palubní počítač - jak ovládat ?

Vše co se týká interiéru vozidla
syro
Diskuzní Nováček
Příspěvky: 31
Registrován: 18 lis 2007 13:23

Re: Palubní počítač

Příspěvek od syro » 09 úno 2010 19:26

STATUS, dakujem za radu. Ja som ho tam teda poslal. Po 2 tyzdnoch ma kontaktovali ze sa oprava nepodarila na 100% a ze tam mam stale vypadnute linky ktore sa uz nedaju ozivit. Poslali mi i fotky mojho displeja a samozrejme sme sa aj dohodli na zlave.Vsetko je pekne citatelne az na pravy kraj displeja,kde mam vypadnute tri linky,ktore vsak minimalne prekazaju pri citani casu a teploty.Stalo ma to 40 eur a som rad ,ze som sa k tomu odhodlal...
este raz diky
2.2 DTI ESTATE r.v.2000

ivan jancovic
Příspěvky: 2
Registrován: 09 led 2011 18:53

Palubní počítač Frontera B

Příspěvek od ivan jancovic » 10 led 2011 08:19

Máme Fronteru B r.v. 04 2,2 dti s klimou.
Na 3 řádkovém displeji se zobrazují: RDS stanic, hodiny, ale také průměrná spotřeba.
Do neděle tam byla aktuální spotřeba. Teď z ničeho nic, mi tam naskočil průměrná spotřeba.
Problém je v tom, že nemám páčku na stěrače, kde by bylo možno tyto udaje prolistovávat. Nevím, jak je potom možné, že se mi tyto udaje zobrazují, když je nemám čím ovládat. Prostě nemám klasický palubní počítač.
Dá se i bez páčky k tomu určené, prolistovávat palubní počítač?
Mezi auty nejsem žádný nováček a toto je již 3tí Frontera, ale toto mě zaskočilo a nevím si rady.
Setkal se s tím někdo?
Pročetl jsem san i celé forum, ale takovýto problém nikdo neměl.

Uživatelský avatar
Vokoun
Ultra diskutér
Příspěvky: 3017
Registrován: 30 dub 2009 19:38
Bydliště: Brno

Re: Palubní počítač Frontera B

Příspěvek od Vokoun » 10 led 2011 12:04

Tak to pane nevím, kdo tu takovou zkušenost má, ale moc jich asi nebude. Já osobně ji taky nemám. Napadá mě ale otázka, zda by nebylo lepší tu páku doinstalovat :?: Jak ovládáte stěrače :?:
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/

Uživatelský avatar
sherpa
Super diskutér
Příspěvky: 1544
Registrován: 29 pro 2007 10:49
Bydliště: Bratislava/Tatry, Slovakia,
Kontaktovat uživatele:

Re: Palubní počítač Frontera B

Příspěvek od sherpa » 10 led 2011 15:01

Voky: pravu packu zrejme ma ale nie s palubnym PC {2 tlacidla na konci packy}
mna napada DJ TOM, ten je tu pre vsetku elektro instalaciu a HIFI/HI-TECH vychytavky nielen vo Frontere.
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
Ratrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T

ivan jancovic
Příspěvky: 2
Registrován: 09 led 2011 18:53

Re: Palubní počítač Frontera B

Příspěvek od ivan jancovic » 11 led 2011 02:31

Páčku na stěrače mám, ale právě nemá ty dvě tlačítka.
Ztrácím se v tom a asi oslovím i DJ.

L.S 2,2 Sloupnice
Diskuzní Nováček
Příspěvky: 55
Registrován: 25 led 2014 17:59
Bydliště: Sloupnice okres Svitavy

Re: palubní počítač - jak ovládat ?

Příspěvek od L.S 2,2 Sloupnice » 04 kvě 2014 18:56

cau mnel bych dotaz pal PC nemam je tam jen obyc displej s hodinymy teplotou ukazatelem stanice da se předelat na pal pc? co vse to obnasi dal jsem tetkom radiator topeni a jsem koukal ze co je do displeje konektor tak tam je ještě jeden stejny pryncip uchyceni skoro stejny tvar ale je delší to je na pal PC příprava? a jak to je s přepínačem když mam obyč páčku na sterače dá se přidelat jinam nebo leda ta páčka vymenit díky
Frontera B 2.2 DTI 85kw 5dv. Rv.2000

Uživatelský avatar
DJ.Tom
Pokročilý diskutér
Příspěvky: 892
Registrován: 21 zář 2006 11:30
Skype: tomidum
Bydliště: Praha 4

Re: palubní počítač - jak ovládat ?

Příspěvek od DJ.Tom » 05 kvě 2014 10:03

Ahoj, u tebe počítač asi někdo dodělal a prodal to dřív než prohodil páčku, tedy si sežeň pravou páčku s ovládáním a tu si tam přehoď (piny v protikonektoru už budou natažený) hned ti to začne fungovat.
Pokud by si joooo páčku nemohl sehnat nebo byl amoc drahá (ber jí tak do 1500) dá se to do páčky dodělat ale je to pracné.


Dotaz dva jestli jde počítač dodělat.. ano jde a to ve tří možnostech:

1. Seženeš si display s počítačem (Frontera B, nebo astra G) + mězi redkci kabelu na jedné straně 32 pin na druhé dvě bílé kostky (jen z frontery) a páčku (jen z Frontery) a prohodíš to vžd ypřed koupí display otestuj !!! Pin 1 zem, pin 4,5 plus aby nevynechával znaky jak bude jen jeden jedna čára pixelů pryč nebrat do roka jde dokopru celej. Vhodná cena do 2000 + 1500 páčka nebo celek páček) pak na diagnostiku na nastavení (kód pro naftovou Fronteru je 52)

2. Koupíš si páčku a malý mezimodul od Veramona http://veramon.czweb.org/pp_opel.html cca 1000 Kč + dotáhneš tři kablýky ke kostkám a místo radia máš počítač (musíš vyhodit radio na jiné s displayem)

3. Kopupíš si celý pal. PC od Veramona http://veramon.czweb.org/pp_astra_g_mid.html + páčku + z frontery zase ten mezikus kabelu a získáš krásný počítač s více funkcema

osobně doporučím prohodit radio a jen dokoupit modul ke stávajícímu displeji, je to elegantnější, navíc pokud budeš šikula a rozděláš display, je vněm tolik místa, že se ti tam vejdou další dvě mini tlačítka na která přšhodíš nastavení hodin a na dvě v display počítač a nemusíš kupovat ani páčku.

Pokud to chceš selé udělat pošlu ti to hotové, jen přepojíš stávající display místo druhého a docvakneš do bílých kostek 3 dráty, podmínka prohození radia a pak mi pošleš tvůj starý display.

Pokud to budeš brát od Veramona rovnou jen zmin mé jméno, občas mi dělá jiné věci, tak aby měl radost že ho občas doporučím.
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle

L.S 2,2 Sloupnice
Diskuzní Nováček
Příspěvky: 55
Registrován: 25 led 2014 17:59
Bydliště: Sloupnice okres Svitavy

Re: palubní počítač - jak ovládat ?

Příspěvek od L.S 2,2 Sloupnice » 05 kvě 2014 11:38

No kouknu co jak vijde jak jde sehnatpacka atd... Jinac radio uz jine je takze stanice stejne neukazuje jinac jak poznam ze tam je pal pc a akorat treba chybi packa na ovladani? Jinac je to zapojeno na ten menci konektor vetci je zatim promotan bokem aby neptekazel a vede nekde od kabelu na diagnostiku ale nejspis bych sel asy do toho modulu a dodelal bych ty tlacitka na nem jinac to je ten : Modul PP Opel pro TID a pak Modul Palubního počítače: 880,- Kč, Kabel s konektorem: 120,- Kč, Konektor pro ovl. páčku: 40,- Kč, Senzor vnitřní teploty: 150,- Kč, Montážní sada: 150,- Kč nebo co vse z toho potřebuju chápu ze pro vnitřní teplotu je doplnkový konektor pro ovl pačku je třeba na ovladani tma se napoji nejake 2 ovladaci čudlíky budto z packy nebo co byjsem sehnal a dodal na jiné místo ale spise jestli potřebuju i ten kabel s konektorem či montažní sadu?
Frontera B 2.2 DTI 85kw 5dv. Rv.2000

Uživatelský avatar
DJ.Tom
Pokročilý diskutér
Příspěvky: 892
Registrován: 21 zář 2006 11:30
Skype: tomidum
Bydliště: Praha 4

Re: palubní počítač - jak ovládat ?

Příspěvek od DJ.Tom » 07 kvě 2014 09:05

palubní počítač má tři řádky displeje, obič jen dva. Od toho kluka potřebuješ jen modul, ostatní kablíky jsou ti na nic, ty jsou jen pro Astru, musš si je donacvakat sám, proto jak říkám ideální je si sehnat pášku a dotáhnout si jen 5 drátků do tech bílých kostek, zabere to hodinu, pokud se ti nechce rozdělávat volant a shánět páčky, jen by si natáhl ke kostce dva drátky (palivo, a řídící jednotka) další 3 drátky by si si hodil zpět do displaye na tlačítka.
Tady jsou nějaký fotky pro představu co je který display:
https://www.google.cz/search?q=astra+ti ... 66&bih=704
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle

L.S 2,2 Sloupnice
Diskuzní Nováček
Příspěvky: 55
Registrován: 25 led 2014 17:59
Bydliště: Sloupnice okres Svitavy

Re: palubní počítač - jak ovládat ?

Příspěvek od L.S 2,2 Sloupnice » 07 kvě 2014 17:58

jasny jen modul dryty natahnou není problém kutilskej typ sem jinac ta bila kostka tot je kde ci co je u toho naky planek který kablik odkat kam?
Frontera B 2.2 DTI 85kw 5dv. Rv.2000

Uživatelský avatar
DJ.Tom
Pokročilý diskutér
Příspěvky: 892
Registrován: 21 zář 2006 11:30
Skype: tomidum
Bydliště: Praha 4

Re: palubní počítač - jak ovládat ?

Příspěvek od DJ.Tom » 09 kvě 2014 08:04

Písni mi mail dám ti shchéma do mailu.
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle

L.S 2,2 Sloupnice
Diskuzní Nováček
Příspěvky: 55
Registrován: 25 led 2014 17:59
Bydliště: Sloupnice okres Svitavy

Re: palubní počítač - jak ovládat ?

Příspěvek od L.S 2,2 Sloupnice » 12 kvě 2014 17:08

tadyk je Email psal sem ti ho do zprav ale nic mi neprislo nevim jestli to doslo tetkom se budu pokouset nak obednat a doufam ze se podari pak zapojit ;) jinac tedy e-mail na to schema sejkora.lubos@seznam.cz
Frontera B 2.2 DTI 85kw 5dv. Rv.2000

Uživatelský avatar
DJ.Tom
Pokročilý diskutér
Příspěvky: 892
Registrován: 21 zář 2006 11:30
Skype: tomidum
Bydliště: Praha 4

Re: palubní počítač - jak ovládat ?

Příspěvek od DJ.Tom » 13 kvě 2014 10:34

objednej, schémátko ti musím nakreslit tak mi dej chvilku
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle

L.S 2,2 Sloupnice
Diskuzní Nováček
Příspěvky: 55
Registrován: 25 led 2014 17:59
Bydliště: Sloupnice okres Svitavy

Re: palubní počítač - jak ovládat ?

Příspěvek od L.S 2,2 Sloupnice » 13 kvě 2014 16:39

tak snad to prijde uz jsem obednal a doporucil k tomu i ten konektor s kakablikama pro lepsi pripojeni k tomu modulu
Frontera B 2.2 DTI 85kw 5dv. Rv.2000

L.S 2,2 Sloupnice
Diskuzní Nováček
Příspěvky: 55
Registrován: 25 led 2014 17:59
Bydliště: Sloupnice okres Svitavy

Re: palubní počítač - jak ovládat ?

Příspěvek od L.S 2,2 Sloupnice » 19 kvě 2014 15:37

tak konečně je doma :) akorát jak zapojit mam k tomu i ten kabel s konektorem z nej vedou 4 slabé drátky : černý, červený, modrý, žlutý hádám že jsou na ovladaci tlačítka ale který spojit s jakym a pak tam jsou 3 silnejsi dratky : zelený, žlutý a černý který kam? mam tam pripraven naky konektor v aute nejspíše na original pal pc tudis napijit na nej nebo jinam?
Frontera B 2.2 DTI 85kw 5dv. Rv.2000

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host