Různé problémy při přiřazování přední nápravy (režimu 4x4)
- Žanek
- Super diskutér
Re: Různé problémy při přiřazování přední nápravy (režimu 4x4)
Zatím píšeš dost zmateně. Na povrchu kde můžou kola proklouznout přiřazenej předek není nijak poznat. Dokonce jsem zapoměl vyřadi čtyřkolku i na asfaltu a můžu ti říct , že na jízdě jsem to nepoznal.
- robert.kvita
- Super diskutér
Když vypínáš předek v zatáčce kontrolka bliká , neměla by zhasnout hned a při vyskočení zubové spojky je slyšet cvakvutí, je to divné na přesuvné objímce je taky hlídací kontakt. Pak opravdu jen mech. zničené zuby, nebo ulomená vidlička, pokud pohledm zespodu nenajdeš anomálii.
Robert,Val.Meziříčí,Tel:737190632,
Fr.B 2,2DTi,automat,r.99,Chip107kW,péra Maxík+10cm,př.uzávěrka"AUSSIE",rozš.3+3cm,
Procomp+5cm,VraníkTruck2000MT,HiLift,kamera,tempomat Lasky
Fr.B 2,2DTi,automat,r.99,Chip107kW,péra Maxík+10cm,př.uzávěrka"AUSSIE",rozš.3+3cm,
-
martas72
Právě je to divný,kontrolka při zapnutí chvilinku blikala a pak normálně svítila jako při zapnutým předku,při vypínání zase chvilku problikla a zhasla,při vypínání zapínání bylo cvakání slyšet.robert.kvita píše:Když vypínáš předek v zatáčce kontrolka bliká , neměla by zhasnout hned a při vyskočení zubové spojky je slyšet cvakvutí, je to divné na přesuvné objímce je taky hlídací kontakt. Pak opravdu jen mech. zničené zuby, nebo ulomená vidlička, pokud pohledm zespodu nenajdeš anomálii.
No škoda tahle byla docela ucházející...
- Tommy_SCA
- Diskuzní Nováček
Nazdar lidi.
Při přiřazení předku se od přední části auta, nejspíš od pravého předního kola ozívá zvláštní tlumené hučení, které se trochu mění při vyšlápnutí spojky(ale to může být spíš tím že se odpojí motor, a hluk je jen jinak slyšet)
Zdá se mi že to není pravidelné, jakoby to někdy dělalo a někdy ne, a v menších rychlostech to není slyšet nebo to nedělá. Je to slyšet cca už od 50km/hod.
Jinak vše funguje tak jak má,přiřazení, odpojení...
Díky
Při přiřazení předku se od přední části auta, nejspíš od pravého předního kola ozívá zvláštní tlumené hučení, které se trochu mění při vyšlápnutí spojky(ale to může být spíš tím že se odpojí motor, a hluk je jen jinak slyšet)
Zdá se mi že to není pravidelné, jakoby to někdy dělalo a někdy ne, a v menších rychlostech to není slyšet nebo to nedělá. Je to slyšet cca už od 50km/hod.
Jinak vše funguje tak jak má,přiřazení, odpojení...
Díky
Frontera B 2,2 DTI SPORT RS
- Janeš Petr
- Moderátor
to může být věcí, třeba suché nebo zatuhlé kříže v kardanu
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- Žanek
- Super diskutér
Jestli je to takový bzučivý hučení tak to dělá u všech Béček při připojeným předku.
- robert.kvita
- Super diskutér
To dělají čelní ozubená kola v redukční převodovce, konstrukční záležitost.
Normálně naprázdno se dif. protáčí na satelitech neboť pravé kolo je připojeno furt a satelity neroztočí celý koš.
Mě teď po montáži závěrky se točí celý dif. s kardanem ale o to líp se přiřazuje předek než předtím.
Oprava: ozubená kola s čelním ozubením? Nejsem strojař sorry
Normálně naprázdno se dif. protáčí na satelitech neboť pravé kolo je připojeno furt a satelity neroztočí celý koš.
Mě teď po montáži závěrky se točí celý dif. s kardanem ale o to líp se přiřazuje předek než předtím.
Oprava: ozubená kola s čelním ozubením? Nejsem strojař sorry
Naposledy upravil(a) robert.kvita dne 05 bře 2011 20:15, celkem upraveno 1 x.
- Tommy_SCA
- Diskuzní Nováček
Bzučivé to rozhodně není, spíše bych to přirovnal k tomu, jako bych na tom jednom kole měl obutý MT vzorek
Prostě jako když z letních pneu u osobáku přezujete na nové zimní, něco takového.
Dříve to rozhodně nedělalo,takže to asi nebude něco co dělají Bčka normálně.
Ještě to pořádně vyzkouším,protože mi přijde jako by to při jízdě z kopce dělalo více(jako že váha auta více jde na předek) a na rovině už to tolik není slyšet.
Teď si už nevybavuju přesně kdy jsem to zkoušel,protože na rovině a asfaltu nemám moc důvod řadit 4x4
Zítra vyjedu a zkusím to pořádně analizovat.
Dříve to rozhodně nedělalo,takže to asi nebude něco co dělají Bčka normálně.
Ještě to pořádně vyzkouším,protože mi přijde jako by to při jízdě z kopce dělalo více(jako že váha auta více jde na předek) a na rovině už to tolik není slyšet.
Teď si už nevybavuju přesně kdy jsem to zkoušel,protože na rovině a asfaltu nemám moc důvod řadit 4x4
Zítra vyjedu a zkusím to pořádně analizovat.
- vlado007
- Extra diskutér
Skus kuknut loziska. Jak na kolese tak na klbe poloosi. Alebo samotny klb ci neni suchy.
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. 
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
- Slaava
- Moderátor
...se po zimě probouzí včely.Žanek píše:Jestli je to takový bzučivý hučení tak to...
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- Tommy_SCA
- Diskuzní Nováček
Hele to mě také napadlo, ale to přece by dělalo ikdyby jsem neměl přiřazen předek. ty ložiska se přece točí furt jen není to kolo přiřazené k náhonu.
- robert.kvita
- Super diskutér
Srojař promine...
Ložiska ve kterých se uložen koš diferenciálu (nevím jak je nazvat) "šikmá" se bez 4x4 netočí. A já konkrétně je měl hodně vymletá...
Ložiska ve kterých se uložen koš diferenciálu (nevím jak je nazvat) "šikmá" se bez 4x4 netočí. A já konkrétně je měl hodně vymletá...
- Tommy_SCA
- Diskuzní Nováček
Takže menší oprava, dělá to stejně jak při jízdě do kopce tak z kopce.
Níže přikládám odkaz na stažení dvou náhrávek z mobilu, mělo by to jít přehrát v novějším VLC playeru. Není to moc kvalitní a slyšet je lepší mít velký bedny nebo sluchátka
.V nahrávce se zařazeným 4x4 jsem párkrát přidal, tak aby jsi někdo nemyslel že to hučí tolik to je motor :D ono to není příliš kvalitní, ale rozdíly jsou znát nejvíce když auto jede na volnoběh.
Pokud by to byly ty ložiska v koši difu, jak to je složitý na výměnu a nevíte někdo co to je za typ ložisek?
http://www.ulozto.cz/8233800/zvuk-4x4-zip
Níže přikládám odkaz na stažení dvou náhrávek z mobilu, mělo by to jít přehrát v novějším VLC playeru. Není to moc kvalitní a slyšet je lepší mít velký bedny nebo sluchátka
Pokud by to byly ty ložiska v koši difu, jak to je složitý na výměnu a nevíte někdo co to je za typ ložisek?
http://www.ulozto.cz/8233800/zvuk-4x4-zip
- robert.kvita
- Super diskutér
Typ ložisek až bude potřeba seženu.(SZ) Výměna je dost pakárna všechno je vymezované broušenýma podložkama, musí se vyrábět pokud nesedne nějaká kombinace stávajících. Kluci mi to smontovávali třikrát než to sedlo a pokaždé je musíš stáhnout a narazit.
- Tommy_SCA
- Diskuzní Nováček
Tak tomu moc nerozumím ?? když se to sundá, tak se to stejně nandá zpět i ty vymezovací podložky a jen se vymění ložiska.
Ten typ jsem chtěl sehnat dříve než to začnu rozdělávat, aby mi pak auto nestálo dlouho na špalkách
a taky kvůli co nejlepší ceně abych pak nevzal první co seženu kvůli času....
Nerad bych kupoval od opla za několik tisíc :D :D
Ten typ jsem chtěl sehnat dříve než to začnu rozdělávat, aby mi pak auto nestálo dlouho na špalkách
Nerad bych kupoval od opla za několik tisíc :D :D