CB radiostanice

Zde diskutujme o čemkoliv, co se nedá zařadit do jiné výše nebo níže uvedené sekce.
farmář
Moderátor

CB radiostanice

Příspěvek od farmář »

http://www.rcsbrno.com/soubory/2.pdf všeobecné povolení pro provoz CB
Naposledy upravil(a) farmář dne 02 úno 2007 15:06, celkem upraveno 1 x.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Jirka z Petrovic
Začínající diskutér

Poraďte :)

Příspěvek od Jirka z Petrovic »

Ahoj,
rád bych znal váš názor a zkušenosti se CB radiostanicemï. Rád bych si nějakou koupil, ale nejsem si jist, která by byla dostačujicí, pár jsem si jich vybral, ale nevím na co se mám v technických údajích zaměřit.
Mě se třeba zamlouvají tyhle: Danita 1240, Danita 440, Intek M790, Intek M110, Team MC 8 a Alan 100. Cenově se mi zamlouvají. Ovšem pokud máte jiné značky a jste s nimi spokojeni, klidně mi napište. Přivitám jakýkoliv názor. Děkuji za ochotu
Jirka z Petrovic
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

ten Intek 790 Plus je dobrej, já jsem spíše na Alan např. 48 Plus nebo 78 Plus Multistandart, seženeš jí novou kolem 2500.- http://www.rcsbrno.com/soubory/70.pdf
chtěj multistandart, protože naši sousedi mají trošku jinou normu ať ji můžeš nastavit...a 80ti kanálovku když už ji povolili... citlivost je již 0.5 microV /20 db SINAD což je hodně :) taky záleží na anténě a kam jí dáš plus jí radí lidi naladit (anténu) můj tip je President IOWA :D ale každý dle svého gusta. Mě by stačila.celkem tedy za necelý 4000,- i s poštovným. Měl jsem ji objednanou jinde,tam na mě dlabali a teď jsem to lehce odložil.... spousta jiných starostí.
Ale obecně jde ocitlivost, nastavení norem, aby na majku byl už nejlépe přepínač kanálů, 80ti kanálovka , Dual Watch -hlídání dvou kanálů najednou, scan má snad každá, paměti bodnou. Přeji dobrou ruku :)
Jirka z Petrovic
Začínající diskutér

Pro Farmare

Příspěvek od Jirka z Petrovic »

Diky moc za radu.tvoje info mi hodne pomohlo a trochu jsem se zorientoval v nabidce.
Kondor
Site Admin
Bydliště: Blansko, Jihomoravský kraj; FRONTERA 3.2i V6, AUT, už je zvýšená, ostatní zatím základ ...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kondor »

Připojuju se k tomu, co napsal Farmář a doplním jen to, že značku ať si určí každý podle svého gusta, protože to základní co má CB splňovat - tedy vysílat a přijímat - umí každá. A u těch bazarových jde jen o to, aby neměly v háji obvody primárně ovlivňující vysílání. Jestli má tlačítka na majku, dual watch a další doplňující blbiny, není dle mého rozhodující, protože z vlastní zkušenosti ti můžu říct, že stejně stihám na síbu tak akorát vysílat, přijímat, ladit si squelch a citlivost. Přepínám pouze dvěma kanály a to 10 (doprava) a 33 (offroad-frontera).
Za tým OFFROAD-FRONTERA
Kondor
SERVIS: Chudčice u Brna; servis@offroad-frontera.com; tel.: 608723149
NAHR. DÍLY: Blansko; prodej@offroad-frontera.com; tel.: 602765864
DOVOZY, ODTAHY, LPG: posta@offroad-frontera.com; tel.: 602765864
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

souhlas, u jetejch je nebezpečí aby neměly odpálenej koncák a nebyla to koupě na nic...teda na opravu.
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Domluvený kanál CB?

Příspěvek od Milda »

Všimnul jsem si, že tu sem tam někdo napíše, že upřednosňuje nějaký CB kanál pro offroad Froncky. Ten 33 si jaksi "osvojili" jeřábníci v Praze Budějovická. S B53 jsme se shodli na CB 12.k Tak by bylo fajn, když vidím někde na cestách Froncku s anténou, abych ji mohl oslovit na nějakém pevném čísle a né ji lovit na 80ti kmitočtech. Vyjádřete se. KTERÝ KANÁL BUDE FRONTEREK
Naposledy upravil(a) Milda dne 16 led 2008 13:55, celkem upraveno 2 x.
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

TO JE DOCELA K VĚCI: ZVOLIT KANÁL!!konečně jeden ať je to snažší...asi z prvních 40ti, ne všichni mají 80 kanálů...
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

"Froňakanál"

Příspěvek od Milda »

Považoval bych za skvělé, kdyby se tu už konečně domluvil alespoň 1 hlavní a 1 záložní CB kanál pro ty, co už mají CB staničku ve svých Fronterkách a Campíčkách.
Navazuji tímto na moji poznámku v sekci"Nepotkali jsme se?" Bylo by to bezva se někde potkat, hodit frekvenci a třeba hned dát někde kafe. :idea:
Navrhuji klasiku: Použít CB 1.k, předurčený jako svolávací a pak přejít na 12.k. Bývá volný a relativně čistý.
Naposledy upravil(a) Milda dne 16 led 2008 13:56, celkem upraveno 1 x.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
Rosta

Re: "Froňakanál"

Příspěvek od Rosta »

Milda píše:Považoval bych za skvělé, kdyby se tu už konečně domluvil alespoň 1 hlavní a 1 záložní CB kanál pro ty, co už mají CB staničku ve svých Fronterkách a Campíčkách.
Navazuji tímto na moji poznámku v sekci
"Nepotkali jsme se?"
Bylo by to bezva se někde potkat, hodit frekvenci a třeba hned dát někde kafe. :idea:
Navrhuji klasiku: Použít CB 1.k, předurčený jako svolávací a pak přejít na 12.k. Bývá volný a relativně čistý.
...svolavaci 10ka. Nic jinyho nema cenu resit.
dan 17
Začínající diskutér

Re: "Froňakanál"

Příspěvek od dan 17 »

...svolavaci 10ka. Nic jinyho nema cenu resit.[/quote]

asi tak nějak 8)
premek_k
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od premek_k »

No já bych tu desítku viděl jako záložní. Je pravda, že ji mají na cestě naladěnou snad všichni, nicméně někdy je tam takový bordel, že by to pro ten kontakt chtělo jiný kanál.

Můj návrh svolávacího kanálu je 1 primárně a 10 sekundárně.

Co se týká kanálu komunikačního - v sekci "O nás" je tolik lidí, u kterých je uveden CB kanál 33, že jsem nabyl dojmu, že toto je fronterácký domluvený kanál.

Takže pro komunikaci navrhuji kanál 33.
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998

... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

CB 33.k

Příspěvek od Milda »

premek_k píše:No já bych tu desítku viděl jako záložní. Je pravda, že ji mají na cestě naladěnou snad všichni, nicméně někdy je tam takový bordel, že by to pro ten kontakt chtělo jiný kanál.Můj návrh svolávacího kanálu je 1 primárně a 10 sekundárně. Co se týká kanálu komunikačního - v sekci "O nás" je tolik lidí, u kterých je uveden CB kanál 33, že jsem nabyl dojmu, že toto je fronterácký domluvený kanál. Takže pro komunikaci navrhuji kanál 33.
Zaslal: út únor 27, 2007 8:52 pm Předmět: Domluvený kanál CB?
Opakuji se, ale pro okolí Prahy do 40km si ten 33.k jaksi "osvojili" jeřábníci v Praze Budějovická. :evil: V Litoměřicích je beru na R.S:5.8 až 5.9
Ale budiž.Asi bude fakt dobré to žhavit na 10.k dle mistra Rostíka. Taky ho mám na příjmu při cestách necestách. Ono totiž, pokud je volaný protějšek na dostřel, tak nás asi nemá šanci něco rušit. A kdyby přec, tak bychom teda tlačili na 33.k. Souhlas, bando nezbedná :)
Naposledy upravil(a) Milda dne 16 led 2008 13:59, celkem upraveno 1 x.
premek_k
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od premek_k »

No jo, na jeřábníky v Praze jsem zapoměl... Takže se přizpůsobím, pokud nějaké konečné řešení padne.
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998

... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o čemkoliv“