Ložiska zadní nápravy - vůle a jejich výměna, kde je sehnat

Přední a zadní náprava, volnoběžné náboje a ostatní součásti, všechny modifikace Frontera
Odpovědět
Slaava
Moderátor

Re: Ložiska zadní nápravy - vůle a jejich výměna, kde je sehnat

Příspěvek od Slaava »

Výkres pěknej, sice tam máš trochu zmateně tu poloosu ale já mám pro barevný výkresy slabost, takže to nevadí. Ten vnější simering tam asi dlouho fungovat nebude, když tam bude víceméně nasucho. Nebylo by lepší ho dát normálně pružinkou dovnitř a použít dvoubřitej?
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

rejpale, že jsem to nepřekreslil hned :roll: . to víš, tak mě k soustruhu to stačí i propiskou no a pro místní potřeby jsem to trošku povybarvil a lehce načrtnul i tu poloosu, aby to pochopil i Kresťák :wink: :lol: . simerink na sucho nebude, nacpu vazelínku i mezi něj a ložisko. dával jsem ho obráceně z důvodu, že jinak břit nedosahne na průměr poloosy a také proto, aby těsnil vodu, která má snahu jít k ložisku. ale asi máš pravdu, nevydrží tam stejně. bláto a písek si s ním poradí. o pružinku na něm strach nemám, tak často ve vodě po náboj zas nejezdím, aby měla čas přerezatět. i tak jsem ji pro jistotu natřel rezistynem ML.
P1180013.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
kresta
Ultra diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kresta »

Janeš Petr píše:nu dobrá. k ložisku 6308 musíš přidat vymezení...........
díkes huš to chápu :grin: jinak nikdy nevíš kdy se vysype 8) :lol:
Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
Janeš Petr
Moderátor

tak trošku pokračování. simerink z vnější strany je opravdu třeba dát pružinkou k blátu. při opačné montáži se břit dostává už mimo průměr poloosy, na kterém má těsnit. prodávaj se i simerinky s pružinou antikorovou ale jejich cena se blíží pomalu k 500,-kč, takže jsem použil červanej silikonovej 55 x 80 x 8 ( 55 x 80 x 7 se prý nevyrábí ) a prostor pružinky naplnil rezistinem ML. po naklepnutí jsem obrousil přečnívající čast boku - platle do které se simerink naklepává,má totiž jen asi 7mm , takže by se po přištoubování na nápravnici širší simerink bortil mezi brzdovým štítem a nápravnicí
také druhé gufero je jiné šířky, než na té mé malůvce z minula. použitej je 60 x 75 x 8 ( 60 x 75 x 7 se nevyrábí ) takže po naklepnutí do kroužku je ho třeba taky z čela trošku obrousit.

vnější platle s guferem ( utěsnění proti vodě a bordelu )...
P1110849.jpg

... železný kroužek s drážkou pro ,, o ,, kroužek, ,,o ,, kroužkem a guferem a kroužek, na kterém bude těsnit břit gufera ( utěsnění oleje od diferenciálu )...
P1110853.jpg
...nalisovaný kroužek gufera...
P1110855.jpg
Janeš Petr
Moderátor

tady je už nalisovanej vnitřní kroužek, po kterém poběží břit gufera a původní pojistnej kroužek ...
P1110875.jpg

...navlečenej vnější kroužek s ,, o ,, kroužkem a nalisovaným guferem ...
P1110878.jpg
...a celá sestava před motáží do nápravy
P1110880.jpg
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

No hezký to je, fakt že jo. Jak ti tam nakonec šlo nalisovat ten pojistnej kroužek s kterým si předtím tak bojoval?
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Janeš Petr
Moderátor

hodil jsem ho na vařič, plivnul na něj a když se to začlo vařit šel tam asi na deset ran naklepnout. stejně tak ložisko a ten kroužek pod gufero. ono mi to tenkrát nešlo dolu, protože to v jednom místě začlo při stahování hrnout materiál, až tam vznikla rýha a navalená hromádka. tu jsem lehce opiloval a zdá se, že je to v pohodě. uvidím přiště, jak to pujde dolu
krpy_zlin
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

zadní ložiska

Příspěvek od krpy_zlin »

Chci se zeptat..jestli jde dotahovat u béčkové frontery zadní ložiska jako přední.. Teď jsem zjistil..že mám vůli na obou zadních kolech..Za jízdy to nebouchá nic..ale pokud s něma zahýbu..tak to jde cítit..Co by to mohlo být jiného???
Frontera B Sport 2,2dti - prodáno, Mitsubishi L200, r.v. 1994, 2,5 TD - prodáno, Jeep Grand Cherokee 4.0 :-)
majo
Moderátor

Re: zadní ložiska

Příspěvek od majo »

Ložisko zadného kolesa sa NEDÁ dotiahnuť! Mimochodom ložisko zvykne skôr hučať (nebavíme sa teraz o prítlačnom ložisku) ako búchať ,ak nieje vybité uloženie ložiska!Tebe to počas jazdy nehučí?
Naposledy upravil(a) majo dne 10 led 2010 14:26, celkem upraveno 2 x.
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
krpy_zlin
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krpy_zlin »

Nehučí...jen když s kolem zahýbu..jde cítit vůle..tak co by mohlo být???
Frontera B Sport 2,2dti - prodáno, Mitsubishi L200, r.v. 1994, 2,5 TD - prodáno, Jeep Grand Cherokee 4.0 :-)
majo
Moderátor

Příspěvek od majo »

Ak zahýbeš kolesom,tak nezahýbeš náhodou celou nápravou ,ktorá má vôľu v uložení pozdĺžnych stabilizátorov,ktoré sú týmto asi vybité? Zhodiť koleso,bubon a pozrieť na prírubu na poloosi,či sa hýbe v ložisku,alebo sa prenáša vôľa poloosi z uloženia v diferáku.
krpy_zlin
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krpy_zlin »

Zkoušel jsem ty stabilizátory..a jsou trochu volné...tak může to být tím??? Na rovině s tím pohnu i když to není zvehlé..teď stojím směrem do kopce..a nehne se to...Kašlu na to..dokud to jede... :grin:
majo
Moderátor

Příspěvek od majo »

krpy_zlin píše:Zkoušel jsem ty stabilizátory..a jsou trochu volné...tak může to být tím?
Môže! A práve fakt,že tým zahýbeš na stojacom aute ,čiže nevyhevrovanom, značí,že to nemôže byť voľné ložisko,pretože vôľu ložiska by v tomto prípade vymedzila váha auta a ty by si ju zakývaním kolesa nepremohol! Práve vôľa v pozdĺžnom stabilizátore sa prejavý zakývaním kolesa do predu-do zadu aj pri zaťaženom aute na rovine,kedy váha auta nezamedzí odvaľovaniu sa kolesa a teda pohybu kolesa v smere vzniknutej vôle (ak nieje zabrzdená ručná). To potvrdzuje aj fakt,že sa ti nepodarí kolesom pohnúť pri odstavenom aute do kopca! Vtedy váha auta vymedzí vôľu (koleso sa tlačí smerom do predu) a ty vtedy taktiež nepretlačíš váhu auta (potlačiť koleso do zadu). Vymenil by som tie silentbloky na stabilizátoroch,pretože ich vôľa má vplyv na stabilitu zadnej nápravy a čiže celkovú stabilitu auta a môže to spôsobovať "plávanie" auta po ceste! :wink:
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

Ahoj, teď jsem byl na dovče a stalo se mi že mi píská cosi od levého zadnéího kola.
Pískání se vždy projeví až tak po ujetí 20 Km a ozívá se jak při jízké tak vysoké rychlosti v různých pauzách (vteřinu píská pak zase ne atd.)
Je to vysoký tón, rozhodně né hučení, napadlo mě nejdřív že vlítlo něco někam mezi brzdy ale ozívá se to ad brzdím či ne ať mám zataženou ručku či ne.

Už se stím někdo setkal ?
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
Janeš Petr
Moderátor

jestli je to ložisko, bude to časem hlučnější a hlučnější, až to bude celkem jasné, že to je právě ložisko. předpokládám, že vodící čepy, pístek brzd a ruční brzdu jsi zkontroloval a že fungujou jak maji, takže ten zvuk určitě nezpůsobuje rozvibrovaná destička, která se teplem z neustálého brždění ohřála a začla brzdit ještě víc.
Odpovědět

Zpět na „NÁPRAVY“