat,r.99,Chip107kW,péra Maxík+10cm,př.uzávěrka"AUSSIE",rozš.3+3cm,
Procomp+5cm,VraníkTruck2000MT,HiLift,kamera,tempomat Lasky
majo
Moderátor

Příspěvek od majo »

tirlin píše:K poruše: tak jste vedle, je to rele motoru, musel jsem ho ale objednat....
Tak to si na tom dobre. Príznaky rovnaké ako čerpadlo,ale príčina EŠTE mimo čerpadla. :wink:
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
tirlin
Začínající diskutér

Příspěvek od tirlin »

No s těmi příznaky to bylo právě divné. Pokud jsem četl dobře příznaky poruchy čerpadla a znám princip čerpadla, tak buď funguje nebo nefunguje nebo blbne - a to kucká, skáče, mění výkon. Mi to ale jelo super nebo se zastavilo okamžitě, nic postupného.
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“