Nenabíhající alternátor
-
Matěj Žůrek
Nenabíhající alternátor
Zdravíčko, potřeboval bych radu, jsem už celkem v koncích. Máme Bčko fronteru 2.2DTi. Po nastartování svítí stále lehce kontrolka baterie a napětí na baterii je kolem 12 a klesá, čili soudím že vše jede z baterie a alternátor nenaběhne, malý kontakt na alternátoru (buzení?) má napětí kolem 5V, na webu jsem se dočetl že by měl mít 12V, měl by podle všeho alternátoru pomoct v rozběhu. Jakmile ale přidáme otáčky kolem 3000 a výš, kontrolka zhasne, napětí naskočí na 14,2 - 14,3V (hádám že v tento moment alternátor naskočí sám vlivem vyšších otáček a pomoc nepotřebuje) a běží pak v pořádku do vypnutí. Oxidace na kontaktu u alternátoru není, zkoušeli jsme, vyměnili jsme i koncovku, nic se nezměnilo, nemůžu nikde dohledat kam kabel vede. Nakonec jsem ze zofalosti zkusil i chatGPT, ta mi vypsala že kabel vede ke kontrolce, což se mi nezdá. Potřebujeme to vyřešit, nemyslím si že by to s tím prošlo technickou.
- vlado007
- Extra diskutér
Re: Nenabíhající alternátor
Alternator je novy 
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. 
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
-
Matěj Žůrek
Vypadá na původní, ale vzhledem k tomu že naskočí na otáčkách soudím že tam problém nebude, podle mě to spíš vypadá na chybu jinde v elektronice. Hlavně kvůli tomu slabému proudu na menším kontaktu.
- Janeš Petr
- Moderátor
dej mu přes žárovku buzení přímo od batery. pokud bude vše ok, už stačí jít po schematu, odkud si alternátor ,, patnáctku ,, pro buzení, bere
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
-
Matěj Žůrek
Sice po dlouhé době, ale mám odpověď, nakonec to fakt bylo alternátorem, pravděpodobně jeho deska, po výměně za jiný už v poho. Díky za rady