Typy samosvorných diferenciálů, vč. Aussie "Koňařík" Locker

Přední nebo zadní. Jeho problémy, náplně, kontrola, atd. všechny modifikace Frontera.
Odpovědět
robert.kvita
Super diskutér

Re: Typy samosvorných diferenciálů, vč. Aussie "Koňařík" Locker

Příspěvek od robert.kvita »

To už jsem s ním taky probral po tel. Otázkou mě alě zůstává vhodnost tohoto řešení do zadní nápravy pro běžný provoz a vyšší rychlosti, vždyť v zatáčce je pak hnané jen vnitřní (pomalejší) kolo a to musí způsobit značnou nedotáčivost vozu.
Na tento problém bych rád znal Vaše názory!

Kdysi jsem vezl do šrotu Ford Sierra, ale byl to 4x4 s demontovaným předkem a nějakým "svorem" v zadu, a s tím se s tím nedal projet kruháč, v rejdu to zaplo a auto jelo rovně. Tak šel do šrotu. Škoda, že jsem to tenkrát nerozebral pro studijní účely.
Robert,Val.Meziříčí,Tel:737190632,
Fr.B 2,2DTi,automat,r.99,Chip107kW,péra Maxík+10cm,př.uzávěrka"AUSSIE",rozš.3+3cm,
Procomp+5cm,VraníkTruck2000MT,HiLift,kamera,tempomat Lasky
vlado007
Extra diskutér

Příspěvek od vlado007 »

Ked sa k tomu mozem vyjadrit, tak podla mna je cely system aussie locker na h...o Uz len to ze sa otacky koles nediferencuju rovnomerne, ale preskakovanim cez zuby uzavierky. Tento system je viacej vhodny na traktoryk mozno. (to jest iba moj nazor na toto)
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. :)
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
Vladislav Koňařík
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Vladislav Koňařík »

Ted jsem jeden delal na zadni napravu a uvidíme jak se to osvědči.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

výrobce je srandista, vtip byl oceněn :wink:

Aussie se nedělá 14 dní, ale mnohem déle pro přední i zadní dify. Moooc bych se divil, že by ta auta jezdila pouze rovně. :idea:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Budu se opakovat ale aussie bych dal na předek.
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Zkuste se domluvit přímo s panem Koňaříkem - pokud máte zájem, tak se třeba přes něj zkuste domluvit na zkušební jízdě s vozem, kde je to namontovaný.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
robert.kvita
Super diskutér

Slaavo máš bod. Já vymýšlím koko... a tuhle nejjednodušší cestu jsem neviděl!
Fr.B 2,2DTi,automat,r.99,Chip107kW,péra Maxík+10cm,př.uzávěrka"AUSSIE",rozš.3+3cm,
vlado007
Extra diskutér

Příspěvek od vlado007 »

Tu ak mozem, niake video funkcie http://www.youtube.com/watch?v=D6MubZLUrvQ
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. :)
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Nebo zkuste offroadforum.cz - tam někoho s namontovaným Koňaříkem nebo Aussie, kdo Vás za flašku nechá projet, určitě najdete.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Vladislav Koňařík
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Vladislav Koňařík »

Ty přední jedna jezdí vPetrovicích druha někde vTatrách a ta v zadní napravě jezdí za Prahou.
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

V Petrovicích už žel nejezdí, ta je po smrti :(
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
robert.kvita
Super diskutér

Návštěva u p. Koňaříka byla příjemná, tímto mu děkuji za ochotu a strávený čas a svolení k uveřejnění zde.
Viděl jsem ukázky jeho práce - je to profesionálně provedené. Z rozhovoru mě vyplynuly asi tyto poznatky"

K výrobě je potřeba koš s nevydřenými dosedacími plochami pro satelity. Tedy ne dif po smrti. Pokud jsou nesouměrně vydřené, znemožní to funkci a dochází k poškození, Jak lsem vyrozuměl je oprava těchto ploch nemožná.
U B jsou prý ještě za satelity u poloos do pofilu lisované plechové podložky, ty musí být v pořádku.
Vnitřek difu je u B menší než u A.
Pochopil jsem, že asi nejproblematičtější je odměření a výroba radiusu dosedací plochy.
Do lamelového koše to lze udělat ale vzhledem k větší spotřebě materiálu (bude delší) a vývoji dosedacích ploch plus cca 3000,-
Poloosu, pokud již tento typ dělal ani nepotřebuje. Nebo sehnat typ normy pro drážkování.
Doporučuje použít na přední nápravu z důvodu jejího zatížení motorem. On sám ale problém při použití vzádu nevidí.
První kusy si dělal pro sebe na 461ARO protože se musel jinak stále vykopávat lopatou.
Montáž do auta sám nedělá ale asi umí zajistit. Při montáži je potřeba dbát na správné zasazení poloos, pokud jsou dlouhé nebo špatně usazené a omezí odskakování , výrobek se zničí.
Umí nějak obnovit i funkčnost lameláku, ale vzhledem k jeho malé životnosti a malé účinnosti to považuje za zbytečné a víc jsme toto téma nerozebírali.

Ps: až vysoudím po pojištovně nějaké peníze dám se na to, ale někdo mi potvrďte že u B se dá nouzově jezdit i s vymontovaným předním košem a bez poloos. (protože pořád pořádně nevím jak to tam od difu přes zubové spojky zapínání náhonu a dál vlastně vypadá).
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Nouzově se tě vykuchat jistě dá,ale nemám béčko, tak se do toho plést nebudu.Radši :wink:

Jinak u Campa běžně vyndáš kardan na předek a je vymalováno, když tak vyjmeš z automatu kola zaskakovací element.
Taky jsem jezdil bez kardanu, než jsem koupil jinej :) Ale jak říkám, u tebe pokrok pokročil více :)
janoduch
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janoduch »

ahoj sa: neviete niekto kolko lamiel je v zadnom dife ked je tam amosvor ?kolko parou ?
Milacik- B 2,2 /16V LTD -benzin/LPG,malicko zdvyhnuta, Body lift 5 cm,navijak 5,5t ,rosirena ,nove pneu EXTREME T3:*.skype bubo.ja,icq-431432153.janoduch@post.sk +421915897103/+421948001033
robert.kvita
Super diskutér

Další firma co to dělá:
http://www.axlelock.cz/
Odpovědět

Zpět na „DIFERENCIÁL“