Porucha vstřikovacího čerpadla na 2,2DTi, repase čerpadel

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
Odpovědět
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Re: Porucha vstřikovacího čerpadla na 2,2DTi, repase čerpadel

Příspěvek od Pavel Mirtl »

Já jsem tady s tím /co se týká vst.čerpadel začal díky info ze servisu/ ale fakt je že je pořád Froňa N1 v poměru užitek-cena.To prostě tak je.Dnes je mnohem více možností,nižší ceny a více ND na vrakáčích,když já ji koupil tak bylo HO. :grin:
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
sowwwa
Začínající diskutér

Příspěvek od sowwwa »

kubla píše:Takže jsem se modlil zbytečně - diagnostika ohlásila chybu P1630 a P1660, takže nové vstřikovací čerpadlo.
P1630 je preruseny obvod elektroventilu pro casovani vstriku, to neni tak zajimavy. Zajimavejsi je P1660 - preruseny obvod pro fuel shut-off solenoid (cesky receno chcipak), to by mela byt pricina proc to nejede. Takze az priste nekdo bude resit tuhle zavadu, doporucuju podivat se na to s multimetrem, videl bych to na odpalenej vystup (tranzistor, mosfet nebo tak neco ..), prip. samotnej solenoid. V obou pripadech oprava za par korun ..
Honda Passport 3.2i V6, r. 94, manual, General Grabber AT2 245/70 R16, volnobezky AVM
Peugeot 406 Break 3.0 24V, r. 98, automat
Mitsubishi L200 2.5TD
kubla
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubla »

Prosim vas a nemate nekoho v okoli (severne od Brna) - Tišnov - kdo by se na to mohl podivat? My jsme s Nimrodem uz vyzkouseli cokoliv, aby to jelo, ale jediný řešení už bylo jen to čerpadlo .... co se týká elektriky, elektroniky .... nic.
Opel Frontera - r.v.-1999/2.2DTI Sport Skype: kublakubla
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

kubla píše:Prosim vas a nemate nekoho v okoli (severne od Brna) - Tišnov - kdo by se na to mohl podivat? My jsme s Nimrodem uz vyzkouseli cokoliv, aby to jelo, ale jediný řešení už bylo jen to čerpadlo .... co se týká elektriky, elektroniky .... nic.
Tak řekni Nimrodovi ať vyndá stopventil nebo nejdřív zkusí přemostit jeho napájení přímo na beterku, protože kvůli opravě stopventilu za dvacetosm litrů bych bez milosti zabíjel.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Slaava
Moderátor

STOPVENTIL

Příspěvek od Slaava »

Tak, tak. Měření je zrádný. Stačí aby drátek byl v jednom místě nakousnutej a při větším odběru má odpor, kterej se při měření neprojeví.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

to jsem měl taky a je to tu popsané, natáhl jsem ho nově, volty ti to i ukáže ale dokud to nebude někde šmejklé moc, nepoznáš to měřením,až pak.Za tohle dát 28tis jdu se věšet...
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
kubla
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Porucha vstřikovací� če�adla na 2,2DTi, repase čer�del

Příspěvek od kubla »

Pristi pondeli jde auticko na opravu, tak zcela urcite technik pozna o co jde. V kazdem pripade mu o vasich zkusenostech reknu. Moc dekuji za podnetnou pomoc a velice si vazim lidi, kteri umi podat pomocnou ruku aniz by natahovali dlan a tady ve foru takovi jsou. I proto jsem rad, ze mam prave Opel Frontera ... at uz mi jezdiiiiiiiiiiiii
sowwwa
Začínající diskutér

Příspěvek od sowwwa »

A zkouseli jste uz procistit kontakty na RJ toho cerpadla? Prohlizel jsem par anglickych stranek o VP44 a vetsinou tam pisou, ze nejcastejsi zavadou cerpadla kvuli ktere auto nejde nastartovat, je prave zkorodovany konektor k elektroventilum. Vzhledem k tomu, ze tady to hlasi zavadu hned dvou elektroventilu, mohla by byt prerusena kostra ..
Honda Passport 3.2i V6, r. 94, manual, General Grabber AT2 245/70 R16, volnobezky AVM
Peugeot 406 Break 3.0 24V, r. 98, automat
Mitsubishi L200 2.5TD
kubla
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubla »

Ne zatim jsme se nepousteli vubec do kontroly cerpadla ... diky vsak za typ, vse reknu technikovi, ktery mi bude auto vysetrovat ...
fronterman
Začínající diskutér

Re: Porucha vstřikovacího čerpadla na 2,2DTi, repase čerpade

Příspěvek od fronterman »

Zdravím vás.
Pridávam sa k majiteľom fronter 2,2DTi, ktorým sa poje..lo vstrekovacie čerpadlo. Stalo sa to 31.8. Má najazdené niečo málo vyše 150 tis. km, r.v. 2000. Už sa "teším", ako ma ošklbú o značnú sumu peňazí. Oprava čerpadla vo firme AGAT Diesel v Pezinku stojí 31tis.Sk, som zvedavý, koľko zoberú v servise (nebojte, NIE v OPLI). Držte mi palce, potom sa ozvem.
Naposledy upravil(a) fronterman dne 22 úno 2012 12:23, celkem upraveno 1 x.
10 rokov a 4 mesiace Opel frontera B 2,2DTi, teraz Suzuki Grand Vitara 3,2 V6
vlado007
Extra diskutér

Příspěvek od vlado007 »

V Agat diesel su vraj dobry odbornici, ktory sa zaoberaju cerpadlami uz dlho. Niekedy lacnejsia cena znamena neustale problemi.(mam skusenost).
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. :)
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
kubla
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubla »

No, já ještě nevím, co mě to celkově bude stát, ale konečně dnes autíčko odvezli do "nemocnice". Tak doufám, že si tam moc dlouho nepoleží.
myslivec
Super diskutér

Příspěvek od myslivec »

Se z toho snad zhroutím :cry: , aspoň kdyby holka vydržela, než bude postaveno :roll: :roll:
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Příspěvek od Pavel Mirtl »

Ahoj,hroutit se nemusíš,díky tomuto foru je to snesitelnější,informace jsou bezva Ahoj Všem.
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
fronterman
Začínající diskutér

Příspěvek od fronterman »

fronterman píše:Zdravím vás.
Pridávam sa k majiteľom fronter 2,2DTi, ktorým sa poje..lo vstrekovacie čerpadlo. Stalo sa to 31.8. Má najazdené niečo málo vyše 150 tis. km, r.v. 2000. Už sa "teším", ako ma ošklbú o značnú sumu peňazí. Oprava čerpadla vo firme AGAD Diesel v Pezinku stojí 31tis.Sk, som zvedavý, koľko zoberú v servise (nebojte, NIE v OPLI). Držte mi palce, potom sa ozvem.
Tak som tu. Práve dnes som si bol vyzdvihnúť auto v servise, konečne je hotové. Tých 31 tisíc stojí oprava čerpadla, ked nie sú poškodené mechanické časti. Ja som to mal poriadne zadreté, takže museli vymeniť aj obal. Cena 41tisíc plus poštovné (UPS) a poistenie. Celková oprava sa teda vyšplhala na 48tisíc. Palivový filter nemenili, bol úplne čistý. Takže kde je vlastne pes zakopaný? Prečo sa nám kurvia čerpadlá? Starý kus mi vrátili, to by ste mali vidieť - chuťovka. Takže ja to už mám za sebou :(
10 rokov a 4 mesiace Opel frontera B 2,2DTi, teraz Suzuki Grand Vitara 3,2 V6
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“