Jaký motorový olej do agragátu 2,2DTi?

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
myslivec
Super diskutér

Re: Jaký motorový olej do agragátu 2,2DTi?

Příspěvek od myslivec »

farmář píše:jo to je hnus velebnosti. to je za servisní intrerval u mne 7,5 litru spotřeba a to je více nežli objem.
Si myslím, že to ti hajzlíci schválně takhle nafukujou a když jim náhodou nevyjde ovalita pístů do válců, tak jsou krytí. To je specialita oplů. Kdo má starší astru 1,6, tak může vyprávět :roll: :roll:
lasky
Začínající diskutér
Bydliště: Bohumín FRONTERA B dlouhá 2.2 DTI:Gumy v kaslíku a v lekarničce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lasky »

myslivec píše:Souhlas 5W-40 a dobrá značka. Na skákání po městě ideální, jenom bych byl opatrný s tím střídáním 5W a 10W-40, aby se z motoru nestala olejnička. Pokud má auto servisku, tak tam dávat to co majitel původní. Jinak chlapci, jak jste na tom se spotřebou oleje, mě to žere tak 3/4 l mezi intervalem výměny, takže buď půl litru doleju a nebo rovnou měním.
myslivec má pravdu s tím střídáním protože až vám plná syntetika rospustí usazený karbon např v hydrošteftech a ty se zacnou přidírat nebo neudrží tlak tak to bude celkem dost drahá oprava vlastní zkušenost naštěstí v 8mi ventilovém motoru :!:
tel- +420 608701329 NON STOP
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

aha ale dekarbon je dnes ve všech olejích a nevím podle čeho posuzuješ zda jde o plnou semi nebo minerál....tohle hodnocení skončilo už dávno.Dávno!
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

a pak máš nulu o které se tvrdilo, že jde o úplnou nepříměsovou čistou syntetiku.... :roll: stále se držíme hodnocení oleje z doby starý škodný.Doby dávno pryč. Jesli máš tekutější nebo hustší olej neovlivňuje usazování a jestli nepoužíváš M6A tak je mi líto ale žádné karbonové plotny v motoru mít nebudeš. Všechny oleje rozpouštějí karbon .... :wink:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

stejně jako tekutost není přímá úměra schopnosti mazat....
lasky
Začínající diskutér
Bydliště: Bohumín FRONTERA B dlouhá 2.2 DTI:Gumy v kaslíku a v lekarničce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lasky »

farmář píše:a pak máš nulu o které se tvrdilo, že jde o úplnou nepříměsovou čistou syntetiku.... :roll: stále se držíme hodnocení oleje z doby starý škodný.Doby dávno pryč. Jesli máš tekutější nebo hustší olej neovlivňuje usazování a jestli nepoužíváš M6A tak je mi líto ale žádné karbonové plotny v motoru mít nebudeš. Všechny oleje rozpouštějí karbon .... :wink:
ja ti to nevyvracím jenom konstatuju že dokud jsem jezdil na 10w40 motor jel pravidelně a potichu a jak jsem mu chtěl přilepšit tak okamžitě po vyměně za5w40 začal klepat
tel- +420 608701329 NON STOP
myslivec
Super diskutér

Příspěvek od myslivec »

farmář píše:stejně jako tekutost není přímá úměra schopnosti mazat....
To ano, ale přímá úměra je v rychlosti, kdy se dostane olej tam kam má při nízkých teplotách. Nejvíc se motor opotřebuje po mrazivé noci.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

tato je jasné že tekutější se dostane na místo rychleji a snáze projde i filtrem :) Lasky, tam bude chyba už asi i někde jinde.
myslivec
Super diskutér

Příspěvek od myslivec »

farmář píše:tato je jasné že tekutější se dostane na místo rychleji a snáze projde i filtrem :) Lasky, tam bude chyba už asi i někde jinde.
Podle vlastní zkušenosti, je interval 15 000 km na jednu olejovou náplň hodně přehnaný, je pravda, že záleží, kde auto jezdí. Vzhledem k tomu, že dobrých 70% kilometrů skáču po Brně, tak měním po deseti.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

já mám od výrobce napsanej interval 7500km, výrobce auta určuje interval, ne výrobce oleje. Jinak všechny možné oleje mne dost zlobily, ale tenhle fakt dobrej i když už měl být vyměněnej. Campo olej dokáže dost dobře zkurvit a chce hodně dobře mazat.
myslivec
Super diskutér

Příspěvek od myslivec »

farmář píše:já mám od výrobce napsanej interval 7500km, výrobce auta určuje interval, ne výrobce oleje. Jinak všechny možné oleje mne dost zlobily, ale tenhle fakt dobrej i když už měl být vyměněnej. Campo olej dokáže dost dobře zkurvit a chce hodně dobře mazat.
Mi to nějak ušlo, co tam leješ za zázrak :?:
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

lil jsem kdejaké nejdříve 10W-40SL, pak 5W-40 SL ale ne vše vydrželo. Teď Gulf (nebo 77) třídy SM!!!! 5W-40 a super olejíček. A cena kolem kila za litr, zadara. A maže aj srudenej a to nádherně a maže i před výměnou.To se mi moc nestávalo.
myslivec
Super diskutér

Příspěvek od myslivec »

farmář píše:lil jsem kdejaké nejdříve 10W-40SL, pak 5W-40 SL ale ne vše vydrželo. Teď Gulf (nebo 77) třídy SM!!!! 5W-40 a super olejíček. A cena kolem kila za litr, zadara. A maže aj srudenej a to nádherně a maže i před výměnou.To se mi moc nestávalo.
Kupuješ ho na netu nebo někde u prodejce :?:
stavitel1
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stavitel1 »

ehm s tou Q8 nema nikto skusenosti ??? :?: :roll:
skype ,, stavitel2 ,, email ,, stavitel1@azet.sk ,, 2,2dti ,, 5dv.
myslivec
Super diskutér

Příspěvek od myslivec »

Na zázračný olej zapomeň, dej tam klidně Paramo, ale po deseti tis. musí ven.
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“