Těsnění olejové jimky na motoru 2,3TD

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
Odpovědět
Igino
Diskuzní Nováček

Těsnění olejové jimky na motoru 2,3TD

Příspěvek od Igino »

Zdar
mám na frontere (2,3TD) okrem hlavnej vane aj malú (skoro ako krabica od topánok). Do nej ide mierka, sacie koše (myslím že hlavný a od vývevy.) Dal som ju dole lebo bola prasklá a tesnenie je v prdeli. Neviete kde ho zohnať ? Príp. skúšal tam dať niekto silikon ? (tá drážka je dosť hlboká) má niekto na to technológiu ? Ja by som tam najskôr asi natlačil silikon (do veka) nechal vytvrdnúť a potom nasadil. Horšie je to s dierami na šróby. Nechať šróbi tam ? Len čo potom keď to budem zaťahovať aby to nepopraskalo. Nepomohlo by ich dať do vazeliny a potom by na to silikon nechytil a vytvorilo by sa vlastne tzv. kvázi tesnenie ?

Díky za rady. V mototechnách sú z toho hotový, majú tam len pod velkú vaňu.
Slaava
Moderátor

Guma

Příspěvek od Slaava »

To je tzv. olejová jímka. Z bloku do ní vede sací koš hlavního ol. okruhu, bokem potom sací koš vývěvy a měrka. Přesně jak píšeš.

Z univerzální červené hmoty bych se u tohodle těsnení asi zblíznil. Těsnění stojí pár korun, když sem přetěsňoval motor, tak sem ho našel asi na dvou serverech a nabízeli mi ho i v jednom krámě tady v ČB. Teď už ho na tom webu nemaj. Tak nevím. Jestli chceš, tak se ti skočím zeptat do toho shopu.

Na revanš mi koukni, jestli tam máš olejovej chladič a pokud máš povoz bez klimošky, tak taky jak máš vedený klíňáky k posilovači řízení. Dík!
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Igino
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Igino »

Ďíky, čo by to tak u Vás stálo príp. nevieš výrobcu toho tesnenia a typ ? Pri najhoršom by mi pomohlo keby si mi ho kúpil a poslal, ja Ti môžem zaslať peniaze aj popredu. Zajtra sa ešte popýtam priamo v Opli.

Čo sa týka kliňákov pozrem Ti to presne a odpíšem do dotazu priamo kde si sa na to pýtal (nech to je tam kde to má byť). Zatial z pamäti. Ja mám bez klimošky a malo by to byť takto (teda 2,3TD 1992) :

Prvý (od strany motora ide remeň : kluka, viskózka vrtule, združený altík-výveva)
Druhý (bližšie k chladiču) ide kluka a servo (neviem určite či je to servo ale asi ano zajtra ti to pozrem, viem len že sa tým šponuje druhý remeň (prvý sa šponuje altíkom).

Malo by to byť tak na 90% isté lebo minulý týždeň som zhadzoval altík a predvčerom som pozeral aký je remeň a chcel som ho vymeniť no najprv treba zhodiť ten remeň bližšie k chladiču.

PS : kde je potom vodná pumpa ? Zajtra budem múdrejší, fronteru mám 3 týždne ešte to z hlavi neovládam :-)
Slaava
Moderátor

Řemeny a těsnění

Příspěvek od Slaava »

Dík za zprávu. Já tam mám tři klíňáky, protože to mám s klimoškou a ta dva směrem k turbu se šponujou separátníma kladkama. Složitost. Vodní pumpa je přímo pod viskospojkou vrtule a její komora je součástí deklu rozvoďáku. Tamto je servo.

Dej vědět, jak si dopad s tím těsněním v Opelu, popř. zkusím tady ten krám u nás a pošlu ti to.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“