couvací světlo

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
Odpovědět
vesmir
Začínající diskutér

couvací světlo

Příspěvek od vesmir »

Nazdar lidi,
v zimě musím bohužel dost daleko a složitě couvat. Tak jsem měl na všech autech vzadu parabolu a svítil jsem si.

Nevím kam mám na Froncku nějaké světlo dát.
Napadá mně přidělat nějaká světla do zadního nárazníku, ale nevím kolik je tam v něm místa (jestli za ním není hned nějaký plech karoserie). Na nárazník to nejde kuli dveřím otevíraným do strany. Na střechu by se mi nevešla parabola kuli dveřím do garáže a ty malý "mlhovky" co se prodávají jako couvací světla by tam musely být alespoň 4 aby to trochu svítilo.
Vrtat a krájet díru do karoserie (zadních dveří) se mi taky moc nechce.
Napadá někoho jak na Froncku něco někam rozumě přidělat.

Taky jsem myslel něco jako 3. brzdové světlo (zkosené na sklo) ale to nikde nemůžu sehnat (tedy takové co by mělo vevnitř alespoň nějaké zrcátko a trochu svítilo - samotné brzdové světlo po odstranění červeného skla moc neosvětluje)

Nevíte někdo třeba o nějakých bodovkách s alespoň 50W H4 kama?
nebo nějaký nápad.
Slaava
Moderátor

Couvačka

Příspěvek od Slaava »

Zdar, identifikuj si svoje auto (viz.: viewtopic.php?t=1355 ), ať se tě pokaždý lidi nemusej ptát, co máš za Fronteru.

Co máš za Fronteru? Osobně bych to nakydal na střechu a uříznul kus garáže. Třetí brzdový světlo v interiéru nalepený na skle pátejch dveří je krapet nahovno, protože vadí ve výhledu a když už, tak musí bejt přilepený ke sklu celým obvodem, jinak ti akorát v noci osvětluje celý zadní sklo a je tam takový to rudý příšeří jak v bordelu.
vesmir
Začínající diskutér

Příspěvek od vesmir »

s tou garáží zapomeň, musel bych vybourat / koupit nový vrata, udělat omítku a kromě toho - není moje
Slaava
Moderátor

Couvačka

Příspěvek od Slaava »

vesmir píše:s tou garáží zapomeň, musel bych vybourat / koupit nový vrata, udělat omítku a kromě toho - není moje
V poho, dělal jsem si prdel. Když si omezenej vejškou (chaň bůh, kdyby si to chtěl zvedat nebo kupovat větší gumy), tak bych to nacpal do nárazníku. A neuvažoval si o tom, nějak to přidat na rezervu?
Hofik
Začínající diskutér

Příspěvek od Hofik »

Jestli nejezdíš nějakej krutější terén,možná bych zkusil pod nárazník nějaký menší čtvercový světla.Dvě nalevo od SPZ a dvě napravo.Nevim ale, jestli by to nebylo jak pěst na oko.
Nevim co máš za káru,ale už jsem si sám jednou pohrával s myšlenkou, že bych na mojí dlouhou koupil zadní nárazník z krátký,vyhodil z něj ty origoš světla a místo nich tam narval nějaký jedovky couvačky.Ale nikdy jsem se nerozhoupal.Pokud to nějak vyřešíš, dej sem foto,taky by mně to zajímalo.
HOFIK,Frontera 2.2 16V,rok96(dlouhá)
Avia A31 sklápěč
Renault Kangoo 1.4,rok 99
Suzuki Samurai 1.3
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

No když vidím na fotkách dlouhé Béčko,tak nepřepokládám, že má krátké Ačko :D ,světla jedině na střechu a sklopit je dozadu dolu, nad zadní sklo :wink: ......... viz na webu naše práce Rescuerova Frontera 8)
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Když tam dáš ty úzký podlouhlý co se prodávaj jako mlhofky, tak ti tam určitě na střeše vadit nebudou, protože nebudou vejš neš hagusy :wink:
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

Koukni se na toto. Toto montujeme dozadu na kšilt http://www.offroad-frontera.com/html/pr ... uer20.html
Za tým OFFROAD-FRONTERA
Nimrod
Revize LPG: servis@offroad-frontera.com
Hofik
Začínající diskutér

Příspěvek od Hofik »

vojtech.kloud píše:No když vidím na fotkách dlouhé Béčko,tak nepřepokládám, že má krátké Ačko :D ,světla jedině na střechu a sklopit je dozadu dolu, nad zadní sklo :wink: ......... viz na webu naše práce Rescuerova Frontera 8)
sorry nějak jsem zazmatkoval,ale na dlouhý Ačko by to možná řešení bylo.Jsem nějak moc zaslepenej do mojí dlouhé A
HOFIK,Frontera 2.2 16V,rok96(dlouhá)
Avia A31 sklápěč
Renault Kangoo 1.4,rok 99
Suzuki Samurai 1.3
HUJER 4x4
Super diskutér

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Moje řeč, dlouhý A, je dlouhý A :wink:
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

Ahojda já jsem to řešil mlhovkou s čočkou. má 55 W svítí jako dábel dostatečně rozptylně na obě strany a do nárazníku stačí udělat díru o průměru 4 cm takže to není ani vidět. Ano pod nárazníkem je plech tak musíš hledat místečko. protože má žárovka velký příkon dával jsme to raději přez relátko.
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
vesmir
Začínající diskutér

mlhovka s čočkou

Příspěvek od vesmir »

mohl bys to prosím nafotit?
a kde jsi tu mlhovku sehnal?
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

bohužel nemohl, já jsem to měl na minulý fronterce, no tyhle mlhovky koupíš v každý prodejně doplnků cena za 2 je cca 1000 Kč
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“