čidlo teploty - kde se nachází

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
Odpovědět
Uživatelský avatar
majo
Moderátor
Příspěvky: 609
Registrován: 23 led 2009 10:25
Bydliště: Gelnica

Re: cidlo teploty

Příspěvek od majo » 20 úno 2011 01:49

Na 2.5TDS sú snímače teploty dva. Ten pre ECU má konektor s dvomi drôtmi a je väčší. Pri jeho odpojení ECU zaznamená chybu po zapnuti kľúča ,keď vykoná test pred štartom. Ten pre budíky je menší a ide do neho len jeden drôtik.Pri jeho odpojení (aj za chodu motora) sa nič nestane ,len nefunguje ručička teplomeru.Patrí do informatívnej elektr.motora a nie do "riadenia motora". Presnú pozíciu čidiel si však už vôbec nepamätám. :oops:
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel

Uživatelský avatar
Slaava
Moderátor
Příspěvky: 8385
Registrován: 09 kvě 2005 21:39
Bydliště: Č. Budějovice, Vůz: Frontera A 2,3TD

Re: cidlo teploty

Příspěvek od Slaava » 20 úno 2011 02:14

Jak píše Majo: http://www.autokelly.cz/#PATH=3761801;9 ... ST=0|LNG=0|

V Haynesovi sem našel tuhle fotku, jenže to vypadá na ten snímač pro počítač (nic o tom teplomeru pro rafiku sem tam nevyčet ale najít ho nemůže bejt těžký když člověk pude po drátech):
teplomer.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra

Uživatelský avatar
Slaava
Moderátor
Příspěvky: 8385
Registrován: 09 kvě 2005 21:39
Bydliště: Č. Budějovice, Vůz: Frontera A 2,3TD

Re: cidlo teploty

Příspěvek od Slaava » 20 úno 2011 02:30

Tak už sem to našel - vlevo teploměr pro rafiku, vpravo ještě jednou teploměr pro řídící jednotku (motor 2,5TDs):
teplomery.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra

Uživatelský avatar
FOCUS
Diskuzní Nováček
Příspěvky: 89
Registrován: 20 úno 2009 17:38
Bydliště: Štrba SK
Kontaktovat uživatele:

Re: cidlo teploty

Příspěvek od FOCUS » 02 bře 2011 11:42

prosím Vás, nemáte náhodou niekto obrázok kde sa nachádza čidlo teploty na motore X22SE z ničoho nič mi začala ručička kolísať tak ako to opisoval JUSTY ešte na začiatku do teraz mi to nikdy nerobilo. Termostat mám určite v poriadku lebo som menil aj za nový a chová sa to rovnako, spustil som chladiacu kvapalinu či v nej náhodou nebude nejaký sajrajt ale nič špinavé alebo usadené nevyplavilo ani smietku. Ručička mi lieta tak od 80 do 100 stupňov a zaujímavé je že to ani nezáleží od zaťaženia motora pretože niekedy mu viac pridám a teplota klesne. A ešte som si všimol takú vec že odstavím auto a ukazuje napr 100 stupňov a po pol minúte ešte skúsim naštartovať a už mi ukáže len 80 stupňov. A ešte jedne postreh vždy sa mi spúšťali aj vetráky na chladiči ale teraz mi ukazuje ručička aj 100 stupňov a vôbec sa nezapnú.
Frontera B r.v 2001 2,2L benzín marek.gasparec@gmail.com

Uživatelský avatar
FOCUS
Diskuzní Nováček
Příspěvky: 89
Registrován: 20 úno 2009 17:38
Bydliště: Štrba SK
Kontaktovat uživatele:

Re: cidlo teploty

Příspěvek od FOCUS » 05 bře 2011 09:03

zdá sa po čase že porucha bola odstránená a to veľmi záhadne, odpojil som baterku na aute asi na pol hodiny, potom som ju pripojil a zatiaľ sa to kolísanie ručičky teploty neprejavilo, uvidím čo sa bude diať ďalej
Frontera B r.v 2001 2,2L benzín marek.gasparec@gmail.com

adamkuk8
Diskuzní Nováček
Příspěvky: 47
Registrován: 08 kvě 2010 10:20
Bydliště: Lubochna.Auto Frontera A 2,5 TD

Re: cidlo teploty

Příspěvek od adamkuk8 » 11 bře 2011 20:01

tak som sa po dlhej dobe dostal k tomu cidlu a aj na net ,takze ked odpojim kontakt na cidle a prilozim ho na kostru rucicka na ukazovateli mi vybehne hore takze to znamena ze je zle cidlo?

George 3D
Začínající diskutér
Příspěvky: 290
Registrován: 03 čer 2008 07:23
Bydliště: Jindřichův Hradec

Re: cidlo teploty

Příspěvek od George 3D » 11 bře 2011 20:57

S velkou pravděpodobností ano. Zrovna řeším stejnej problém a už tu mám připravený starší čidlo na výměnu.
Frontera A long, 1996, 2,5 TDS

adamkuk8
Diskuzní Nováček
Příspěvky: 47
Registrován: 08 kvě 2010 10:20
Bydliště: Lubochna.Auto Frontera A 2,5 TD

Re: čidlo teploty - kde se nachází

Příspěvek od adamkuk8 » 16 bře 2011 09:25

neviem ci to sem patri ale pri akej teplote zapina tie dva ventilatori pred chladicmi a ako by som zistil ci mi vobec idu?

Uživatelský avatar
radole
Začínající diskutér
Příspěvky: 402
Registrován: 16 pro 2008 14:04
Bydliště: Vyšný Slavkov okr. Levoča

Re: čidlo teploty - kde se nachází

Příspěvek od radole » 16 bře 2011 12:33

adamkuk8 píše:neviem ci to sem patri ale pri akej teplote zapina tie dva ventilatori pred chladicmi a ako by som zistil ci mi vobec idu?
tie sa zapinaju s klimou
Frontera A 3,1 TDi - troška podvihnutá s uzávierkou na 37" a 2x navijak
Frontera A 3,1 TDi - s veľkým prívesom 2,5t

náhradné diely Frontera A,B, Trooper, Monterey, Campo - 0919 224 231
fronteradiely@azet.sk

petrovcak
Příspěvky: 13
Registrován: 19 zář 2013 12:42

Re: čidlo teploty - kde se nachází

Příspěvek od petrovcak » 21 úno 2015 14:15

Zdravim, chci se zeptat ,zda někdo nemáte foto uložení teplotního čidla frontera A 2,4i,
nebo alespon popis, kde ho najdu.
Začali mi kolísat otáčky motoru.
Díky za info Petr

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host