Přiřazování náhonu přední nápravy u Frontery B
- myslivec
- Super diskutér
Re: Přiřazování náhonu přední nápravy u Frontery B
B-éčko žádny volnoběžky nemá, leda by je někdo dodělal, hoď sem fotku předního kolaLuděk Horáček píše:Tak uvidím zítra, zkusím na to mrknout, ty volnoběžky jsou dle mého nesmysl, nemá je to
-
Luděk Horáček
Jdu to vyfotit, tebe náhodou nenapadá co by to mohlo být? Docela mě to začíná štvát.
Díky
Díky
Jak to šlo popořadě: Š 120, Fábia, Octavia 1.8T, Jeep Grand Cherokee 2.7CRD, nyní Opel Frontera 3.2V6 Limited
-
Luděk Horáček
Tak tady je:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Jak to šlo popořadě: Š 120, Fábia, Octavia 1.8T, Jeep Grand Cherokee 2.7CRD, nyní Opel Frontera 3.2V6 Limited
-
Luděk Horáček
Tak ve štekrech to není, ten elektrobazmek co je na nápravě vedle podtlakové membrány je zřejmě elektromagnet, je to tak?
Ten má jeden konektor i navrchu pod kapotou napravo vedle elektropneumatických ventilů. Rozdělal jsem ho a šťáva tam nejde ani s vypnutým ani se zapnutým tlačítkem předního náhonu, kua už fakt nevím, dál to pokračuje do svazků a zřejmě do řj.
Ten má jeden konektor i navrchu pod kapotou napravo vedle elektropneumatických ventilů. Rozdělal jsem ho a šťáva tam nejde ani s vypnutým ani se zapnutým tlačítkem předního náhonu, kua už fakt nevím, dál to pokračuje do svazků a zřejmě do řj.
- myslivec
- Super diskutér
Volnoběžky tam podle předpokladu nemáš, když vypneš motor mělo by se 4x4 automaticky zapnout, ale jak to vyzkoušetLuděk Horáček píše:Tak ve štekrech to není, ten elektrobazmek co je na nápravě vedle podtlakové membrány je zřejmě elektromagnet, je to tak?
- Slaava
- Moderátor
Zvedneš do vzduchu kolo, na jehož straně je ten poloosovej rozpínák a potočíš s ním. Buď se bude točit samotný nebo se roztočí i kardan. Pokud se při vypnutým motoru u Béčka připojuje 4x4 v tom smyslu, že se i v převodovce přiřadí výstup na přední nápravu, tak s kolem neotočíš. Já ale nevím jestli se po vypnutí motoru jenom přecvakne rozpojovák nebo i tak řadicí objímka v převodovce.myslivec píše:Luděk Horáček píše:...když vypneš motor mělo by se 4x4 automaticky zapnout, ale jak to vyzkoušet...
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- sherpa
- Super diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prosím o pomoc nejde 4*4
servus Budovatel,stavitel1 píše:sherpa píše:. este 1 ale horsia moznost: pokazene, zodrate automaticke volnobezky> zubove spojky.
a vitaj medzi V6karmi.....nech ti to jazdi dobre a aj 4x4 dobre.![]()
SHERPA si na fóre pomali už tretí rok nechápem jak možeš takúto blbosť napísať .trochu aj počítaj technické témy a potom reaguj .
![]()
mas pravdu, uznavam, nie som uplne technicky zdatny, a uslo mi tu 1 slovko, ktore mohlo citatelov viest k omylu. to slovko je: automaticke.
ale kedze ty si nic neporadil, ja skusim len doplnit info o ake zubove spojky sa teda moze jednat....je to tiez v tomto vlakne
viewtopic.php?f=21&t=946&st=0&sk=t&sd=a&start=75#p44104
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
-
Luděk Horáček
Já to vyzkouším zítra kuchnout přímo na té nápravě, uvidíme co tam bude a podle toho půjdu dál.
Škoda že nikdo neví co to má přesně dělat, nejde mě do hlavy, že podtlak co jde do membrany je z obou stran,
jestli to stím má řadit tak to musí přepínat z jedné strany na druhou.
Škoda že nikdo neví co to má přesně dělat, nejde mě do hlavy, že podtlak co jde do membrany je z obou stran,
jestli to stím má řadit tak to musí přepínat z jedné strany na druhou.
-
Luděk Horáček
Ještě jeden dotaz, jakou pojistkou je jištěn elektro okruh předního náhonu. Díky moc za odpověď
- Janeš Petr
- Moderátor
stačí trošku pohledat, všechno se tu většinou už někde řešiloLuděk Horáček píše: Škoda že nikdo neví co to má přesně dělat...
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- Žanek
- Super diskutér
A ty hadičky na podtlaku máš dobrý ? Ale pokud tam nejde šťáva tak to začni fakt u pojistek. Můžeš mít taky někde prodřennou izolaci na drátech
-
Luděk Horáček
Hadičky jsou Ok, ale jak jsem psal výše, zaráží mě že do membrany jde podtlak z obou stran zároveň. Ideální by bylo kdyby tady v okolí byla B-Frontera s funkčním předkem, to by se dalo porovnávat a šlo by to vše mnohem rychleji.
- Vokoun
- Ultra diskutér
Ve Svobodných Heřmanicích máš Frantu 
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Klidně se stav dáme kafe a mrkneme na to.
Zítra jedu asi do Šumperku, ale ne fronterou,ale pokud budu mít čas tak bych se stavil.
Zítra jedu asi do Šumperku, ale ne fronterou,ale pokud budu mít čas tak bych se stavil.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
-
Luděk Horáček
Ahoj Franto to by bylo super, ja bych měl být doma, můžem večer brnknout Skypem, už jsem tě prozváněl