Zapojení podtlakového okruhu ovládání EGR u Frontery A 2,3TD
-
Šmuk
Zapojení podtlakového okruhu ovládání EGR u Frontery A 2,3TD
Zdar. Otevřu motor (2,3 TD r.1992) a ejhle - čumí tam na mě uvolněnej konec nějaké tenké hadičky. Je tenká jako slámka, dlouhá asi 45cm, po nastartování je v ní podtlak, je na dolním konci (cca pod paliv.čerpadlem) napojena odbočkou na nějaký potrubí. Nepřišel jsem na to, odkud vypadl horní konec hadičky. Kam patří napojit? Poradíte? Díky, jinak budu muset k mýmu servisákovi. Šmuk
Šmuk
- Slaava
- Moderátor
Re: Podtlaková hadička
Pošli foto, milý Otto!Šmuk píše:Zdar. Otevřu motor (2,3 TD r.1992) a ejhle - čumí tam na mě uvolněnej konec nějaké tenké hadičky. Je tenká jako slámka, dlouhá asi 45cm, po nastartování je v ní podtlak, je na dolním konci (cca pod paliv.čerpadlem) napojena odbočkou na nějaký potrubí. Nepřišel jsem na to, odkud vypadl horní konec hadičky. Kam patří napojit? Poradíte? Díky, jinak budu muset k mýmu servisákovi. Šmuk
- Slaava
- Moderátor
Od pantáty...
Modrá trubička odbočuje z černý, širší podtlakový hadice mezi vývěvou a posilovačem brzd/zásobníkem vakua. Končí na vstřikovacím čerpadle na středové přírubě. Ze vstřikovče (z boční příruby) vede krz takovej bílej váleček hnědá trubička do čidla na termostatu. Připojuje se na jeho středovou přírubu. Z toho samýho čidla, z boční příruby, vede černá trubička na přírubu EGR ventilu.
Vždycky je to napojený takovejma gumovejma kolínkama.
A od pantáty vedou dráty...
-
Rosta
Re: Od pantáty...
...do zarovky nade vraty ...Slaava píše:Modrá trubička odbočuje z černý, širší podtlakový hadice mezi vývěvou a posilovačem brzd/zásobníkem vakua. Končí na vstřikovacím čerpadle na středové přírubě. Ze vstřikovče (z boční příruby) vede krz takovej bílej váleček hnědá trubička do čidla na termostatu. Připojuje se na jeho středovou přírubu. Z toho samýho čidla, z boční příruby, vede černá trubička na přírubu EGR ventilu.
- Slaava
- Moderátor
Do stodoly do chléva
...odtud proud se rozlévá do stodoly, do chléva.
NEBO JE TO OLEJ Z MOJEHO OLEJOVÝHO CHLADIČE?!
Na jaře budu kupovat novej. Ty moje pokusy o opravu mě už nebaví.
NEBO JE TO OLEJ Z MOJEHO OLEJOVÝHO CHLADIČE?!
Na jaře budu kupovat novej. Ty moje pokusy o opravu mě už nebaví.
- Slaava
- Moderátor
-
Šmuk
hadičky
Moc dík Slaavovi za telef.rady k podtlak.hadičkám. Pokusím se přiložit fotky, jak jsou hadičky na mým vstřik,čerpadle. Zajímavý je, že je mám oz začátku (4 roky) opačně než ty a jezdí to. Když mě ta modrá vypadla, tak jsem na jízdě nic nepoznal (asi 5 km). Šmuk
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Šmuk
- Slaava
- Moderátor
Re: hadičky
No já jsem zpětně zjistil, že to mám zapojený nějak prasácky (vůbec tam nemám zapojenej takovej ten bílej plastovej ventil na spodní části čerpadla)... a taky to jezdí. A přívod tlaku k EGR jsem měl zaslepenej, takže celej ten okruh byla jenom blamáž.Šmuk píše:...Zajímavý je, že je mám oz začátku (4 roky) opačně než ty a jezdí to...
Na těch Šmukovo fotkách je to správně.