Co koupit místo Frontery? (jako bonus fekální diskuze)

Zde diskutujme o čemkoliv, co se nedá zařadit do jiné výše nebo níže uvedené sekce.
Odpovědět
Slaava
Moderátor

Re: Co koupit místo Frontery? (jako bonus fekální diskuze)

Příspěvek od Slaava »

farmář píše:...nám občas jen trošku hrabe...
Mě poslední dobou furt :mrgreen:
farmář píše:...takže sem tam když je nasráno na haupně se nelze moc divit, spíš ho obdivuji, že si nezláme teď v zimě hnáty když na ní leze. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mám cvik!!!
farmář píše:...do nádrže lejeme čisté palivo od pumpy, ne od bagru a už vůbec do ní v opilosti nemočit, filtry se mění pravidelně, gumy pod 4mm v zimě jsou naprd, na převodovce je nápis fill engine oil only ne ze srandy, ano, motor je nutné každou chvíli seřídit, ano, v terénu každej offroad trpí jako prase, nejen tlumiče a čepy,ale i gumy v ramenech, všechny úchyty kastle, zkrátka celé auto, ano, hřeje to protože chladič je nutné sem tam vyfoukat vzduchem od bordelu, ne, tohle není Hummer a je blbost od toho chtít to samé a podobně...
Ty vole! Právě se ti podařilo shrnout celý fórum do jednoho příspěvku! :shock: Du mazat těch dvacet tisíc ostatních, jsou zbytečný :!:
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Slaavo díky za kompliment,ale slivovici neposílám,došla :? Mám nový poznatek, jak se mění žárovka u nový oktáfky, hádejte....vymontuje se světlomet,protože vzadu není místo!!!! jo a dekl co mi zapadl směrem k podběhu, když jsem byl šikovnej, bude nadosmrti součástí nárazníku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:protože se ho jim ani náhodou nechtělo vyndavat....ještě že nebyla moje. :roll:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Slaava
Moderátor

SEAT ROZVODY

Příspěvek od Slaava »

farmář píše:Slaavo díky za kompliment,ale slivovici neposílám,došla :? Mám nový poznatek, jak se mění žárovka u nový oktáfky, hádejte....vymontuje se světlomet,protože vzadu není místo!!!! jo a dekl co mi zapadl směrem k podběhu, když jsem byl šikovnej, bude nadosmrti součástí nárazníku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:protože se ho jim ani náhodou nechtělo vyndavat....ještě že nebyla moje. :roll:
Koukám, že taky bastlíš kdeco. Možná bys mi mohl poradit: kámoš chce abych mu udělal rozvody u Seat Ibizy 1,3 1993 (nalítáno tak 130.000 km, rozvody původní). Jenže já na to nikde nemůžu sehnat ty ozubený kola - všude maj jenom řemen a přítlačnou kladku. To mám jako ty rozvodový kola nechat původní?! Paradoxně sem zatím rozvodovej řemen něměnil, tak jsem překvapenej, že by zrvna tohle mělo zůstat původní (což mi tvrdili i u jednoho prodejce), protože to možná i ta přítlačná kladka by měla bejt odolnější. Prosím poraď. Díky.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

jo to není nutné měniť, kdybys to flákal necháš i kladku jen ji vyčistíš, promažeš a vyměníš ložisko, to by stačilo.Jinak standart s ušetřenou prací je jen řemen a kladka...málokdo se mění s ložiskem,jde-li to vůbec.Ale Kladku jak byla dosud bych tam nenechával,sice to může vydržet, ale taky nemusí a přeskočí to.To už jsem totiž také viděl.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

dodatek: jesli ho má hodně omydlené, což by neměl mít, tak se vymění,ale jestli je ok, nechá. Stále je tam nápis Porsche system? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: to když jsem viděl poprvé, jsem si div neukrupnul smíchy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

No napínací kladku jsem našel tuším za tři kila, takže bych ji vyměni určitě. Vypadá to sice zatím dobře (je tam nápis AUDI - ať žijí komploty GM a VW) ale podle mě je 130.000 km na jeden rozvoďák poměrně dost. Motor to má příčně, takže je tam pěknej přístup a výměna by mohla bejt i s rezervou tak za dvě hodiny hotová. Dík za radu.
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

farmář píše:Modrásku, ....takže když je nasr..... na haupně .... ho obdivuji, že si nezláme teď v zimě hnáty když na ní leze. :mrgreen: :mrgreen:
Měl by to snazší, kdyby ty káry nebyly ještě ke Fšemu tak nazvedaný. Nemusel by mít k tomu štaFle :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
premek_k
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od premek_k »

Milda píše:Měl by to snazší, kdyby ty káry nebyly ještě ke Fšemu tak nazvedaný. Nemusel by mít k tomu štaFle :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
No on to zase zachrání rám - čím víc příček, tím líp. :grin:
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998

... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Slávo, tak kladku novou , rozvoďák určitě, 130tis.km na jeden kus je dobrej kamikadze, a bude mít klid.Pánové, Slaavovo kousky občas neznají mezí,ale nejlepší bylo plachtění s Remckem, to byl úplnej stříbrnej sršáň... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

farmář píše:Slávo, tak kladku novou , rozvoďák určitě, 130tis.km na jeden kus je dobrej kamikadze, a bude mít klid.Pánové, Slaavovo kousky občas neznají mezí,ale nejlepší bylo plachtění s Remckem, to byl úplnej stříbrnej sršáň... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pro nezasvěcené: "Remcek" mi zůstal na krku poté, co jsem jeho majiteli opravil brzdy na jeho novém voze. O starou R5 naměl zájem. Auto to nebylo špatný až na pár drobných závad: fatální koroze prahů a blatníků, upadávající dveře u řidiče, citelně prokluzující spojku, náhodně fungující elektroinstalaci motoru, tak o 10°prověšená ramena zadních kol. No a v tomhle stavu to viděl Farmář. Musel za mnou zavřít dveře auta abych moh vůbec odjet. Paráda akce :mrgreen:
B53
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B53 »

Patas, naprosto s Tebou souhlasím. Jediná dvě hlavní kritéria rozhodují o tom, jaké auto koupit. Rozum nebo snobizmus. Rozum velí "za rozumnou cenu rozumné auto abych si pojezdil" Nebo "snobizmus" abych se bleskl před ostatníma, (kolikrát i když na to nemám). Víz Bratronice, teď přesně nepamatuji datum. Např. Patroly na trati od trialové tratě nahoru na kopec, ze 6ti vyjeli 3 a s takovejma problémama na několikrát. Pak tam najela Fróňa a bez "bruslení" v pohodě". Jiný příklad. Kluk s Hamrem, nad všemi ohrnoval nos,většího machra nebylo. Pak věl do "jámy na mamuty" a totálně ho utopil a otrhal. Urval blatník,čelní rám, nárazník, špígl a další. V ten okamžik měl tolik diváků, kteří mu to přáli, že si to neumíte představit. Tím jsem chtěl dokumentovat jen to, že každý rozumný volí podle "kapsy" aby se svezl.
Froňa proti Campu je dost složitej vůz, elektrika atd. atd. Campo co máme my s farmářem je o polovic jednodušší, ale jezdí stále bez problémů. Občas se nám zlomí rám, ale to se dá vyvyřit. Čím jednodušší auto, tím menší nároky na údržbu a opravy. K čemu je dnes auto s 200koňmi, které umí lítat 230km/h když není kousek dálnice, kde by to vyzkoušel. Na našich dálnicích není volnejch 5km. Pořád tam někdo překáží. Tak k čemu??
Závěrem: volte auto podle svých možností a schopností. To, že si někdo myslí, že když umí řadit a točit volantem, tak že umí jezdit, je na omylu a na nejlepší cestě na krchov.
lasky
Začínající diskutér
Bydliště: Bohumín FRONTERA B dlouhá 2.2 DTI:Gumy v kaslíku a v lekarničce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lasky »

Zdravím vas pánové chtěl bych se zeptat jaké máte názory na toto vozítko http://www.sauto.cz/car_detail.php?filt ... id=6115220 a nebo celkově názory na motory od mitsubishi co se týká spotřeby a výdrže?
tel- +420 608701329 NON STOP
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

hodně zajímavé, výborné auto,jeho více koní je zaplaceno spotřebou, ale i ta jde.Výdrž....s péčí ujde.Jj má smysl.
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

Tohle mel kamos z chorvatska jako vetsi auto na praci(coz sem teda nepochopil proc von ho ma na praci jak rikal kdyz chorvati jsou liny paka :mrgreen: ) a mel sem moznost se s tim kousek svezt.Libilo se mi rikal ze by mi ho prodal ale jeho predstava o cene byla prehnana.Ale nestezoval si rikal ze jezdi dobre.Asi bych do toho sel.
Acko 98 2,5TDS,5cm UP,navijak ComeUP 9000i,CB Allamat 296,BFGoodrich 31"x10,5"R15 M/T
Acko 97 2,5TDS,General Grabber 245/75R16 A/T
Audi A6 Allroad 2002 2,5 TDi
Rosta

Příspěvek od Rosta »

lasky píše:Zdravím vas pánové chtěl bych se zeptat jaké máte názory na toto vozítko http://www.sauto.cz/car_detail.php?filt ... id=6115220 a nebo celkově názory na motory od mitsubishi co se týká spotřeby a výdrže?
auto je to dobry a spolehlivy. Jen je potreba pocitat s tim, ze to neni zadna zavodnicka. Proste na silnicni drag to ma malo koni, ale na normalni jezdeni dobry. Pohodlny, dobre zpracovany. Jedinou bolesti o ktery vim je, ze se obcas serou prevodovky, nicmene pricitam to tomu, ze to nikdo neudrzuje. Kdybys po tom touzil, tak si dej pozor, at jde vsechno dobre radit a nejsou slyset z almary zadny pazvuky. A hned po koupi udelat servis. Hlavne ten olej do prevodovky a jsem presvedcenej, ze budes spokojen :idea:
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o čemkoliv“