Objem nádrže B-čka
-
Pavel M
- Začínající diskutér
Objem nádrže B-čka
Rád bych věděl, kolik kdo dostanete paliva do nádrže.
V různých technických datech na netu jsem se dočet, že Fontera B má nádrž na 60l někde uváděj dokonce na 65l.
Já do mojí dostanu tak max 48-50l a už to teče ven
Jedná se o B-čko sport (krátký) s motorem 2,2DTi. Takže by mě zajímalo, kolik se vejde vám...
V různých technických datech na netu jsem se dočet, že Fontera B má nádrž na 60l někde uváděj dokonce na 65l.
Já do mojí dostanu tak max 48-50l a už to teče ven
Jedná se o B-čko sport (krátký) s motorem 2,2DTi. Takže by mě zajímalo, kolik se vejde vám...
FRONTERA B SPORT RS r.99´ 2,2DTI-16V automat;
5cm podložky +2,5cm bodylift, 2x4cm rozšíření, pneu 255/70/16", xenon lights . . . . SKYPE: pavelmed
5cm podložky +2,5cm bodylift, 2x4cm rozšíření, pneu 255/70/16", xenon lights . . . . SKYPE: pavelmed
- premek_k
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Mám stejnou zkušenost - natankuju až po hrdlo a přesto mi palivoměr neukáže plnou. Tak nevím, zda je nádrž 80 litrů a chyba v palivoměru, nebo je tam menší nádrž....
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998
... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
-
Honza T.
- Diskuzní Nováček
Když mi začne problikávat kontrolka palivoměru, tak se mi tam vejde tak 60-61 litů až po hrdlo. Rafička palivoměru je již téměř na nule. V maunálu píšou, že nádrž má 80 litů. Je mi divńý že by byla rezerava dalších 20 litrů. Jeslti má kratké nebo dlouhé béčko jinou nádrž netuším. Jo, mám B 2,2 benzin, Sportku
- Pavel Mirtl
- Pokročilý diskutér
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
- PM palkon
- Diskuzní Nováček
A jde s tou kalibrací něco udělat? Jezdit k benzince pro 50 litrů a mít v nádrži ještě 30l je nějaké divné (stejně jako spoléhat, že na těch teoretických 30l bych měl 250 km určitě najet a pak zůstat stát někde na suchu) Už jste někdo měli nádrž venku a zkoušeli kolik se do ní vejde? Nemůže být chyba v konstrukci nádrže? Třeba v odvzdušnění, nalévacím hrdle a pod.? To by pak mohla být klidně i sto litrová a stejně by do ní člověk víc nedostal.
-
Pavel M
- Začínající diskutér
Já se bohužel nemůžu řídit ani ručičkou ani displejem počítače
Ručička ukazuje na h....o, kontrolka nesignalizuje vůbec a počítač ukazuje nula km dojezd a furt to jede
Když jsem byl v Opelu, řekli že to chce vyměnit budík s ručičkou, v počítači přehráli softwer a řekli, že tam je 9,5l nafty (nevím jak to zjistili, prej na to maj nějakej přístroj) a poslali domů.
Já ujel 50km a auto zdechlo s prázdnou nádrží
Přitom ručička ukazovala 20l a počítač ještě dalších 55km.
Už mě to s...e, protože tankovat kazdejch 40l a bát se, že to někde dojde je docela pakec
Ručička ukazuje na h....o, kontrolka nesignalizuje vůbec a počítač ukazuje nula km dojezd a furt to jede
Když jsem byl v Opelu, řekli že to chce vyměnit budík s ručičkou, v počítači přehráli softwer a řekli, že tam je 9,5l nafty (nevím jak to zjistili, prej na to maj nějakej přístroj) a poslali domů.
Já ujel 50km a auto zdechlo s prázdnou nádrží
Už mě to s...e, protože tankovat kazdejch 40l a bát se, že to někde dojde je docela pakec
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Znova opakuji Sport B 70l, Dlouhá B 80l. Zkreslení je ve většině případů dáno špatnou kalibrací palivového měřáku. Je to standartní problém Fronter. Odstranit je lze novou kalibrací měřáku, ale musí to dělat někdo kdo to umí. BOhužel problém je v tom, že toto dokáže pouze Opel a nebo někdo kdo má přístup k datům Opelu.
- Pavel Mirtl
- Pokročilý diskutér
Pavle a kolik jsi tam dostal když to bylo suchý?Já radši dotankuju,nechci dojíždět nádrž,určitě je na dně nejakej sajrajt a čerpadlo pak udělá pápá ,jo ADAM se s námi neserePavel M píše:Já se bohužel nemůžu řídit ani ručičkou ani displejem počítače![]()
Ručička ukazuje na h....o, kontrolka nesignalizuje vůbec a počítač ukazuje nula km dojezd a furt to jede![]()
Já ujel 50km a auto zdechlo s prázdnou nádržíPřitom ručička ukazovala 20l a počítač ještě dalších 55km.
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
-
Pavel M
- Začínající diskutér
Já už přesně nevím, ale myslím, že to bylo něco kolem 55l
Už jsem chtěl jednou nádrž vyndat a zkontrolovat plovák nebo něco
Ale když jsem byl asi po hodině práce v první půlce demontáže, tak jsem se na to vys....l, protože jsem na to neměl nervy a zas to vrátil zpátky.
Je tam takovejch věcí na odpojování, že to je na celej den
...a navíc ty bejci neudělaj zvrchu díru do podlahy, no to by se člověk...
Už jsem chtěl jednou nádrž vyndat a zkontrolovat plovák nebo něco
Ale když jsem byl asi po hodině práce v první půlce demontáže, tak jsem se na to vys....l, protože jsem na to neměl nervy a zas to vrátil zpátky.
Je tam takovejch věcí na odpojování, že to je na celej den
...a navíc ty bejci neudělaj zvrchu díru do podlahy, no to by se člověk...
-
Pavel M
- Začínající diskutér
Nimrode to je blbost.Nimrod píše:Znova opakuji Sport B 70l, Dlouhá B 80l. Zkreslení je ve většině případů dáno špatnou kalibrací palivového měřáku. Je to standartní problém Fronter. Odstranit je lze novou kalibrací měřáku, ale musí to dělat někdo kdo to umí. BOhužel problém je v tom, že toto dokáže pouze Opel a nebo někdo kdo má přístup k datům Opelu.
70l - to bych to musel lejt ještě vedle do kýblů
-
honzík
- Pokročilý diskutér
re
u 2,2 benzin kratky sport mi taky dosel benzin ale jeste se mi to podarilo nastartovat a dojet k omw - veslo se mi tam dabelskych 66 litru
me spis stve ze do poloviny nadrze se rucicka takrka nehne ani kdyz jedo jak silenec a potom od půlky pada jak Apollo 13.........
me spis stve ze do poloviny nadrze se rucicka takrka nehne ani kdyz jedo jak silenec a potom od půlky pada jak Apollo 13.........
- premek_k
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
to mě se zase hýbe +- 20 litrů - a nemyslím si, že je to tím, jak se nafta v nádrži přelívá. Jedu po dálnici, mám tam třeba 40 litrů a najednou ručička pomalu spadne na dvacet, po několika minutách zase vyjede na 40 a pořád dokola. Nebo mám 20 litrů, nastartuju a bliká mi rezerva, během chvíle to vyskočí na dvacet a pak to třeba zase na celý den spadne na nulu.
Zajímalo by mne, jak se vyhodnocuje kontrolka rezervy - jestli jednoduchým kontaktem na plováku nebo se to přepočítává z měřáku. Protože pokud je tam opravdu jen kontakt, tak ten plovák opravdu musí lítat, jinak to není možné.....
Zajímalo by mne, jak se vyhodnocuje kontrolka rezervy - jestli jednoduchým kontaktem na plováku nebo se to přepočítává z měřáku. Protože pokud je tam opravdu jen kontakt, tak ten plovák opravdu musí lítat, jinak to není možné.....
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
-
*pt*
- Pokročilý diskutér
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
V knížce píšou krátká 65 , dlouhá 75*pt* píše:Vobec nie! ja som do dlhej tiez v pohode natankoval nieco cez 70 l .Pavel M píše:
Nimrode to je blbost.
70l - to bych to musel lejt ještě vedle do kýblů![]()
A potom bol na tom najkrajsi ten dojazd - nieco cez 1000 km
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima