Aditiva do motorového oleje a nafty - ano či ne ?

Odpovědět
Přemet
Začínající diskutér

Re: Máte někdo zkušenosti s RVS

Příspěvek od Přemet »

Jo a k Petrovi, nevypouští se to!!! Jen před tím propláchnout a vyměnit olej.
FRONTERA 2.4i, silnice AT 31/10.50/15 na 8" plech diskách s ET (-)20, terén kovové T3 8) :mrgreen:, bodylift 5cm,CB, hasičák, sekera, rýč, motorová pila, kupa kurten a nyní už i Hi-Lift a naviják 5400 tam kde jiným cesta končí tak tam pro nás začíná
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

Přemet píše: ale Škodovka podle testů jede po použití a po následném vypustění oleje 4hod. než se zadře ....
moje žena, za svobodna ,jezdila se škodou 1000MB půl roku bez oleje se svítícím ,, kropáčkem ,, , než to zadřela, takže to bude spíš kvalitou Boleslavských motorů než Horstovo zázrakama :lol:
Přemet
Začínající diskutér

Příspěvek od Přemet »

Neviděl jsem ani ten test ani tvoji ženu s 1000, ale určo nejela 4hod. se sucým motorem, tz. úplně bez oleje, to by určitě nezvládla, ani kdyby to tam dělali ve Škodovce na pásu inženýři :grin: :grin: :grin: a s Horstem to nic společnýho nemá
FRONTERA 2.4i, silnice AT 31/10.50/15 na 8" plech diskách s ET (-)20, terén kovové T3 8) :mrgreen:, bodylift 5cm,CB, hasičák, sekera, rýč, motorová pila, kupa kurten a nyní už i Hi-Lift a naviják 5400 tam kde jiným cesta končí tak tam pro nás začíná
stavitel1
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stavitel1 »

chlapi ked my to zasponzorujete tak ja sa so svojov fronterou obetujem a vyskusam to tam naliat :mrgreen: :mrgreen: :lol: lebo ta cena je ozaj palka :twisted: tak sa zarabaju prachy :lol: mozno by mi aj rozvody prestali hrkotat a neblo bi traba nic menit :roll:
skype ,, stavitel2 ,, email ,, stavitel1@azet.sk ,, 2,2dti ,, 5dv.
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

stavitel1 píše: mozno by mi aj rozvody prestali hrkotat ...:roll:
jo , po použití přípravku dorostou rozvodům nové zuby. též plešatí mohou aplikovat na své lebky :wink:
beda

Příspěvek od beda »

Jo, uz vim.Ten test sem viděl na Německym teleshoppingu, a tam by přece nelhali. Šetří to desetitisíce, brzo to tam budou dávat z fabrik, nebude se muset měnit oil, bude to na dožití. prej už maj ve výrobě i benzín, 1000km na 2 litry...
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

tak tyhle sračky a harakiri s nima mám už dávno za sebou. Kvalitní motorový olej včas měněný spolu s filtrem a motor přede jako kotě. Tyhle hovadiny doprdele s nima. Tvoří povlaky a pokud se ti začne ten povlak třeba po přehřátí náhle uvolňovat najednou atd...plus každý olej je vyrobený dost sofistikovaně,oleje se nevyráběj tím způsobem, že něcovyteklo z rafinerky a tak tomu budeme říkal desítka....a když do toho něco přidáš(aditivuješ) sám, chování oleje jako celku se mění. Někdy dobře někdy nemusí.....no zkrátka. Mě se osvědčilo max dekarbonizovat výplachovým olejem a dbát na čistotu oleje a jeho včasnou výměnu.Motor se negenerálkuje srajdičkou co do něj naleješ.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Žanek
Super diskutér

Příspěvek od Žanek »

Třeba už se soudruzi z NDR poučili kde udělali chybu. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
kresta
Ultra diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kresta »

sou to vyhozený prachy :evil: souhlas s Farmářem :grin:
Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Můj názor a zkušenost: "zázračná aditiva do motorového oleje" se tu už řešila tisíckrát a jestli někdo chcete, tak vám dohodím minimálně tři zadřené motory i s autem, které je používali, protože majitelé byly kreténi a místo výměny oleje do starýho nalili sračku za tři kila s petrolejem v hodnotě 17,- Kč. Ale je to každýho volba. Doporučuji prostudovat web http://www.oleje.cz
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Přemet
Začínající diskutér

Příspěvek od Přemet »

Slaavo a ostatní kdyby jste mrkly na ty stránky a zjistil o co jde, tak by jste tohle netvrdily. To není tele prodej, ale věc potvrzená testy ve zkušebních úřadech a mě šlo jen o vaše názory u Fronter, jestli to někdo testoval? Osobně znám Oktávku která po použití jezdí za 3,5, pokud to někdo chce kritizovat nebo si s toho utahovat, tak ať to dělá já mu v tom bránit nebudu, jen si to , ale prvně PROSTUDUJTE, odkud to pochází a o co jde! Je tam i jeden Fronterák uvedený a jsou to věci bez kterých by jste neměli ani některé programy doma na vaší telce atd.
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Ano, ty stránky vypadají velmi seiózně, uvedené argumenty jsou velmi přesvědčivé a je jenom škoda, že tuto zázračnou technologii, která jistě již na jaře tohoto roku zachrání celý svět prodává v ČR zcela neznámá firma a že se jedná o produkt zcela neznámého výrobce.

Já se tě nechci dotknout, evidentně si slušný a důvěřivý člověk ale neptej se na cizí názor a nežádej radu, když chceš slyšet jenom to, čemu sám věříš. To platí i pro možnost tahat za Fronterou třítunovej vozejk. Neurážej se zase, my ti fakt chceme poradit.

Tohle je zatím nejlepší vtip na téma "aditiva", kterej sem kdy četl. Díky za ten odkaz, fakt všem doporučuju to prostudovat, stojí to za to. Nový pístní kroužky (a jiné díly) v plechovce, který samy zázračně vyrostou na původních místech a inteligentně poznaj, kde co chybí a zároveň se trefí do výrobních a montážních vůlí, neporuší potahované pracovní plochy válců ani pístů, sedla ventilů, kluzná ložiska. Zázrak. Koupím si toho deset litrů a naleju to přes noc do krabice od banánů, ráno z toho musí vyrůst osmiválcovej třílitr. Kámoš si rozsekal auto, takže mu bude stačit, když plechařinu potře hadrem namočeným v RVS a ráno to bude mít vyklepaný s novou metalízou.

Takže to asi ukončíme obligátní citací a v klidu na to zapomeneme: "Kdyby někdo někdy vynalezl zázračnou látku, pak ji jistě bude ve velkém prodávat velkým olejářským společnostem a nebude se vnucovat po malých lahvičkách motoristům v maloobchodě".
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

nic proti, aditiva snižující tření jsou moc fajn a já známtaky oktávku, co jezdí dálky za 3,5....na normální olej. Snížení tření ti neco přidá, otázka je vždy, jak se to zachová ke všem částem v motoru. Klidně si to používej. Odkazy na armády bývají i nebývají pravda, navíc tam je to věc kšeftu a úplatků, co se za kolik koupí. Já si dovolím tvrdit jedno- pokud chceš nižší tření, vyměň pouzdra za lepší ,nech vybrousit válce, pokovovat Nikasilem a vybrousit na origo hodnoty, dej spešl kroužky....a co budeš mít? závodní motor. No a proč tedy do toho obyč nelejou tyhle srágorky a nemají to bez těch drahých úprav? vždyť to přeci tak skvěle funguje!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to by byla úspora, F1, F3000, 24H, ..... miliardy úspor!
Já,když motor už nemaže, i dříve, než při 7500 odjetých, vyměním pěkně olejíček a zase maže jako ďáběl, dobíhá po vypnutí a běží lehce jako pírko. :mrgreen: Mě to stačí, já jsem už zkrátka tak skromný člověk :o)
Vyzkoušel jsem asi vše co bylo před pár lety na trhu.Výsledek je, že efekt není roven ceně.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

ježíš to jsou pindy tam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pardon, to se nedá. A¨le tvrdit, že řadicí automat (to je to řazení nahoru bez spojky!!!! je výsledkem aditiva, to se v Suzuce chytaj za hlavu. Jinak to maj motky od nějakých min 70tých let!!!!! krom našich, samo.A u těch si to už jen nepamatuji. No jak mu jde za plynem, SV650! úplnej divoch. Ach jo.
Ne, tohle není reference,ale hezký příběh z časopisu pro dámy.Přemete,neblázni. Jedinný atest co je k něčemu je ze Státní zkušebny a i test musí mít logické zadání-snížení tření, výdrž s životností oleje a prodloužení životnosti motoru. A to je věc odjetí pod dozorem v ústavu několika motorů až do totálního zničení.Levné to není,ale je to objektivní. Tohle je akorát hezká poudačka báby z hor. Mimochodem, pokud do auta naleješ cokoliv co není schválené výrobcem, padá záruka. A není to kvůli tomu, že by se báli, že jim to sníží výrobu....zvýšenou životností. :idea:
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Opět připomenu stránky oleje.cz a taky přidám toto: http://www.motorkari.cz/forum-detail/?ft=21008&fid=18 a již několikrát zmiňovaný text http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=405

Jinak co se často zmiňovaného citelného a výrazného zlepšení komprese při startu a i provozu týče, tak já osobně mám dobré zkušenosti s jedním aditivem: vodou z potoka. Podařilo se mi R5 (to auto si fakt užilo) při brodění potoka (ano s R5!) lehce nabrat do motoru (podle toho jak vypadal filtr a karboš tak deci). Ten zdech a druhej den když to steklo kroužkama do vany to chytlo na všechny válce hned na první kopresi prvního válce co byl na řadě a měsíc to jezdilo jak divý se skoro dvojnásobným výkonem. Emulze udělala svý, za měsíc se z oleje vypařila a výkon slez. No a jak to mazalo mě nezajímá, majitele taky ne a teď už vůbec nikoho, protože auto rozmlátili na poli cigorky. Takže asi začnu prodávat vlastní aditivum. Za litr decka vody z potoka!
Odpovědět

Zpět na „Motory všeobecně“