Pneu

Vše co se bude týkat pneumatik, protektorů a disků. Rozměry, huštění, vzorky, údržba, doporučení, atd. Všechny modifikace Frontera.
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Ano, to už tu také bylo řešeno, ET do + kolo dovnitř, ET do 0 a - , kolo víc ven
Pavel

Příspěvek od Pavel »

Tak už jsem koupil chromové disky R15/8 ET - 20, fešácký. Teď ještě pořádné gumy!!!!
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Vyfoť a pošli sem nějaké fotéčky :lol:
Mata.rc
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mata.rc »

jo fotky bych také uvítal :D a kolik stály?????
Mám dotaz: mám pneumatiky letní rozměr 255/65R16 a zimáky 235/70R16 ale letní jsou už leda tak na okruhy :D takže musím koupit nové a chtěl bych rozměr 255/70R16 nebude mi to někde dřít?? Mám dlouhou A froncku.
koukal jsem a místa je tam dost,ale radči se zeptám :D Dikas
Žanek

Příspěvek od Žanek »

V pohodě tam vejdou. :P
pato
Pokročilý diskutér

Příspěvek od pato »

Malo by to byť bez problémov.Pato-Divoch
Mata.rc
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mata.rc »

tak dikas a co by jste mi doporučili za značku????? :D
Žanek

Příspěvek od Žanek »

To už je na tobě co ti vyhovuje,jestli jezdíš hodně terén a nebo spíš jen občas a tak dál.
Mata.rc
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mata.rc »

spíš po silnici.
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

taky záleží kolik jsi ochoten do toho investovat.Jestli chceš nové nebo protektory. Já mám BF GOODRICH MACADAM T/A 245/70 x 16. Na cestě super, na terén to moc není, tak na prašné polňačky.
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
HUJER 4x4
Super diskutér

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Celkem slušný A/Téčka jsou Fulda 4x4 tramp, celkem slušnej vzor, a cenově žádná tragédie..........ale viz příspěvek výš, volba pneu je na tobě, co ti vyhovuje :D
premek_k
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od premek_k »

Taky se chystám na nové gumy, tak půl napůl (terén / silnice). Myslíte si, že například s těmi Fuldami 4x4 Tramp se dá jet to Rumunsko, nebo raději mám koupit dvě sady (terén/silnice + terén) ???
HUJER 4x4
Super diskutér

Příspěvek od HUJER 4x4 »

No já bych na těch Fuldách Rumuna nejel,jsou to klasické silniční pneu,ikdyž v zimním vzorku,ale trošku víc bláta a zbytečně bys trápil auto,sice bys třeba projel,ale já osobně bych pořídil klasika teréní pneu, ono s jakýmikoliv A/Téčkama v terénu trápíš gumy i auto, na těch fuldách projedeš dost,ale musíš jet trošku kudlu :roll: , což není dobré ani pro pneu,ani pro auto :cry:
premek_k
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od premek_k »

Ok,dík za info. Poradíte tedy nějaké osvědčené pneu na to rumunsko a pak ještě nejaké 30% terén / 70% silnice ??

Já vím že o pneu toho bylo již spoustu napsáno, nicméně stále nejsem v pozici, kdy bych byl přesvědčen, že učiním správnou volbu při výběru pneu.

A když už píšu - ještě jeden dotaz : je to tedy tak, že nelze dát na ráfek, na kterém je 15-tka guma, gumu 16-tku ?? Nebo jak to je ??? Dle mého názoru to nelze, ale v příspěvcích přehazujete gumy jak na běžícím pásu a připadá mi divné, že by jste menili i ráfky - takhle to pro neznalého (jako já) vypadá, že máte k jednomu autu několik sad různě velikých ráfků....... A to pomíjím diskuze ohledně nějakých 31-ček a pod. - to už mi vůbec hlava nebere....

PS: Teorii jsem pročetl, ale jednoznačné odpovědi nenašel ....
HUJER 4x4
Super diskutér

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Takže Přemku, je to asi takhle,pokud přehazuješ pneu 15 za 16 nebo naopak,musíš samozřejmně přehodit i ráfek,pneu 15 na ráfek 16 neobuješ a ani naopak,protože tyto čísla udávají průměr ráfku, což znamená,že na ráfek 15 obuješ pouze pneu rozměru 15, ale již můžeš obout 15ku s různou šíří, takže např. 255/75/15

255 - šířka běhounu (to po čem jezdíš-šířka vzorku)
75 - výška pneu (na obutém kole cca od ráfku k silnici)
15 - průměr ráfku

při obouvání na ráfek tedy musíš mít 15 pneu na 15 ráfek, zbylé 2 čísla lze měnit, tam jsi omezen pouze prostorem podběhu - aby se ti tam kolo vešlo a nedrhlo,takže např na ráfek 15 lze obout pneu řekněme od rozměru 225 do 265 šíře s výškou řekněme od 60 do 75, už je ti to jasnější???
Jinak 31ky je pouze jiné značení, a 31ky odpovídají rozměru právě těm 15kám, takže lze obout pneu 31 na ráfek 15, OK?!
Hele,to proberem v Rumunsku u pivka :D :D :D
Odpovědět

Zpět na „PNEUMATIKY“